Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeszcze pełnomocnictwo do konta i zaraz znowu będziesz potrzebny 😂

Opublikowano
4 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Z kolegą we dwójkę od 6 do 2 w nocy potrafimy  300 belek 145cm po jd sprzątnąć z pola . W tym roku na okrojone stado było 1500 zbierane.  Jak popada i nie idzie ruszyć z miejsca a kilkadziesiąt ha rzepaku do posiania goni to nie jest wesoło 

Od 6 czy od 18? 

Opublikowano (edytowane)

Gdy 12 lat temu budowalem czesc obory na duze byki to myslalem o rusztach. Bylem u rolnika ktory je mial i narzekał na urazy. Przepychaja sie poslizgnie i noga gotowa. Ostatecznie gleboka zrobilem bo ze sloma w zasadzie samowystarczalny jestem.

A co do krow to stara uwieziowka, tylko ze na rusztach. Kanaly sa za waskie i staje.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Od 6 czy od 18? 

Od 6 , w tym oczywiście dwie przerwy na oprzątanie i w większości trzeba przebijać się przez krajówke

20220121_161205.jpg

Wolne 🤣

Edytowane przez Cybulek17
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

27 minut temu, przemek28_28 napisał:

Ja sam ale maks 5km od gospodarstwa zbieram koło 200 bel. Ciagnik z turem. Z przerwami. 

A jakie belki ? 

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano

Mi udało się parę lat temu jednego dnia pograbić zbelowac zwieźć i owinąć 120 bel sianokiszonki ale startowałem o 6 rano do 1.3.w. nocy nigdy więcej tyle na raz. Oczywiście robota w oborze zrobiona też 

Opublikowano
6 minut temu, przemek28_28 napisał:

120

Zbieram koło 300-350

Mała hodowla to mało słomy trzeba

120 lepiej mi pasują na transporty,  sporo więcej bym nałożył , ale w 145 tak 350 - 400kg słomy pakujemy to w siatce i paliwie oszczędności. Docelowo z dużą kostką będzie mi bardziej po drodze 

My za pierwszym i ostatnim razem  jednym zestawem bo jeden musi zabrać ładowarke

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Pany mój pośrednik też mówi że od poniedziałku 1zl do dołu na byku.

A mój nie 😛

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Widzi w tym kasę

Ba  😀wczoraj nawet trzymał w łapie  30 tys jak za cielaki płaciłem 

Ja w jego wieku robiłem slalom taczką po deskach trasa wytyczona była bo błoto wszechobecne  było a teraz to zabawą ta  robota  jest 😉

• Like 3
Opublikowano

Zależy czym się karmi ale też słyszałem że jak nawciągają sianokiszonki to pozatykają ruszta i później duży problem żeby to oczyścić.

Ściółka najlepsza pod wszystkie zwierzęta a jak komuś za dużo pracy przy ścieleniu czy wożeniu słomy to niech nie trzyma w ogóle zwierząt.

Opublikowano
wczoraj sprzedane ho-sm 12.złwaga 814kg.mm z lm 12.80zł waga756kg moja waga lokalny odbiorca.ceny i wagi brutto .powiat LLB.pozdrawiam.
wczoraj sprzedane ho-sm 12.złwaga 814kg.mm z lm 12.80zł waga756kg moja waga lokalny odbiorca.ceny i wagi brutto .powiat LLB.pozdrawiam.
  • Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Daro20 napisał:

Zależy czym się karmi ale też słyszałem że jak nawciągają sianokiszonki to pozatykają ruszta i później duży problem żeby to oczyścić.

Ściółka najlepsza pod wszystkie zwierzęta a jak komuś za dużo pracy przy ścieleniu czy wożeniu słomy to niech nie trzyma w ogóle zwierząt.

No fajnie,  tylko obawiam się że nie Ty będziesz o tym decydować 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v