Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Kaszub88 napisał:

To ten z pod Lęborka (Brzeźno Lęborskie )???🤔

Tak 

1 godzinę temu, jarecki napisał:

nie wiem , na pewno odbiorcą był niemiec i to niemiec płacił ,mówił też że sztuki były super  , Znajomy sprzedawał nie dawno limusen to po 21 zł po ubojowo brał ktoś kto ma  w stolicy stoisko z miesem .   Prowadzący szkolenie był z kaszub wiec ta partia limusen też była z tamtych okolic , jak chcesz to przedzwoń do agrolok I podadzą kontakt do osoby co prowadziła szkolenie , szkolenie było wczoraj ,, uprawa zbóz '' w gm jadów 

Na zdj jak dla mnie najwyższa półka towaru w ilosciach samochodowych po 13.5 netto a z tego co kojarzę to właściciel obraca setkami jak nie tysiącami LM 

Screenshot_20220126-093040_Facebook.jpg

• Like 2
Opublikowano

Co podajecie swoim cielakom przy gorączce i płucach? Wiem, że to temat cen ale czytałem, że u was też zaczynają chorować. U mnie najczęściej samemu podaje floron, tolfine, draxin.

Opublikowano

Kolego z plucami  temat rzeka, ja w oborze mam cholerstwo nie do wytepienia mykoplazma którą uwidacznia się 80kg w zwyz dawałem wymaz do analizy nie potrafią opracowywać antybiotyku,że szwagierka którą jest wet, różności żeśmy dawali począwszy od zabezpieczeniu małych szt szczepionka np repsi  gama antybiotkow poprzez preparaty na drogi oddechowe od zdrowych szt do żyły  podawane osocze i  tak te 3 % pada A kilka wyglądaja jak modele wszystko było ok dopóki nie przywiozłem choroby do swojej siedziby, na gorączkę możesz podać również enrosyve 1,5 ml na kg, lub 1 podany z amoxylina lub floronem co stosujesz 

Opublikowano
2 godziny temu, EmilPlayP napisał:

Co podajecie swoim cielakom przy gorączce i płucach? Wiem, że to temat cen ale czytałem, że u was też zaczynają chorować. U mnie najczęściej samemu podaje floron, tolfine, draxin.

Kupiłeś już ? 

Opublikowano

U mmnie sprawdza to tetravet domiesniowo 1ml/10kg i do tego animeloxan 0,5 ml/10 kg podane w dwóch dawkach co 48 godzin stosunkowo tanie rozwiazanie tylko to gdy zaczynaja pokasływać bo jak juz boki chodzą to sterydem trzeba ratować. Najlepiej i najtaniej przy płucach to szybko reagować na pierwsze objawy.

Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Kupiłeś już ? 

Jeszcze nie, chcę chwile odsapnąć od pojenia. Połowa Marca planuje kupić, a w międzyczasie handlarz co jakiś czas dowiezie coś większego. 

Opublikowano
12 godzin temu, HF86 napisał:

A nie włoskie maskotki z zielonymi kolczykami przyjeżdżają 🤔

Dawno takiego byka nie widziałem,na maskotkę nie wyglądał

11 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Screenshot_20220203-082648_Google.jpg

Włochy mają takie czerwonawe 

Nasz kolega z tego forum sprzedaje w takich ilosciach kilka razy w roku i cenę ma bliżej 13 niż 17 . Musi , że bujda

To te👍

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, rolnikzlubelskiego napisał:

Panowie jak jest z tym vatem dla ryczałtowca od 1 lutego? dostaję tylko cenę netto czy normalnie a vatem?

Normalnie tak jak było. Jest 7%

Dziś poszła jałówka CH za 12 netto

Edytowane przez katopo
Opublikowano
10 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Tak 

Na zdj jak dla mnie najwyższa półka towaru w ilosciach samochodowych po 13.5 netto a z tego co kojarzę to właściciel obraca setkami jak nie tysiącami LM 

Screenshot_20220126-093040_Facebook.jpg

Jarek ma chyba coś koło 700 szt. Wszystko odsadki z najlepszych hodowli super gość !!! Zresztą czego on nie ma 😁

Opublikowano

Ma Ktoś wiedzę, ile obecnie trzeba by dać za jakieś jałówki/młode krowy mięsne najlepiej wysokocielne?

Ostatnio na olx gdzieś mi wpadły takie jałówki Ch na wycieleniu luty/marzec ale już nie mogę znaleźć ogłoszenia.

@soltys48 Ty często byłeś w temacie..może coś wiesz? Zastanawiam się czy by sobie coś nie dokupić.

Opublikowano
34 minuty temu, Berthold napisał:

Jarek ma chyba coś koło 700 szt. Wszystko odsadki z najlepszych hodowli super gość !!! Zresztą czego on nie ma 😁

Nie znam osobiście,  ale piękne gospodarstwo 😉

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v