Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam teraz 3 byczki i jeden z nich ma bardzo nastroszoną sierść, pozostałe są gładkie. Jedzą tak samo. Ten byczek też nie choruje na nic innego tylko ta straszna sierść i myślę, że trochę zwolnił z przyrostami względem tamtych dwóch, zaczyna widać różnice mimo, że też ładnie żre. Odrobaczenie wystarczy? Valbazen np?

Opublikowano

Panowie podaję krede pastewną do sruty zbożowej i byczki nie wyjadają pasz do końca tylko trochę zostaję i za jakiś czas dopiero resztę jedzą, tak ma być?

Wcześniej bez kredy wjeb*ły wszystko i jeszcze by chciały 

Kredy daje 100gr na takie 500kg sztuki

Opublikowano

byk Lm 730kg brutto 14.5netto jałowka MM 650kg 13.5 netto-5% podobno na dziś to max 🤷‍♂️

sprzedałem bo przyjedzie lato i muchy i mniejszy apetyt

Opublikowano
1 godzinę temu, Kaszub88 napisał:

byk Lm 730kg brutto 14.5netto jałowka MM 650kg 13.5 netto-5% podobno na dziś to max 🤷‍♂️

sprzedałem bo przyjedzie lato i muchy i mniejszy apetyt

Kto tak płaci, co za ubojnie??? z byka też 5℅? 730 to netto? 

Opublikowano

lopanuj się Bananku, zaraz wszystko wyprzedaż 🥺🙉

Opublikowano

ostatnie worki po 1700 pase. zjedzą i koniec. poto bele wysokobiałkowe mają żeby tanio rosnąć. 

Opublikowano
soltys48 napisał:

2 godziny temu, Kaszub88 napisał:

😉Ale radość przy kosztach mizerna...🤷‍♂️

Nooooo.... przywieźli tonę rapsu po 2400 netto i to jeszcze na 23%😡

chyba to błąd że chodziłem na studia bo jak sprzedałem byka za 4 tyś to kupiłem 4 tony amonowej... teraz sprzedałem byka za ponad 10 tyś i kupie 2.5tony (Jak w ogóle będzie dostępna) i mam się cieszyć że dobrze sprzedałem? odpowidzcie sobie sami 🤦‍♂️

Opublikowano
23 minuty temu, Kaszub88 napisał:

chyba to błąd że chodziłem na studia bo jak sprzedałem byka za 4 tyś to kupiłem 4 tony amonowej... teraz sprzedałem byka za ponad 10 tyś i kupie 2.5tony (Jak w ogóle będzie dostępna) i mam się cieszyć że dobrze sprzedałem? odpowidzcie sobie sami 🤦‍♂️

Ropki kupimy zaraz po 10 zł za litr to dopiero będzie łatwiej liczyc

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Kaszub88 napisał:

Również studiowałem i to 3 kierunki ,teraz to trochę przeszkadza w dostrzeganiu zysków

19 minut temu, radekz200 napisał:

U nas 2400 brutto 😛

No pacz bogate krowiarze i tak tanio........ gdzie to prawo i sprawiedliwość 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v