Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 godzin temu, Uziu92 napisał:

znalazłem dziś w garażu 2 lampy przednie do malucha, jedna nowa nie używana z 1999 roku, jakby ktoś chciał to dać znać.

Do fiatów ciągników ,z początku lat osiemdziesiątych na pewno pasują bez przeróbek, tylko wystarczy włożyć .Miał być wiatr ,lecz na razie spokój  ,oby tak dalej 👍

Opublikowano

3*LLU trochu wieje 🙋‍♂️

Uziu92 napisał:

znalazłem dziś w garażu 2 lampy przednie do malucha, jedna nowa nie używana z 1999 roku, jakby ktoś chciał to dać znać.

wystaw na olyxa ktoś na pewno kupi

Opublikowano

Nabeczałem się w nocy ,nasmarkalem ,człek nie nawykły do samościemniającej ,a użył tylko maski garściowej🤚 , to do kibla po ścianach chodzi  👍 .  

Opublikowano

Dobry wszystkim. Ale pizga za oknem. I jak tu by bylo cos robic w takie wietrzysko. Dobrze ze wczoraj posprzatane w oborze to dzisiaj w stodole mozna cos porobic. Ale najpierw to trzeba sie z łóżka zwlec.

Opublikowano

TOP  trochę wieje  +4 bez opadów, niech owieje to bajorko. Dziś na blat zawór hamulca d-47. same tłoki wychodzą.

Opublikowano

@gregor1284 wyspałem się to mogę odpowiedzieć na nurtujące Cię pytanie: Czy pszczoły potrafią nie robić kupy przez 4 miesiące? Jak najbardziej. Pszczoły to bardzo kulturalne zwierzaczki. Nie załatwiają sie w ulu, gdzie żyją, jedzą i pracują. Robią to jedynie na zewnątrz. Przy pierwszym wiosennym oblocie można zaobserwować przed ulem kuleczki z kup. Widocznie tak je już ciśnie, że robią to zaraz po wyjściu z ula. Wyobraź sobie teraz to uczucie ulgi po tak długim trzymaniu dwójeczki.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

@gregor1284 wyspałem się to mogę odpowiedzieć na nurtujące Cię pytanie: Czy pszczoły potrafią nie robić kupy przez 4 miesiące? Jak najbardziej. Pszczoły to bardzo kulturalne zwierzaczki. Nie załatwiają sie w ulu, gdzie żyją, jedzą i pracują. Robią to jedynie na zewnątrz. Przy pierwszym wiosennym oblocie można zaobserwować przed ulem kuleczki z kup. Widocznie tak je już ciśnie, że robią to zaraz po wyjściu z ula. Wyobraź sobie teraz to uczucie ulgi po tak długim trzymaniu dwójeczki.

Ja już wczoraj sobie to wyobrażałem. Kibicem teraz będę, sport będę  oglądał i dopingował 

Opublikowano

Najlepiej to widać na śniegu po pierwszym oblocie, bo za dawnych czasów jeszcze coś takiego jak śnieg bywał podczas lutowych czy marcowych oblotów. A i wiele pszczół też do ula nie wracało bo zafascynowana piekącym słońcem w zaciszu o 10m za  daleko od ula odleciała na otwartą przestrzeń.

Opublikowano
31 minut temu, Bananek napisał:

jakby człowiek przez całą zimę nie robił kupy jak pszczoła, na wiosnę wyglądałby jak @Bananek :D

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie nie, ja nie będę startował. 

Nie wiem jeszcze jak się tej sport nazywa, ale będę kibicem 

Warkoczyk w oko Ci wpadł? 🤔

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie nie, ja nie będę startował. 

Nie wiem jeszcze jak się tej sport nazywa, ale będę kibicem 

Wyobraź sobie jak by ona napieła mięśnie 😲

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

ciemno buro i ponuro niby dzień a jak noc 🤔

E tam, u mnie nawet niebo pomiędzy chmurami widać. Wiatr umiarkowany do silniejszych podmuchów chwilami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v