Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, RolAnonim napisał:

a ja się zapytam znawców wbc ,na ile się ona może wybić

Przy tej ilości białka co pochłonęła to pewnie powyżej 60% tylko w tym kraju takie sztuki w niewielkich ilościach to tylko ciekawostką te złodzieje mają zarobek a pieniędzy z tego nie ma. Na nasze warunki tylko simentale angusy szybko przyrastają a rzeźba mięśnie to dla pośredników i ubojni

Opublikowano
1 minutę temu, RolAnonim napisał:

ja miałem swego czasu belga, budowa jak ta jałówka 840kg po 8,50zł wtedy dobra cena dosyć.Ja dostałem 6400 a  Handlarz 8100zł. Wiem bo faktura przyszła na mnie :D

Czytałem to wtedy. Gdybym miał jeszcze z 10hf do tego na handel to za tą jałówkę by dorzucili a tak rzucą jakaś śmieszna kasę. Nie ma konkurencji, takie sztuki to na licytację powinny iść a nie do jakiegoś Janusza biznesu

Opublikowano
27 minut temu, RolAnonim napisał:

ja miałem swego czasu belga, budowa jak ta jałówka 840kg po 8,50zł wtedy dobra cena dosyć.Ja dostałem 6400 a  Handlarz 8100zł. Wiem bo faktura przyszła na mnie :D

Ładnie przytulił. Czyli to jednak nie są ściemy że handlarz to minimum 500 zł musi przytulić na sztuce bo inaczej nie bierze 

Opublikowano

fabek go nazywali, już nie żyje

Sprawdziłem cenę na wbc  ze stycznia bo wtedy sprzedałem. Wiem kiedy bo sprawdziłem na agrofoto (pisałem wtedy o tym)

Szybkie liczenie po cenach z wtedy (ceny rolnicze najwyższa wartosc na wbc byka 14,20zl netto)

8100/(840*14,20zł*1,07)=0,634   =63,4% - tak musiał się wybić i to bez odejmowania żadnych skitek jak tu niektórzy robią

czyli z 840 kg byka u mnie było 530kg mięsa na ubojni :)

Dodałem zdjęcia tego oto byka do galerii.

Opublikowano (edytowane)

Sprzedaje ktoś na WBC do Sokołowa? Jak coś to jaka tam cena za krowy jest. Bo u mnie handlarze od 5 do 8 zł za krowy płacą, jakoś mało mi się wydaje. 

Edytowane przez Zenonim
Opublikowano
Dnia 9.02.2022 o 11:47, Marcinoooo napisał:

Ja jestem po sprzedaży 2 hf własnie. Pierwszy 789 kg - 6%

Drugi 766 kg -6% cena za wagę żywa  11.50

Kolego możesz dać namiar na tego kupca, może być na priv.

Opublikowano
18 minut temu, Zenonim napisał:

Sprzedaje ktoś na WBC do Sokołowa? Jak coś to jaka tam cena za krowy jest. Bo u mnie handlarze od 5 do 8 zł za krowy płacą, jakoś mało mi się wydaje. 

https://www.cenyrolnicze.pl/bydlo/byki-jalowki-krowy 

tu masz ceny, niżej. Pierwszy jest sokołów

Ja z miesiąc temu dostałem 8,50 brutto ale krowa była jak byk i 800kg

A ostatnio były dosyć wyraźna podwyżka na krowy

Opublikowano
17 godzin temu, Zenonim napisał:

Dobrze Ci daje. Dolicz pińcet zarobku dla handlarza, pińcet dla ubojni, to ile byś chciał ?

20 godzin temu, RolAnonim napisał:

a ja się zapytam znawców wbc ,na ile się ona może wybić

Około 63% od wagi netto, na ciepło. 

• Haha 1
Opublikowano

zawsze wyjazd i są nakarmione normalnie i napojone. nawet jak przed kolacją ma przyjechać to dostają szybciej. odejmuje 7% bo w moim regionie wszyscy tyle biorą i mogą i do germancow z mojego podlaskiego podwórka wiezc, albo i na najbliższą ubojnie i nie interesuje to mnie. od tego jest posrednik. 

Opublikowano

ja myśle że jak zwykły rolnik by sprzedał głodnego czy też nakarmionego to na ubojni wyjdzie to samo wybicie.

Oni z wyglądu  zewnętrznego wypisują te wybicie, przynajmniej duża część tak robi

Opublikowano (edytowane)

jak tam mało który żywcem waży. dobre matematyki jak z samych nie wiadomych wynik wychodzi 😂

wujek z gra o plon się dogadał. kasę dostał i cicho sza po ugodzie. 

Edytowane przez HF86
Opublikowano

bez winy kasą by nie zasypywal. bydło szału nie było, ale tragedii też nie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v