Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Czekać na styczeń czy nie czekać ? Oto jest pytanie :)

I sen się spełni :)

No  może na następną sprzedaż za rok 😆😂 bo początkiem grudnia musowo muszą jechać bo młode kojec przerosły, dobrze że jeszcze nie ogarneły wyskakiwania 😆😀

Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

Ja bym na Waszym miejscu sprzedawał, tanieją to nie ma co czekać 😉

Śledząc rynek paliw, nawozów,  zbóż, kukurydzy, stwierdzić można, że to jest Meksyk i nic da się przewidzieć.  Nie byłbym pełni wiary że cena szybko się odbuduje. Może luty. Jak ktoś ma możliwości to niech trzyma

• Like 3
Opublikowano

Śmiali sie ze mnie na wsi jak woziłem psieżyto we wrześniu po 1425 i że głupi podpisałem umowę na pszenicę po 1630 , że trzeba czekać bo w żniwa było drożej

Może i będzie drożej ale

1. W miejscu gdzie było przechowywane pszenżyto musiały wejść odsady

2. Pieniadz ze spzredaży już obrócony i dalej zarabia

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Śmiali sie ze mnie na wsi jak woziłem psieżyto we wrześniu po 1425 i że głupi podpisałem umowę na pszenicę po 1630 , że trzeba czekać bo w żniwa było drożej

Może i będzie drożej ale

1. W miejscu gdzie było przechowywane pszenżyto musiały wejść odsady

2. Pieniadz ze spzredaży już obrócony i dalej zarabia

Ze wszystkim się zgodzę ale jak ten pieniądz zarabia w czasie inflacji? Chyba minimalizuje straty. Powiedz w zeszłym roku magazynowałeś zboże czy szybki handel?

Opublikowano
Przed chwilą, wojak1986 napisał:

Ze wszystkim się zgodzę ale jak ten pieniądz zarabia w czasie inflacji? Chyba minimalizuje straty. Powiedz w zeszłym roku magazynowałeś zboże czy szybki handel?

Pszenżyto zawsze musi u mnie zejść najpóźniej w październiku bo nie będzie gdzie trzymać na zimę bydlaków, pszenicę sprzedawałem do maja etapami. Teraz zostało mi ok 30t pszenicy na handel na która brakło kontraktu.

Jak pieniadz zarabia to już moja słodka tajemnica, sa tu osoby wtajemniczone które wiedza o co chodzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, redbull napisał:

Od jutra krowy -20gr, byki i jałówki -50 gr w ZM Łuniewscy.

Skąd taka wiadomość i dlaczego w dół? 

Edytowane przez Mistrzu2
Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

Trzymać trzymać co ma być to będzie a i tak się nie opłaca  

Jak nie opłaca... gnoju codzien przybywa.

2 godziny temu, krzysieek napisał:

Śledząc rynek paliw, nawozów,  zbóż, kukurydzy, stwierdzić można, że to jest Meksyk i nic da się przewidzieć.  Nie byłbym pełni wiary że cena szybko się odbuduje. Może luty. Jak ktoś ma możliwości to niech trzyma

Może być 23 i równie dobrze 19. Co będzie to będzie, tak jak mówisz nie przewidzi.

5 godzin temu, wojak1986 napisał:

Znamy te opowieści z tematu nawozy. Są tu tacy co zawsze mają wolną gotówkę i nie mają zobowiązań a księdzu na kolędę po tysiaku dają...

A co Cię boli, że ktoś ma? Sprzedałem kartofla, część pszenżyta i dopłaty przyszły. Kasa jest, krechy ni ma, bydło młode to i nie pilno. 

A śmiechem żartem ten gnój też dzisiaj wart sporo, jak 30szt pojedzie to mocno zmniejszy się produkcja 😁

Opublikowano

aż tyle to ceny nie zjechaly. 

ale jak lubicie uczestniczyć w tym owczym pędzie 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v