Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dziś z karpolu jeździł przedstawiciel czy bydła na sprzedaż niema jak żyje w okolicy nikt o bydlo nie jeździł 🤭na pytanie czy bydła nie ma odpowiedź "mozna tak powiedzieć " jak się śmiać zacząłem dopiero zaczął gadać ze "wiesz jak jest duzo ludzi rezygnuje z bydła nawet ci co krowy trzymali pare byczkow na rok oddali i ilość była " powiedziałem że  branża przesadziła z yebaniem chłopa i teraz jest finał wizytówkę zostawił i pojechał 😜

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, michalcium napisał:

Dziś z karpolu jeździł przedstawiciel czy bydła na sprzedaż niema jak żyje w okolicy nikt o bydlo nie jeździł 🤭na pytanie czy bydła nie ma odpowiedź "mozna tak powiedzieć " jak się śmiać zacząłem dopiero zaczął gadać ze "wiesz jak jest duzo ludzi rezygnuje z bydła nawet ci co krowy trzymali pare byczkow na rok oddali i ilość była " powiedziałem że  branża przesadziła z yebaniem chłopa i teraz jest finał wizytówkę zostawił i pojechał 😜

Z kąt on był podał byś może namiar? 

Opublikowano
RolAnonim napisał:

4 minuty temu, Atari napisał:

no przecież naturalne, że za byka... 

ale różnica jest miedzy hf-em a limuzyną

u mnie mieszance i hfy ale dobrze dobite. na pewno powyżej 750 kg.

Opublikowano
5 minut temu, michalcium napisał:

Zastanów się dwa razy czy chcesz ten namiar😂

Otóż to...😂 U mnie też był latem. Nie kojarzyłem firmy ale mówiłem , że sprawdzę ich na FB. Kiedy znalazłem info na ich temat wizytoweczka poleciała do kosza 😅

Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Dzwonił dzisiaj gość od którego biorę byczki, 2 szt kilkudniowe ok 45kg  ho i hfxan  czarny za 900 oba, czyli ceny niezmienne

Ludzie już najedli się cielakami. Do mnie facet dzwonił, co rok temu od niego kupiłem 6 sztuk. Chciał po 400 za tygodniowe hf. Narazie się wstrzymuję jeszcze z zakupem. 

Ostatni kwartał 2021 kupiłem 30sztuk cieląt. W całym 2021 to prawie  50sztuk byczków. Styczeń na spokojnie, bo dzień w dzień jeździłem i dla brata szykowałem mieszkanie. Dziś ten etap zakończony. Może się wprowadzać. Teraz trzeba jeszcze te maluchy posortować i poprzeganiać do drugiego budynku i w lutym i marcu zobaczyć co będzie od swoich krów i jeszcze dokupić do 20 sztuk. Może uda się za 2 lata spłacić mieszkanie. 😛 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jednak krowa trochę zdrożała. Przynajmniej w cenniku w sokołowie 25 gr do góry .

3 sztuki trzeba sprzedać, chyba że ktoś ma info że może iść jeszcze w górę

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
47 minut temu, karol091193 napisał:

Ludzie już najedli się cielakami. Do mnie facet dzwonił, co rok temu od niego kupiłem 6 sztuk. Chciał po 400 za tygodniowe hf. Narazie się wstrzymuję jeszcze z zakupem. 

Ostatni kwartał 2021 kupiłem 30sztuk cieląt. W całym 2021 to prawie  50sztuk byczków. Styczeń na spokojnie, bo dzień w dzień jeździłem i dla brata szykowałem mieszkanie. Dziś ten etap zakończony. Może się wprowadzać. Teraz trzeba jeszcze te maluchy posortować i poprzeganiać do drugiego budynku i w lutym i marcu zobaczyć co będzie od swoich krów i jeszcze dokupić do 20 sztuk. Może uda się za 2 lata spłacić mieszkanie. 😛 

Ja nie kupuję od jesieni, w grudniu 7 wycieleń pierwiastek to i mleka maluchom idzie... Ale wezmę skoro już sam dzwoni, jeszcze się obrazi 😋 a szkoda by było...

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Ja nie kupuję od jesieni, w grudniu 7 wycieleń pierwiastek to i mleka maluchom idzie... Ale wezmę skoro już sam dzwoni, jeszcze się obrazi 😋 a szkoda by było...

Bierz bierz, może za 2 lata rynkiem wołowiny nie zachwiejesz😜

Opublikowano
1 godzinę temu, karol091193 napisał:

W tym 5 ode mnie 😂

Opublikowano
48 minut temu, krzychu121 napisał:

Jednak krowa trochę zdrożała. Przynajmniej w cenniku w sokołowie 25 gr do góry .

3 sztuki trzeba sprzedać, chyba że ktoś ma info że może iść jeszcze w górę

Mówiłem a nikt mi serduszka nie dał

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał:

W tym 5 ode mnie 😂

Z czego 4 padły a 5 w stanie agonalnym. Nie polecam tego allegrowicza 🤣 

Oczywiście żartuję bo jeszcze ktoś uwierzy 😂 wszystkie zdrowe i się dobrze chowają 👍

@radekz200 jak będziesz coś miał to wiesz gdzie uderzyć 😀

• Haha 1
Opublikowano

bo paru graczy nie bawi się podoba z resztą w zmowy cenowe tylko robią swoje. już nie tak łatwo 🤭

Opublikowano

(jak trwoga to na agrofoto)

Koledzy bida mnie tu sprowadziła .Cielaki mi zaczynają kasłać doświadczenia z lat ubiegłych nauczyły mnie ,że jesli nie będę reagował i czekał aż na pluca padnie to w ciagu kilku tygodni zrobi sie luz w oborze, a energoutyl co dzień będzie zajeżdzał na podwórko i pytał czy mam coś dla nich . 

Kiedys próbowałem witaminę C do paszy dosypywać  , ale i tak kasłały .Może zaprzestać dawać swoja śrutę aby nie podrażniać przełyków ,a do wiosny tylko na granulce przetrzymać ? 

ma ktoś jakieś sprawdzone pomysły ?

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Od kiedy Tarnów tak liczy ? 20,5 za U to tak ;)

Krowa rzeczywiście  około17 netto wbc.

Rzekomo od poniedziałku. Takie info dostałem od pośrednika. Zresztą AZOR07 wstawiał tu rozliczenie z tydzień temu i taką cena za R miał nawet chyba jeden był R- Masz jakieś inne informacje co do cen dla dużego tam? Czy jakaś mała magia występuje w rozliczeniu od pośrednika... ?  

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v