Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

kzmp

u nas nie znane.

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

kiedyś też się może dorobie i będę tylko bele robić, A nie ten gnoj z pod folii 

Kurna mam jednego znajomego co darmo to by tylko choroby nie wziął, a Ty darmo chorować chcesz? Jeszcze jak się dorobisz?! 

Opublikowano
13 minut temu, superfarmer02 napisał:

raczej od chłopa 2 zt.

a za kąt on? jak nie daleko to bym sam podjechał.

A to nie ten z kocierzewa? Kuba chyba?

Nie nie Kuba. Ten gdzieś od Płońska. Nigdy u niego nie byłem. On skupuje cielaki z kilku powiatów kiedyś mu sprzedawałem a jak zlikwidowałem krowy to kupowałem. Powiedziałem mu że jak coś ma fajnego to szkoda na żeź i odkupie. On wozi takie od 60 do 100kg. Jak ja to mówię cycole. Jak miałeś krowy to może sprzedawaliscie kiedy cielaki do polki?

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Sołtys odkrył tiktoka. pier**le, nie rezygnuję z hodowli jak mam na tak złą drogę zejść.

ile czasu te cielaki z obrzydzeniem można kupować?

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

ile czasu te cielaki z obrzydzeniem można kupować?

To z dobroci. Chęć pomocy. Tej mazurek czemu brzydko mówią o ludziach z Bargłowa? Jakoś tak chyba ta dziura się nazywa. 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Szukaj większej te to małe piłki. No to do zboża ni balotow.

Twoja już sie remontuje?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Twoja już sie remontuje?

Yo skrzynia będzie 4,80x2,40.  Mi na czasie nie zależy bo mam jeszcze jedną. A ta na żniwa żeby była.

Opublikowano

prawidłowo. niech se swój PiS zrobią.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Mówili teraz w tv że jakiś pepik po tanią ropę do nas przyjechał, zatankował 1600 litrów, i na powrocie go zgarnęli, 2000 ojro mandatu mu wlepili

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To z dobroci. Chęć pomocy. Tej mazurek czemu brzydko mówią o ludziach z Bargłowa? Jakoś tak chyba ta dziura się nazywa. 

bo ja wiem 🤔

A kto mówi i co?

Opublikowano

no napis paczałem;. sory że w bład wprowadziłem. a plandeke samemu zrobisz...

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Ale to nie jest d732 lub podobna , bo ma stary typ obrotnicy , i musi być z plandeką żebym już nur musiał przy tym grzebać 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

A taki jeden tam od was. "pewno te mądrale z Bargłowa", do szkoły jednej chodzilista, jeno on wcześniej 

A zna on mnie albo ja go 🤔

Opublikowano

no zyczę by sie spodobała. 👍

1 minutę temu, 6465 napisał:

@Pafnucy a jak fajnie będzie zrobiona to  w następną zimę będą robić mi dry na 3 strony. Skrzynie zrobię 2,40x4,30.

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

Nie nie Kuba. Ten gdzieś od Płońska. Nigdy u niego nie byłem. On skupuje cielaki z kilku powiatów kiedyś mu sprzedawałem a jak zlikwidowałem krowy to kupowałem. Powiedziałem mu że jak coś ma fajnego to szkoda na żeź i odkupie. On wozi takie od 60 do 100kg. Jak ja to mówię cycole. Jak miałeś krowy to może sprzedawaliscie kiedy cielaki do polki?

Cielaków nigdy nie sprzedawaliśmy ale gościa kojarzę, chyba coś braliśmy od niego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v