Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

4.0 i czy juz 4.4 ?? 

w e38 poszedłem dalej V12 i 5.4 lytra w automaciku , echh piekne czasy były fajnie to odpalało  rozrusznik kręcił jak by kompresji nie bylo ze wzgledy na liczbę cylindrów taki dzwięk przy odpalaniu , chwilowa fanaberia miałem jako fure na weekendy 

ale i tak e39 V8 4.4 miała lepszy dzwiek :D

teraz żałuje że juz żadnego z tych sprzetów nie mam tylko nowszy dupowóz z R6 i 3.0 L , stara szkoła beemki to bylo cos 

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

No odsyła, pierwotnie szukałem tej miejscowości czy SKR jeszcze mają... Ale już nie mają. I tak sobie wirtualnie zwiedzam. 4 liter mi się nie chce ruszać.

Tam u was na południu to wszędzie ludzie tak w kupie mieszkają? Dom koło domu, że na własnym podwórku się wysikać głupio bo ktoś podglądać może? 

Opublikowano
6 minut temu, V12 napisał:

Jo od e30 w wieku 18 lat zaczynałem , oczywiście 6 garów w rzędzie 

Teraz taka e30 bym przytulił bardzo chętnie. Mojej chrzestny dwa lata temu sprzedał coupe za 1400zl 🤦‍♂️

7 minut temu, V12 napisał:

4.0 i czy juz 4.4 ?? 

w e38 poszedłem dalej V12 i 5.4 lytra w automaciku , echh piekne czasy były fajnie to odpalało  rozrusznik kręcił jak by kompresji nie bylo ze wzgledy na liczbę cylindrów taki dzwięk przy odpalaniu , chwilowa fanaberia miałem jako fure na weekendy 

ale i tak e39 V8 4.4 miała lepszy dzwiek :D

teraz żałuje że juz żadnego z tych sprzetów nie mam tylko nowszy dupowóz z R6 i 3.0 L , stara szkoła beemki to bylo cos 

4.0 chyba to było. Ładna V12 stała dosyć długo u znajomego pod warsztatem. Chłopaczki na szparagu zarobili i kupili, po 2 tygodniach już zaczęło hajsu na wachę brakować i coś dupnelo w niej. Finalnie nie wiem czy oni to odebrali czy się zdenerwował i złomiarzom oddał. W longu toto było. Bmw to się skończyło dla mnie jak lampa. Z lewej strony na prawa przestała pasować 😉

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Teraz taka e30 bym przytulił bardzo chętnie. Mojej chrzestny dwa lata temu sprzedał coupe za 1400zl 🤦‍♂️

tak bym do tej pory ja zostawił i dbał o stan i a tam był dosć rzadki silnik i rocznik   , patrzac na ceny za nia teraz bym sobie kupił jakaś nowsza z EKO gównolitu i masą filtrów spalin w dyslu xD

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 minuty temu, V12 napisał:

tak bym do tej pory ja zostawił i dbał o stan i a tam był dosć rzadki silnik i rocznik  , patrzac na ceny za nia teraz bym sobie kupił jakaś nowsza z EKO gównolitu i masą filtrów spalin w dyslu xD

2.5nv?

Tam bardziej m20b25 

3 minuty temu, galan99 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „STRAJK AGROYUNIA 9 LUTEGO WYJEŻDŻAMY NA DROGI ROLNICY, PRACOWNICY, PRZEDSIĘBIORCY”

Główny od nich nie chce mi odpowiadać na moje pytania 😔

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, gregor1284 napisał:

. Z lewej strony na prawa przestała pasować 😉

Co zrobisz , naturalna kolej rzeczy , wiek przebiegi , i łojenie przez mlokosów w PL zrobiły swoje 

Ja poganiam juz tą wygibasną lampą zwie sie to e60 ale silnik jeszcze starej szkoły m54B30 benzyna co pamieta e39 , juz troche latek mam , bo teraz kupić taka w miare w stanie to juz też nie ma same ulepki sie zostają 

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tam bardziej m20b25 

325e m20B27 , tak zwana ETA

wąska lampa przed lift , poszukaj info w necie , tunerzy lubili ten silnik do driftu...

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

tez dlatego nie mam w dieslu , ale te wczesne e60 bez DPF na pneumatycznym sterowniu turbo w 3.0d były udane 

zresztą , jak przebieg i stan odpowiedni to każda jakoś tam sie sprawowała...

wgniot w fotel o wiele lepszy niz 3.0 PB 

teraz przez te przepisy to sie usrało ,

nie raz jak jestem jakis wkurwiony , to drugi pierdowóz z malutkim  silnikiem biorę co by mi nie ebli mandatu...albo prawka , bo łatwo sie zapomniec bo prędkości nie czuc 

motorem tak samo sie lipa robi :(

Edytowane przez V12
Opublikowano
18 minut temu, Leszy napisał:

Tam u was na południu to wszędzie ludzie tak w kupie mieszkają? Dom koło domu, że na własnym podwórku się wysikać głupio bo ktoś podglądać może? 

W większości tak, pojedyncze domy gdzieś w polach stoją. Jest jedna czy kilka głównych ulic i wszyscy obok siebie. Nie znamy czegoś innego a pojęcia "siedliska" czy jakiś tam innych nie znamy.

Oczywiście młodych nie ma, wiatr się rozpędza.

Opublikowano

wiatr znowu dmie 🥺

ze dwa na plusie. ale będzie błota 🙉

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, HF86 napisał:

wiatr znowu dmie 🥺

daj spokój , te wiatry to juz przesada 

w tamta sobote cała noc nie przespana , cały browar co na niedziele miał być przez noc wychlałem B|

Edytowane przez V12
Opublikowano

Jutro ostatni dzień ancla,nigdy nie myślałem że tak będę tęsknił do roboty :D

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

a gdzie ty pracujesz? 

na koparce

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

I co robisz ?

wod-kan,drogówka.

Opublikowano
49 minut temu, gregor1284 napisał:

Mojej chrzestny dwa lata temu sprzedał coupe za 1400zl

Ouu, sam już praktycznie nie pamietam takich cen za coupe. Bardzo nisko ja wycenił 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

W większości tak, pojedyncze domy gdzieś w polach stoją. Jest jedna czy kilka głównych ulic i wszyscy obok siebie. Nie znamy czegoś innego a pojęcia "siedliska" czy jakiś tam innych nie znamy.

Oczywiście młodych nie ma, wiatr się rozpędza.

przysiolek -parenascie domow w polach kilometr od wsi, u nas cos takiego wystepuje, przewaznie glowna droga i boczne krotkie ulice . tak maja male wsie. duze po kilka tysiecy mieskancow to juz na szczescie ulice maja bo tak to mozna pobladzic- polowa ludzi sie nie zna, wsie rozciagaja sie na kilka kilometrow- po dwie szkoly podstawowe sa.

znowu wieje i pada-alert przyszedl -zawieje i zamiecie w nocy... 4 w tym roku..

podobno nie ma zmian klimatu..................

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v