Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, gomez181 napisał:

Urośnie i pójdzie za 10 netto

Na tle grupy widać, że odstaje i średnią zaniży, ale koło 1kg na dobę robi to coś z niego da, a przynajmniej jest ozdobą obory 😆

20210716_191754.jpg

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Mam dwie jałoszki bs bliźniaki, jak na razie fajnie rosną, równo z moimi hf. Tylko narwane łajzy, nieufne. spierniczają z daleka

Pisałem Ci kiedyś że miałem bs ponad 800.

A u mnie ostatnio to była dieta pudełkowa, szczaw i milaberki

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Cybulek17 napisał:

Na tle grupy widać, że odstaje i średnią zaniży, ale koło 1kg na dobę robi to coś z niego da, a przynajmniej jest ozdobą obory 😆

20210716_191754.jpg

Nie pasuje faktycznie......, drugi od prawej też

Opublikowano
1 minutę temu, Cybulek17 napisał:

Kolega tu wyżej pisał, że 12 netto Rafalex za mm płaci 

Mo a jak urośnie to 10 będzie 

Tam w Małopolsce to takiej rasy jak piszesz się nie spodziewam prędzej Je albo RP 

Ale biere 😁😂

Opublikowano
8 minut temu, ab23 napisał:

Mo a jak urośnie to 10 będzie 

Tam w Małopolsce to takiej rasy jak piszesz się nie spodziewam prędzej Je albo RP 

Ale biere 😁😂

Też też z gór,  tyle że trochę wyższych 

Opublikowano
Daro20 napisał:

Ktoś coś powie o tych kupujących? Jak współpraca, wypłacalność, itp. 

Jeździli po wsi i szukali bydła. Daleko się wypuszczają po bydło bo mają do mnie ponad 200km.

IMG-20220107-WA0000.jpg

Ode mnie 25 km mieszka sobie handlarz i 5 lat temu dali mu samochód solowke i pieczątkę. kupował na ich kwity co kupił wiązał u siebie potem zabierali dużymi zestawami. U mnie kupował na Marzena Zagroba. dawno temu to było ale kasa bez problemu...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Daro20 napisał:

Ktoś coś powie o tych kupujących? Jak współpraca, wypłacalność, itp. 

Jeździli po wsi i szukali bydła. Daleko się wypuszczają po bydło bo mają do mnie ponad 200km.

IMG-20220107-WA0000.jpg

Gdzie się wypuszczali ja z nim handluję kasa bez problemu jaką cenę oferował

Edytowane przez Optimus
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Pisałem Ci kiedyś że miałem bs ponad 800.

A u mnie ostatnio to była dieta pudełkowa, szczaw i milaberki

To właśnie te z wiosny co pytałem... 

@Daro20 zadzwoń, powiedz niech przyjeżdża. Ale waga twoja i kasa do rączki albo przelew szybki. Zobaczysz co jego oferta warta...

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

20210716_191754.jpg

Gdzie mozna takie cielaki kupić? To są byczki z Polski?

Opublikowano
2 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Austria. Kupione w AK- Rolu / ekonaturze,  jak kto woli .

Nie wiedziałem że tez takie mają. Raz kupiłem z tej firmy to nie najlepszy towar i wagę tez słaba miały w 2 lata. Takie simy to teraz pewnie drogie 

Opublikowano
1 minutę temu, MarPoll12 napisał:

Nie wiedziałem że tez takie mają. Raz kupiłem z tej firmy to nie najlepszy towar i wagę tez słaba miały w 2 lata. Takie simy to teraz pewnie drogie 

Kupowane w wadze +- 100 kg , średnia cena za zeszły rok 2tyś brutto.  Pierwsza grupa ma teraz 12msc i koło 500kg 

Opublikowano

Śmiem stwierdzić że rolnik-amator co na YouTube wstawia filmiki cielaków z ekonatury ma lepszych towar a ponoć nie wiedzą o nim😂😂😂

10 minut temu, Cybulek17 napisał:

Austria. Kupione w AK- Rolu / ekonaturze,  jak kto woli .

Opublikowano

jesli z Ekonatury wezmiesz austriaka BB albo SM i jeszcze jak ma tak w paszporcie, to w wiekszosci przypadkow jest towar do polecenia,

przynajmniej z tych na południu Polski tzn. "mniej przebranych", bo pozniej jadą na dalsze bazy

Opublikowano
13 minut temu, Cybulek17 napisał:

Kupowane w wadze +- 100 kg , średnia cena za zeszły rok 2tyś brutto.  Pierwsza grupa ma teraz 12msc i koło 500kg 

To ladnie rosną. Moze sam sie skuszę na 12 sztuk. 

Opublikowano

Nie robiąc reklamy są godne polecenia.  Pasoń dzieli się z Szafranem i jednym transportem przywożą a kupują oddzielnie i fajne sztuki można w ak rolu kupić.  Sęk w tym że sezon w Austrii zaczyna się we wrześniu a kończy w marcu a te z zdj są z lata i był mix 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v