Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, marijusz napisał:

(jak trwoga to na agrofoto)

Koledzy bida mnie tu sprowadziła .Cielaki mi zaczynają kasłać doświadczenia z lat ubiegłych nauczyły mnie ,że jesli nie będę reagował i czekał aż na pluca padnie to w ciagu kilku tygodni zrobi sie luz w oborze, a energoutyl co dzień będzie zajeżdzał na podwórko i pytał czy mam coś dla nich . 

Kiedys próbowałem witaminę C do paszy dosypywać  , ale i tak kasłały .Może zaprzestać dawać swoja śrutę aby nie podrażniać przełyków ,a do wiosny tylko na granulce przetrzymać ? 

ma ktoś jakieś sprawdzone pomysły ?

U mnie kaszlą jak wpadnie jaki wirus praktycznie nie reaguje po tygodniu przechodzi samo ,a przy pierwszych objawach u młodzieży polopiryna pomaga .

Opublikowano

odrobaczenie było?

witam dobrych domoeszaj to będzie im lżej. 

Screenshot_20220201-131049_Samsung Internet.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, marijusz napisał:

(jak trwoga to na agrofoto)

Koledzy bida mnie tu sprowadziła .Cielaki mi zaczynają kasłać doświadczenia z lat ubiegłych nauczyły mnie ,że jesli nie będę reagował i czekał aż na pluca padnie to w ciagu kilku tygodni zrobi sie luz w oborze, a energoutyl co dzień będzie zajeżdzał na podwórko i pytał czy mam coś dla nich . 

Kiedys próbowałem witaminę C do paszy dosypywać  , ale i tak kasłały .Może zaprzestać dawać swoja śrutę aby nie podrażniać przełyków ,a do wiosny tylko na granulce przetrzymać ? 

ma ktoś jakieś sprawdzone pomysły ?

Fajny preparat jest w leczeniu trzody i KUR. Jest to DOKSY RW

Opublikowano

kupiłem odpowiednik polopiryny i witamine C zamowiłem Ale polopiryne należy do wody a nie zabardzo jest jak bo z poideł piją 

myslę nad poidłem z podgrzewaniem wody aby takiej zimnej nie piły

1 godzinę temu, Azor07 napisał:

U mnie kaszlą jak wpadnie jaki wirus praktycznie nie reaguje po tygodniu przechodzi samo ,a przy pierwszych objawach u młodzieży polopiryna pomaga .

też tak myślę 

a jak polopirynę podajesz?

Opublikowano
Dnia 27.01.2022 o 21:43, ab23 napisał:

Zapytam tutaj 

Cielak rano przy od pasie wszystko pięknie  zachodzę  po śniadaniu  wzdęty  mocno 

I teraz pytanie czy suchy TMR zatkał czy ciało obce po przepkaniu wężem  jest ok. 

Przypomniał mi się mem jak to przeczytałem

Screenshot_20220201_140907.jpg

• Haha 2
Opublikowano
59 minut temu, MrCziken96 napisał:

Sprzedane 2 sztuki po 12,10zł i 11,20 zł brutto o wadze 730 kg i 640 kg

Kto tak płaci, skąd ten kupiec? Jakie te byki były? Bo koło Łodzi to zastój jak c.. j

Opublikowano
Mieciu24 napisał:

59 minut temu, MrCziken96 napisał:

Sprzedane 2 sztuki po 12,10zł i 11,20 zł brutto o wadze 730 kg i 640 kg

Kto tak płaci, skąd ten kupiec? Jakie te byki były? Bo koło Łodzi to zastój jak c.. j

Skup bydła Szostak z Łagów A byki to jeden taki z przewagą hf a drugi mieszanka z simentalem .Jak chcesz to na stronie na numerze 55 sa ich zdjecia

Opublikowano
3 minuty temu, Karollorak93 napisał:

Nie wiem co jest z tymi Twoimi bykami albo z Tobą ale od jakiś trzech tygodni nie możesz sprzedać, w tym czasie to trochę nierealne. 

To zobacz na OLX jakie mam byki w Łódzkim  to dopiero coś możesz powiedzieć 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, marijusz napisał:

Proponuję na przyszłość pomyśleć o profilaktyce. U mnie pomimo stada mięsnego szczepię profilaktycznie rispovalem. 2 dawki kosztują około 50zł/ sztukę i mam spokój. Szczepię odsadki na jesieni i są zabezpieczone na 6 miesięcy a duże sztuki nie chorują. Dla cieląt są donosowe szczepionki żeby można było podać mniejszym sztukom.

Kolega trzyma więcej sztuk to jak zaczynają kaszleć to daje czosnek sproszkowany i chwali sobie.

Opublikowano
12 minut temu, Karollorak93 napisał:

Jeśli to te po 750 kg po 13 to w miarę ładne. Pytanie tylko o jakiej negocjacji mowa. Nikt nie dzwonił? 

Nie to zobacz sobie  od 7 zł. krowa, jałówka, trzy byki

Opublikowano
8 minut temu, Karollorak93 napisał:

No jak za tego pierwszego 12 brutto to taka w miarę do przyjęcia cena, gorzej z tym drugim. Reszty nie widać. 

Ekspert to one po 10 brutto są warte i pewnie waga kupującego 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, marijusz napisał:

kupiłem odpowiednik polopiryny i witamine C zamowiłem Ale polopiryne należy do wody a nie zabardzo jest jak bo z poideł piją 

myslę nad poidłem z podgrzewaniem wody aby takiej zimnej nie piły

też tak myślę 

a jak polopirynę podajesz?

IMG_20220201_153105~2.jpg

Opublikowano
29 minut temu, Daro20 napisał:

Proponuję na przyszłość pomyśleć o profilaktyce. U mnie pomimo stada mięsnego szczepię profilaktycznie rispovalem. 2 dawki kosztują około 50zł/ sztukę i mam spokój. Szczepię odsadki na jesieni i są zabezpieczone na 6 miesięcy a duże sztuki nie chorują. Dla cieląt są donosowe szczepionki żeby można było podać mniejszym sztukom.

Kolega trzyma więcej sztuk to jak zaczynają kaszleć to daje czosnek sproszkowany i chwali sobie.

Też od grudnia stosuję ten czosnek do paszy. Mam rocznego byczka, który z małego przechorował zapalenie płuc i teraz jesienią również. Mocno pracował płucami. Z miesiąc czasu walczyłem z nim aby go jakoś z tego wyprowadzić i ciągle ten stan wracał. Sterydy go również nie ominęły. W każdym razie, powiedziałem dla niego koniec. Dostał ostatnią porcję leków. Dodatkowo zaszczepiłem od zapalenia płuc i do mieszalnika dodaję kilogram mielonego czosnku. Od tego czasu spokój i zaszczepiłem go tylko jedną dawką. Muszę też napisać, do do podściełanie dla byków muszę je wygonić na zewnątrz co 3-4dni a sami wiecie jaka jest teraz pogoda i żadna sztuka nie choruje. W następnym roku we wrześniu idzie szczepienie i do śruty ponownie zacznę dodawać czosnek. 

Opublikowano

U mnie cielaki od 6 miesiąca idą na dwór i mają tylko dach i trzy ściany i nigdy nie miałem z nimi problemu a te mniejsze co są w oborze to cały czas kaszlą a warunki w oborze super 

Opublikowano

Kurierem? Przeklnie Ciebie 🤣 jak pierwszy raz zamawiałem, to trafiła się kiepsko zapakowana paczka to jak kurier drzwi otworzył to już było czuć co to 🤣 teraz zamawiam do paczkomatu ale i paczki teraz lepiej zapakowane. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v