Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Szymon u mnie też jeszcze trochę zwierzyny jest ale tylko dlatego jak napisałeś w ostatniej linijce. Dopóki chce to niech sobie chodzi. Ma 2 emerytury i nie wiem po co on to jeszcze obrzadza

U mnie tylko i wyłącznie dlatego. Zależy jak systuacja z bydłem się będzie rozwijać, ale jeżeli ojciec nie będzie już chciał/mógł przy nich chodzić to albo rezygnacja z pracy albo z bydła. 

Dzień dwa jak mnie nie ma to jeszcze by się z dużymi przeżyło, ale 2-3 tyg albo i miesiąc nieraz to trochę za długo żeby same sobą się zajmowały. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

A wasi ojcowie nie maja jakiegoś hobby? Mój na emeryturze odkrył w sobie stolarza. 

Jakieś by się mu przydało, nie powiem. Bo na razie to najlepiej wychodzi mu denerwowanie innych. 😉

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał:

Szymon u mnie też jeszcze trochę zwierzyny jest ale tylko dlatego jak napisałeś w ostatniej linijce. Dopóki chce to niech sobie chodzi. Ma 2 emerytury i nie wiem po co on to jeszcze obrzadza

Bo całe życie tak pewnie robił, a starego drzewa się nie przesadza. Dobrze, kiedy senior ma zajęcie, bo ma jakiś cel i całkiem inaczej funkcjonuje. Dopóki moja teściowa była na tyle zdrowa, że mogła coś robić to też dużo lepiej funkcjonowała. Jak się przyplatał nowotwór, szpitale, chemioterapie, radioterapie itd, to ją przytloczyło psychicznie i nawet chęci do niczego nie ma. Są dni kiedy coś tam ożyje, ale też takie, gdy żal na nią patrzeć (i to jest większość). Zrobić nic za bardzo nie może, chociaż by chciała. Dobrze, że bardzo często ktoś do niej wpada, a to córki, a to siostra, a to moja mama i jeszcze kilka innych osób. I dobrze, że jest ta najmłodsza, bo ona też babci nie pozwala się "nudzić". Inaczej to nie wiem, jak ona by ciągnęła. Tak, że cieszcie się, kiedy seniorzy "na chodzie" i coś tam sobie robią. Niech tak funkcjonują jak najdłużej 

8 minut temu, hubertb napisał:

A wasi ojcowie nie maja jakiegoś hobby? Mój na emeryturze odkrył w sobie stolarza. 

Mój tata na emeryturze został "kierowcą"🤭🙆

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Największe hobby to telewizor i skakanie z kanału na kanał no i poganiana mamy żeby "to przesadzić, to obciąć" itp. No i te parę drzewek całkowicie na jego głowie póki ma siłę deptać. 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Bo całe życie tak pewnie robił, a starego drzewa się nie przesadza. Dobrze, kiedy senior ma zajęcie, bo ma jakiś cel i całkiem inaczej funkcjonuje. Dopóki moja teściowa była na tyle zdrowa, że mogła coś robić to też dużo lepiej funkcjonowała. Jak się przyplatał nowotwór, szpitale, chemioterapie, radioterapie itd, to ją przytloczyło psychicznie i nawet chęci do niczego nie ma. Są dni kiedy coś tam ożyje, ale też takie, gdy żal na nią patrzeć (i to jest większość). Zrobić nic za bardzo nie może, chociaż by chciała. Dobrze, że bardzo często ktoś do niej wpada, a to córki, a to siostra, a to moja mama i jeszcze kilka innych osób. I dobrze, że jest ta najmłodsza, bo ona też babci nie pozwala się "nudzić". Inaczej to nie wiem, jak ona by ciągnęła. Tak, że cieszcie się, kiedy seniorzy "na chodzie" i coś tam sobie robią. Niech tak funkcjonują jak najdłużej 

Dokładnie 👍. Z mamą wybrał się w listopadzie tego roku brata w Hiszpanii odwiedzić to co pora obrządku to dzwonił i przypominał mi co i jak dać chociaż wiedziałem.

@szymon09875 to tak jak i u mnie dopóki chce/może to ma. Tylko że ja wiem że ja ich trzymać nie będę. Pójdę na dłużej do roboty niż 8 godzin i będę miał więcej niż z hodowli. U mnie tylko tyle że ja od domu mam 2km max do pracy

Opublikowano

@Qwazi to ja o tym doskonale wiem i złego słowa nie mogę powiedzieć. Po 100 kroć popieram. Sąsiad taki cwany był i ciągle marudził, a to stary grabiarke przewrócił na łące, a to gdzieś z sianem zawracał i baloty spadły i ciągle według niego wszystko źle robił. A jak "stary" zmarł to się oczy otworzyły, bo na łąkę drugi ciągnik sam nie pojechał zgrabić siana. Przyczepę same się też nie przedstawiały jak trzeba było siano rozładować, no i w żniwa też od kombajnu zboże samo nie jechalo na podwórko tylko musiał z kombajnu schodzić 🤷

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, wojtal24 napisał:

a jakie masz inne priorytety niż rodzina

to czego się inni w życiu dorobili mając w swoich gospodarstwach więcej dochodów niż ja z etatu 

7 godzin temu, mds212 napisał:

patrzcie na ludzi z miasta mają czasu na pracę siłownie kino i na wakacje.

bo jedyną pracą zarobkową u nich to odbębnienie 8 godzin u kogoś i mają wywalone na reszte , wypłate sie przeznacza na nezbędne obowiązkowe wydatki/rachunki i reszta czasu na życie i rozrywki 

Opublikowano
Leszy napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Na okrągło TVN 24, przeskok na Polsat News i na TVP Info.

Przynajmniej różnorodnych opinii wysłucha 😜 

dokładnie najgorzej jak by tylko jeden kanał i klapki na oczach 🤭😎😁

radekz200 napisał:

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

23 l za 24 h

Rysiek co to za chłopczyk? To zięć?

może syn mu się jeszcze marzy 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v