Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Prędzej Ty coś kupisz 

Taki post że niewiem jaka emocje dać bo jednocześnie śmieszne żebym na moje ary kupował coś większego od siuntki ale z drugiej strony cieszę się że tak myślisz 🤭😋

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Tak. Tym bardziej u mnie gdzie 90% gospodarstwa "za stodołą" i np d-47 służy tylko do bel i w żniwa może 2t zboża przewiezie a resztę mała jednoośka i dwokolówka zwierzęca wozi 

Znam sytuacje. Do tego wóz musi uleć destrukcji inaczej dalej będą go wydzierać. 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

O tyyyy

do mnie informacja dochodzi, i bez wyraźnej zgody nigdzie dalej nie wychodzi, spróbuj sam kiedyś mi coś w tajemnicy powiedzieć a sam się przekonasz 

Właśnie przed chwilą Pafnucy pozwolił przesłać zdjęcie tobie i Adamowi, więc wysyłam mmsem

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Dawaj te jednoośkę do mnie, i będziesz miał przerobione, aktualnie bezrobotny jestem

CBMów lub przedniego tuza do agroluxa nie majstrujesz ?

Opublikowano

Taki post że niewiem jaka emocje dać bo jednocześnie śmieszne żebym na moje ary kupował coś większego od siuntki ale z drugiej strony cieszę się że tak myślisz 🤭😋

To nie tak się robi. Skoro siuntka jest w cenie to się sprzedaje i kupuje coś lepszego. No chyba że nie chcesz ciągnąć gospodarstwa dalej. 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Dawaj te jednoośkę do mnie, i będziesz miał przerobione, aktualnie bezrobotny jestem

Panie to jedno popołudnie i gotowe, rama do paki przykręcona 4 śrubami i praktycznie pół górnej ramy gotowe. Odciąć 2 kątowniki, wspawac z 5m profila i gotowe, nawet siłownik mam, co prawda dziurawy ale jest🤭😂. Choć nie wiem czy opłacało by się ja przerabiać bo dosyć niska jest i za bardzo do tyłu jej nie podniesie bo będzie prawie przy ziemi a na boki też się nie da bo koła tak jakby w pace 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

do mnie informacja dochodzi, i bez wyraźnej zgody nigdzie dalej nie wychodzi, spróbuj sam kiedyś mi coś w tajemnicy powiedzieć a sam się przekonasz 

Właśnie przed chwilą Pafnucy pozwolił przesłać zdjęcie tobie i Adamowi, więc wysyłam mmsem

A mi pokażecie? 

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

CBMów lub przedniego tuza do agroluxa nie majstrujesz ?

To że nie ma cbm to nawet lepiej 

Tuz nie wiem, na pewno nie w najbliższym czasie 

Przed chwilą, radekz200 napisał:

A mi pokażecie? 

Ja numeru do ciebie nie mam, nie pomogę 

Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Tak. Tym bardziej u mnie gdzie 90% gospodarstwa "za stodołą" i np d-47 służy tylko do bel i w żniwa może 2t zboża przewiezie a resztę mała jednoośka i dwokolówka zwierzęca wozi 

Tak samo mam tylko tej d47 brak na podwórku dalej

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Znam sytuacje. Do tego wóz musi uleć destrukcji inaczej dalej będą go wydzierać. 

Narazie sobie stoi, musi mój pomysł nabrać mocy urzędowej i zamiast niego i jednooski może wpadnie jednoośka z wywrotem albo taka jak dałem link ale 

1 minutę temu, hubertb napisał:

To nie tak się robi. Skoro siuntka jest w cenie to się sprzedaje i kupuje coś lepszego. No chyba że nie chcesz ciągnąć gospodarstwa dalej. 

To nie tak, u mnie ziemi nie kupi a i z dzierżawa nowa ciężko. Jak już coś jest to zapuszczone i spory czynsz bo qqrydziaże podbijają. Bardziej idę w hodowlę a na obecną chwilę do tego ziemi mi starczy więc nie ma cisnienia 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Ok. Dzięki. Podrzuć mi jutro jakieś fotki i opis jaki jest stan tej przyczepy, jeśli to nie kłopot😊

Będę tam przejeżdżal to zrobię. Ogólnie kupy się trzymała, jeden siłownik ciekł trochę. Opony w miarę też, nie popękane mocno. 

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

A to lepsze to nie drożeje, tylko te złomki siuntki?

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

A jo🤔? Zbyszek, no co Ty?🤗

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Do lekkich maszyn to średnio fajne rozwiązanie. 

Tak i mi się wydaje. 

A wczoraj zaczepilismy do niego agregat uprawowy, taki hydraulicznie składany na trzy części, ponad 3m długi, masa 1200kg, dźwignął, ale przód w powietrzu 

Opublikowano

Narazie sobie stoi, musi mój pomysł nabrać mocy urzędowej i zamiast niego i jednooski może wpadnie jednoośka z wywrotem albo taka jak dałem link ale 

To nie tak, u mnie ziemi nie kupi a i z dzierżawa nowa ciężko. Jak już coś jest to zapuszczone i spory czynsz bo qqrydziaże podbijają. Bardziej idę w hodowlę a na obecną chwilę do tego ziemi mi starczy więc nie ma cisnienia 

Na serie ciężka był czas, kosztowały 80 grosze. Ludzie kupowali tylko do orki i transportu. Teraz kosztują zbyt dużo.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v