Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
43 minuty temu, soltys48 napisał:

Z osi?

pytałem czy bedzie jakas dopłata bo wiem ze osi prowadzi taką polityke to powiedzial ze nic drozej nie bedzie a nie wie z jakiej masarni,poprostu dostał zlecenie ze ma przyjechac ,ogolnie to raczej moje bydlo nie trafiało nigdy do osi ,ostatnio posrednik brał co niby do łukowa wozi wczesniej kowalczyk bargały i wuja 

Opublikowano
1 godzinę temu, bluecows1 napisał:

mi kolega jak pokazuje rozliczenia z osi za byki to śmiać mi się chce i też mówi że ma lepiej płacone za certyfikat

Jakby nie miał certyfikatu to płakać by Ci się chciało 🤭

Opublikowano

osi chyba nigdy na byku się nie wychyla. 

w krowach chyba specjalizacja. 

Opublikowano
1 godzinę temu, KarolaKarotka napisał:

mnie to dziwi, że wpuszczacie w ogóle takich typów na gospodarstwo nie wiedząc kto to, na czyje zlecenie, bez wcześniejszej zgody ... cokolwiek

na forum pytacie kto wam po podwórku chodzi?

ale on nie chodzi po gospodarstwie , nic nie sprawdza , zapisuje tylko ze chcesz certyfikat i przysyłają gotowy pocztą a dane mają albo z ubojni albo z ARIMR 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ale on nie chodzi po gospodarstwie , nic nie sprawdza , zapisuje tylko ze chcesz certyfikat i przysyłają gotowy pocztą a dane mają albo z ubojni albo z ARIMR 

powiedział ze z agencja nie mial nic wspólnego

Opublikowano
8 godzin temu, matek89121 napisał:

U mnie w gospodarstwie jak trzymałem byki na kontrakcie dla Sokołowa po odbiorze jednej z partii przyjechał gość z białą krówka na czerwonym tle albo odwrotnie. Podczas rozmowy pytał o warunki czym karmione itp bo do Mac Donalda trafiły na kotlety .

Ok. dwa lata temu był u mojego ojca. Taka sama sytuacja. Firma, która odbierała powiedziała, że trafiły do McD

Opublikowano

matek89121 napisał:

U mnie w gospodarstwie jak trzymałem byki na kontrakcie dla Sokołowa po odbiorze jednej z partii przyjechał gość z białą krówka na czerwonym tle albo odwrotnie. Podczas rozmowy pytał o warunki czym karmione itp bo do Mac Donalda trafiły na kotlety .

A mowił że tylko na wbc ? bo u mnie tez był w tamtym roku jakiś gościu i tez mowił ze na McDonald idą sztuki ale tylko skupują na wbc.

Opublikowano
10 godzin temu, matek89121 napisał:

Zaiste. Sokolow robi certyfikaty po uboju. 
W sąsiedztwie znajomka bydło cenryfikuje jeszcze jakaś firma Tomek. 
w sumie nie wiem czy to ma wpływ na cenę czy ktoś wciska ciemnote? Z papierem czy bez targowanie takie samo.

B3FF744A-0CE0-4D77-A48A-B5CA5F16AC43.jpeg

• Haha 4
Opublikowano

WJB  jakoś inaczej mi się kojarzy  ;)

Obiegowa opinia głosi, że do maka idą krowy ale ile w tym prawdy to nie wiem...wiem że firma, która współpracuje z lokalną grupą producentów bydła bardzo dobrze płaci za krowy bo idą na mielone do burgerowni. Za byka mi dają 20,5 wbc a krowa bodajże złotókę taniej.

• Haha 1
Opublikowano

Ubojnia ma dzięki temu certyfikat jakości i może do maka sprzedawać. To takie tylko procedury. Dzięki czemu słynna restauracja może w reklamie pochwalić się jakością i tyle. A z ubojnią można podpisać kontrakt i mieć te 10groszy do przodu. Chyba foodwords tak robi. 

Opublikowano
10 godzin temu, PartyzantTK napisał:

Zaiste. Sokolow robi certyfikaty po uboju. 
W sąsiedztwie znajomka bydło cenryfikuje jeszcze jakaś firma Tomek. 
w sumie nie wiem czy to ma wpływ na cenę czy ktoś wciska ciemnote? Z papierem czy bez targowanie takie samo.

B3FF744A-0CE0-4D77-A48A-B5CA5F16AC43.jpeg

Co on jeszcze nie wymyśli ,on oddaje do Sokołowa ,a czy gdzie jeszcze to nie wiem ,wcześniej gdzieś oddawał ,ale padła ta ubojnia . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v