Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, PRIMO napisał:

Czy ja o czym nie wiem?🤔🤨

A nie wiem... 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, szymon09875 napisał:

O właśnie o czymś takim myslalem

2 600 zł dałem... Zero problemów i prosta instalacja... Rurka z wodą pod ciśnieniem z wodociągu i odbiór ciepłej.... I wsio 

To jest 150 l a nie 120 😋

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
Pafnucy napisał:

2 panele. Zbiornik 300. Cena jeszcze nie wiem.  Kurna prawie nowy bolier do wyrzucenia...

A radziłem od razu brać bojler 300l na dwie wezownice i wystarczyłoby tylko w jedną się wpiąć solarami 👀👀👀

Opublikowano
kris91 napisał:

Pafnucy napisał:

2 panele. Zbiornik 300. Cena jeszcze nie wiem.  Kurna prawie nowy bolier do wyrzucenia...

A radziłem od razu brać bojler 300l na dwie wezownice i wystarczyłoby tylko w jedną się wpiąć solarami 👀👀👀

z dotacji i tak dają swój zbiornik...

Opublikowano
31 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Ja mam coś takiego 2 lata, do samodzielnego montażu... 150 l zbiornik.... Zamontowany na wiacie do drewna....

Sorki 150 l 

IMG_20210520_193847.jpg

Tez nad tym myślałem

Mówisz że mrozu wytrzymuje to, nie trzeba na jesieni rozkładać i w ciepłe chować???

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Przez myśl by mi nie przeszło okazywać wyższość, ponieważ moje oprogramowanie nie oferuje tej opcji. Ty prowadzisz biznes, ja prowadzę biznes i nie ma co się pozycjonować jako ofiary. Pracujemy, płacimy podatki i chcielibyśmy aby nasz żywot był raczej spokojny.

No dobrze panie Mirku , dobrze to był tylko sprawdzian i widać  jesteś w porządku 😛 , ale nie bój się to nie pegazus 🤭

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

bo najlepiej to skłócić naród niech się między sobą ,,gryzie,, takimi łatwiej się steruje

ja to patrzę by jednego bogola przejąć 🤪😁

a dzwoniłeś pytałeś ? od tego trzeba zacząć ja kiedyś jak głupi do zlewni za grosze targałem a mogłem wcześniej się przenieść dostać większe pieniądze i baniek nie targać

Sławek nie dzwoniłem ,za mały jestem żeby tak wysoko mierzyć 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
kris91 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

z dotacji i tak dają swój zbiornik...

Nie wiadomo czy na dotację brany, ale @Bananek zrobił swoje solary i nie musiał na dotację się oglądać 😉

no bo ja trochę więcej wiem ...

bratrolnika napisał:

Tez nad tym myślałem Mówisz że mrozu wytrzymuje to, nie trzeba na jesieni rozkładać i w ciepłe chować???

albo foto załóż albo porzadne nie takie...

Ursus932 napisał:

Sławek nie dzwoniłem ,za mały jestem żeby tak wysoko mierzyć

dopuki nie zadzwonisz to pewności mieć nie będziesz

Opublikowano

konsorcjum mieliśmy zakładać. ale nie będziemy germancom żółtym w koło piura robić 😂

drogi obwieje to do huty grzejniki w końcu pojadą. 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

albo porzadne nie takie...

jakie są minusy tych wg. ciebie???

https://allegro.pl/oferta/zestaw-solarny-kolektor-sloneczny-2-0-eco-2-200-11757967859

Opublikowano
HF86 napisał:

konsorcjum mieliśmy zakładać. ale nie będziemy germancom żółtym w koło piura robić 😂

drogi obwieje to do huty grzejniki w końcu pojadą. 

Nie będziesz robił?

Opublikowano

ja zbyt leniwy. I jak na dekarza przystało wysokości boję się. 

Opublikowano
44 minuty temu, Karol6130 napisał:

Od ilu metrów masz lęk wysokości? 

normalnie od metra. często stawka pomaga w leczeniu lęku 😔

Opublikowano
Baks00 napisał:

5 godzin temu, slawek74 napisał:

pracujes, gdzieś ? po co tak wcześnie wstawać 🤔

Jasne że pracuję....

na etacie ?

Baks00 napisał:

musi smaczne że lisy nie rozciągnęły 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v