Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
59 minut temu, galan99 napisał:

Osusza ziemię .

Prace trwają nad zmianą .

Już w przyszłym roku wejdzie w życie obowiązkowa definicja rolnika aktywnego zawodowo, która będzie umożliwiać ubieganie się o dopłaty bezpośrednie. Unia Europejska i rząd chcą w ten sposób wyeliminować finansowanie dużych podmiotów mających ziemię, ale nie zajmujących się produkcją rolną. 

Zmiany w Planie Strategicznym Wspólnej Polityki Rolnej - dopłaty, aktywny rolnik, dobrostan zwierząt i rolnictwo węglowe

https://www.agrofoto.pl/articles/aktualnosci/definicja-rolnika-aktywnego-od-2023-r-sprawdz-kto-dostanie-doplaty-bezposrednie/?gclid=EAIaIQobChMIief9gria_AIVBrayCh22KQAOEAAYASAAEgITQ_D_BwE

Pierdu pierdu, ta c*pa Wojciechowski prosi rolników o pomoc w stworzeniu tej definicji. @Denwer@ wypowiedź się 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Na sprzedaż na FV

Kupione od rolnika na vacie, bo fv będzie wystawiał 

No i teraz w sumie sam nie wiem co i jak

Jak jest faktura to nie ma pcc bo jest vat 23%

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To Ty, nie wygrałabyś ani z Michałem ani ze mną. Tak jak wyżej piszą, po co sześciopak jak można mieć całą beczkę.

To ciężko złapać w garść ptaszka przy takim 

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

No sprzedaż na FV

Kupione od rolnika na vacie, bo fv będzie wystawiał 

No i teraz w sumie sam nie wiem co i jak

"rolnik ryczałtowy lub czynnie płacący VAT;

przedsiębiorstwo (także komis) oferujące np. maszyny, urządzenia i inne sprzęty rolnicze, czy też samochody itd. 

A więc jeżeli osoba, która z definicji jest rolnikiem ryczałtowym lub czynnie rozlicza VAT jest zwolniona od płacenia podatków od (zakupu) towarów i usług, czyli w tym przypadku także z zakupu przyczepy, samochodu, maszyny rolniczej i nie ma obowiązku opłacenia podatku od czynności cywilnoprawnych (w wysokości 2% od wartości rynkowej zakupywanej "

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Nikt mi nie będzie mówił jak mam żyć 😉 a tymczasem troszkę podjem 😁

IMG_20221227_203703.jpg

ptaszka pod dach będziesz chował?

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Pierwszy raz w tym tygodniu coś pożywniejszego od jakichś zupek 🤔

Lepiej odchorować jak się ma mamie zmarnować 😁

1 minutę temu, hubertb napisał:

Kurna czym żeś tą fotkę zrobił? Pilotem do telewizora? 

Zenit 

Opublikowano
27 minut temu, malaczarna napisał:

Ja się nie boje w pojedynku na gołe klaty ja wygram

No nie wiem. Może się okazać, że mam cycki większe od Twoich. 😉 Pokaż, ocenimy. 

• Haha 7
Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

ptaszka pod dach będziesz chował?

Nie, te z kremem dziadostwa to mnie wcale nie intere. Najlepszy jest sernik z tej premii lojalnościowej! Z twarogu z mlekovity no bo skąd! 

Przed chwilą, radekz200 napisał:

Kiedy te ciasto piekłeś ze już zielone?

Ja nie piekłem, mamunia piekła. Choinka z jakiegoś siuwaksu, zdobienie takie. Skąd Ty możesz o tym wiedzieć 🙄

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

No nie wiem. Może się okazać, że mam cycki większe od Twoich. 😉 Pokaż, ocenimy. 

Mi też przez święta urosły, tak że nie stałbym na straconej pozycji😗

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Nie, te z kremem dziadostwa to mnie wcale nie intere. Najlepszy jest sernik z tej premii lojalnościowej! Z twarogu z mlekovity no bo skąd! 

Serniczek królewski mm najlepszy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v