Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ile tego czosnku dajecie? U mnie też od kilku tyg czasami jakiś kaszlnie może by im zastosował taką witaminkę. Ile tego wrzucić na tonę śruty? 

Edytowane przez Karollorak93
Opublikowano
42 minuty temu, Karollorak93 napisał:

Ile tego czosnku dajecie? U mnie też od kilku tyg czasami jakiś kaszlnie może by im zastosował taką witaminkę. Ile tego wrzucić na tonę śruty? 

pół kilo na tonę ja daje

Opublikowano
6 godzin temu, Mieciu24 napisał:

Kto tak płaci, skąd ten kupiec? Jakie te byki były? Bo koło Łodzi to zastój jak c.. j

Chopie jak byś chociaż numer telefonu w tym ogłoszenie do siebie podał to potencjalni kupujący mieli by trochę łatwiej...

A tak to nic dziwnego, że masz zastój...

• Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Raz wsypałem czosnek w automat z 3 lata temu... do dzisiaj je**e . Jeszcze mi dozownik rozwalił 

Automat do pojenia cieląt? Co było tego przyczyną? Jeżeli chcesz coś dodawać na zapalenie płuc dla cieląt to jest jeden środek. Mi okoliczny lekarz polecił jak miałem w jednej klatce cześć cieląt które kaszlały. Rozrabiałem z mlekiem dla wszystkich i przeszło. Zastrzyki były w tym momencie dla mnie  uciążliwe 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, zbitom793 napisał:

Chopie jak byś chociaż numer telefonu w tym ogłoszenie do siebie podał to potencjalni kupujący mieli by trochę łatwiej...

A tak to nic dziwnego, że masz zastój...

a chłop się drapie po głowię bo nikt nie chce sprzedać 

Edytowane przez micgal39533
  • Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, karol091193 napisał:

Automat do pojenia cieląt? Co było tego przyczyną? Jeżeli chcesz coś dodawać na zapalenie płuc dla cieląt to jest jeden środek. Mi okoliczny lekarz polecił jak miałem w jednej klatce cześć cieląt które kaszlały. Rozrabiałem z mlekiem dla wszystkich i przeszło. Zastrzyki były w tym momencie dla mnie  uciążliwe 

Jak sypałem razem z mlekiem to nic się nie działo,  ale nie było to zbyt dokładne więc zacząłem sypać w dozownik leków i okazało się,  że resztka z czasem puściła klej i tak się zalepiło,  że obrobiło się zabezpieczenie na zębatce wirnika podającego.  

TEN SPECYFIK TO OCZYWIŚCIE SKONCENTROWANY CZOSNEK W PROSZKU A NIE ZĄBKI 😝 nie widziałem efektu,  a to było dawane tak tylko dla zdrowotności profilaktycznie 

W żadne tego typu specyfiki się już nie bawimy bo jak przyjeżdża grupa to bez profilaktyki po kilku dniach można jechać po nowe cielaki 

Opublikowano

U mnie ruch na pierwiastki i krowy z mlekiem się zrobił, mlekpol krzyknął dobrą cenę i już trzech klientów dzwoniło czy nie mam czegoś... Jak zwykle jak sprzedajesz to znikome zainteresowanie, jak sprzedasz to sami dzwonią 😋 

Dzisiaj od samego rana z bydłem na ogólną wagę ganiali przez wioskę, solówka dwa piętra full i druga mała też full. Ale handlarz nieznajomy

Opublikowano
41 minut temu, Piteriiv napisał:

byki na dzis do 12 zł. krowa 8.5 zł, a jałówka 12zł cene od okolicznych przelewaczy, brutto jednym słowem dziewczyny w cenie :)

ta jałówka. w jakiej wadze? w jakim typie?

Opublikowano
karol091193 napisał:

8 minut temu, micgal39533 napisał:

Przecież ten czosnek w proszku nie ma nic wspólnego z czosnkiem

A to z czego jest zrobiony mielony czosnek? Z ryżu? 🤔

Wiesz siedzę w tym dość dużo by wiedzieć że czosnek jak przyjdzie przez fazę przetwarzania traci dużo swoich wartości, a tym bardziej jak zostanie taki mielony zrobiony z Hiszpanii czy Chin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v