Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
20 minut temu, soltys48 napisał:

Biją. To takie pierdolenie dla pierdolenia

Biją. To takie pierdolenie dla pierdolenia

Może coś słabszego to i biją ale dobre jedzie gdzie indziej. Wiem że jadą tam krowy a na powrocie ładują od nich byki 😴

Opublikowano

nie ma ubojni co płaci dobrze za każdy sort. 

każdy większy handlarz ma posortowany towar, co i gdzie. 

Opublikowano
9 godzin temu, Mieciu24 napisał:

W kraju ok. zwłaszcza na wschodzie, ale w centrum bardzo mało. 

Mieciu. Ile chcesz ubojni bydła w samym łódzkim ? Jest z nimi tylko jeden problem, płacą mniej niż handlarze z kieleckiego.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

a w praktyce jak to wygląda , cieleta cały czas przebywają przy mamce , czy przysadzasz o stałej porze  ?

Cały czas przy mamkach. Staram się nie ingerować w stado od czasu przyłączenia cieluna

1 godzinę temu, livebird napisał:

To wydajniejsza sztuka i 3 cielaki odchowa? 

Na raz spokojnie. U mnie najwięcej odchowała krowa BG. OD wycielenia do wycielenia 9szt. Było to w 18miesiecy(wycielila się jesienią i kryłem dopiero w czerwcu)

Prawda to że byk rośnie w siłę?

40 minut temu, AdamRo napisał:

Mieciu. Ile chcesz ubojni bydła w samym łódzkim ? Jest z nimi tylko jeden problem, płacą mniej niż handlarze z kieleckiego.

Wiele jest ubojni co płacą mniej od nich

Opublikowano
1 godzinę temu, kamill9449 napisał:

Mam propozycję z łukowa na 30 szt z odbiorem 28 grudnia w cenie 22,2 zł za o klasę i 23,2 za r   , jakieś opinie bo nie oddawałem tam a jestem z centrum 

Długo się już nie słyszało,  żeby ktoś dostał za hfy okolice 12zł netto, więc albo nagle podrożały albo Cię skroją na wyboju

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Cały czas przy mamkach. Staram się nie ingerować w stado od czasu przyłączenia cieluna

Na raz spokojnie. U mnie najwięcej odchowała krowa BG. OD wycielenia do wycielenia 9szt. Było to w 18miesiecy(wycielila się jesienią i kryłem dopiero w czerwcu)

Prawda to że byk rośnie w siłę?

Wiele jest ubojni co płacą mniej od nich

Na pastwisku w sezonie? Dokarmiasz czymś? Iczym karmione w sezonie zimowym? 

Opublikowano
23 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Długo się już nie słyszało,  żeby ktoś dostał za hfy okolice 12zł netto, więc albo nagle podrożały albo Cię skroją na wyboju

wyjdzie za dobre lekko. 

bydło tragicznie nie spadło 

to tylko pie..e hwndlarzyn i naganiaczy. 

60 gr z wbca, a oni zł na żywą 🤣

Opublikowano
7 godzin temu, logan3512 napisał:

To jest pośrednik czy ubojnia, nie wiesz jak płacą za byki w o i krowy

Eksporter, najsłabsze sztuki ubijają u nas, resztę wożą na żywo po świecie więc i ceny mogą dać dobre za dobry towar.  

Opublikowano
2 godziny temu, livebird napisał:

Na pastwisku w sezonie? Dokarmiasz czymś? Iczym karmione w sezonie zimowym? 

Tak pastwiska,w tym roku musiałem dokarmiać bo było mega sucho. W normalnym roku nie ma takiej potrzeby.

Poza sezonem pastwiskowym od odsadzenia cieluna do ocielenia słoma i najgorsze siano,po  ocieleniu dobra sianokiszonka/siano i kukurydza/wytłoki do czasu aż pójdą na pastwiska 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Nie denerwuj sie przyjdzie czas to i twoje 🐂 pujdą w dobrej cenie 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v