Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Marcin133 napisał:

Ale u nas tak każdy bierze 

O 5% to nawet nikt nie marzy

U mnie szczyglinski bierze  łańcuch 7 luz 6%

1 minutę temu, AdamRo napisał:

Dajcie 12% to 14 za hfa będziecie dostawać za kilogram.

6% z uwięzi, 5 z luzu.

Jałówki też tak samo?

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, krzychu121 napisał:

To widzę że jest się o co targować. U mnie jest nieduża sztuka ale ma 720 kg . Zapasla się. Więc myślę że ponad 330 kg z niej będzie lekko bo nie ma wielkiego brzucha czy wymienia.  Na moim rejonie krecil się Bartłomiej ale nie lubie się przypominać co chwila zwłaszcza że to im powinno zależeć na kupnie. I skontaktowałem się z tym co wcześniej handlowałem Romanem. Na telefon się ugadujemy :)

wazyl je przed sprzedażą?

Roman stary maruda 😄  

Jak im potrzeba to złote góry załatwi u kierownika,  a jak mają towaru dość to wylane

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Dołożył?

Chcesz nr do Zbycha?on tylko przez telefon kupuje

Możesz podesłać zobaczę co zaoferuje. Roman też odemnie na telefon kupuje. Zdjęcia podeślę i wagę i jakoś się dogadywaliśmy wiosną. 

@Cybulek17 a teraz jak u nich z towarem? 

Zastanawiam się czy dogadać się jutro czy czekać do nowego tygodnia. Cena coś drgnie do góry ?

Opublikowano
21 minut temu, krzychu121 napisał:

Możesz podesłać zobaczę co zaoferuje. Roman też odemnie na telefon kupuje. Zdjęcia podeślę i wagę i jakoś się dogadywaliśmy wiosną. 

@Cybulek17 a teraz jak u nich z towarem? 

Zastanawiam się czy dogadać się jutro czy czekać do nowego tygodnia. Cena coś drgnie do góry ?

Za krowę i jałówkę proponują dobrze,byka słabo 

• Thanks 1
Opublikowano

3 godziny temu, tomaszmab napisał:

Poważnie ?? 

tak ,bo graniczny termin mija 30 listopada  i rolnik sam ustala warunki pogodowe, i nie musi nic dokumentować nawet o tym piszą na stronach ARIMR. Całkowity zakaz jest od 1 grudnia do 1 marca wtedy definitywnie nie można nawozić, także jest jeszcze miesiąc na sprawy obornikowe

• Thanks 1
Opublikowano
20 godzin temu, krzychu121 napisał:

To widzę że jest się o co targować. U mnie jest nieduża sztuka ale ma 720 kg . Zapasla się. Więc myślę że ponad 330 kg z niej będzie lekko bo nie ma wielkiego brzucha czy wymienia.  Na moim rejonie krecil się Bartłomiej ale nie lubie się przypominać co chwila zwłaszcza że to im powinno zależeć na kupnie. I skontaktowałem się z tym co wcześniej handlowałem Romanem. Na telefon się ugadujemy :)

Sprzedana za 11 netto. 7% potrącenia. Zub Biskupiec 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v