Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, mf362 napisał:

Tak ogólnie to nie ma się tam bardzo co psuć jak skrzynia 12/12 bez półbiegow . Blokada i 4x4 włączane elektrycznie a reszta mechaniczny sprzęt 

Jakiś ytb co naprawia twierdzi że nie ma części do skrzyń do serii 300 i 42## 

Jak w google wpisać tyle wałek czy koło zębate i wyskakuje do kupna . 

Nie wiem jak z nimi jest 

Tam może być drogo bo zamiast wymiany jednego trybu w skrzyni być może trzeba zmienić całą choinkę 

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

są, te co stoją i nic nie robią

Ewentualnie

Może być tak że miałeś ciągnik czy jakikolwiek inny sprzęt, auto itp i nie dolozyles do niego nawet grosza, ale to najczęściej wygląda tak: kupić zadbanego, użytkować 3-5 lat, i sprzedać w stanie ogólnym średnim 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jest lambo ale 100km i 140tysiecy czyli nie pomogę 🤷‍♂️

Jakby tak od mocy i ceny odjął po 30% to będzie pasowny 

I gabaryt też minus 30%

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nie wiem jak z nimi jest 

Tam może być drogo bo zamiast wymiany jednego trybu w skrzyni być może trzeba zmienić całą choinkę 

Najszybciej padają synchronizatory rewersu. Bo nim wachlujesz cały czas. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Tak podjadę zobaczyć po świętach, myślę że w środę/czwartek najpóźniej. 

Na czwartek to może i my tam już będziemy 😉 

Tym bardziej że nadkładając kilkadziesiąt km trasy byłby jeszcze TDek do obejrzenia 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Ewentualnie

Może być tak że miałeś ciągnik czy jakikolwiek inny sprzęt, auto itp i nie dolozyles do niego nawet grosza, ale to najczęściej wygląda tak: kupić zadbanego, użytkować 3-5 lat, i sprzedać w stanie ogólnym średnim 

Valtra n101 dosłownie nic 

9800h obciążenie jakie miała to tylko 150%

Opublikowano

Na Podkarpaciu w tamtych rejonach powinno być pełno takich ciągników to głównie sadownicy. 

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mówisz że macie tydzień z oglądaniem ciągników? W sumie plan nie głupi. 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Tym bardziej że nadkładając kilkadziesiąt km trasy byłby jeszcze TDek do obejrzenia 

Darek bierz tego agroluxa i nie słuchaj sołtysów itp 😛 to traktor nisko budżetowy, zaoszczędzone tam może na kabinie i komforcie jednak silnik i reszta zostaje Deutza 😛 wiekowo będzie najmłodszy a to tez się liczy 😛 No chyba ze wolisz zetora majora 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubertb napisał:

Na Podkarpaciu w tamtych rejonach powinno być pełno takich ciągników to głównie sadownicy. 

Mówisz że macie tydzień z oglądaniem ciągników? W sumie plan nie głupi. 

Tydzień to może za dużo powiedziane, bo do obejrzenia jest może 3-4 sztuki, a ile będzie ich po świętach to się dopiero okaże 

7 minut temu, radekz200 napisał:

Darek bierz tego agroluxa i nie słuchaj sołtysów itp 😛 to traktor nisko budżetowy, zaoszczędzone tam może na kabinie i komforcie jednak silnik i reszta zostaje Deutza 😛 wiekowo będzie najmłodszy a to tez się liczy 😛 No chyba ze wolisz zetora majora 

A właśnie, pytanie jeszcze o tego agroluxa, bo były 65 i 75, to jest chyba ten sam silnik, pytanie czy tam zwiększając dawkę na pompie można go podnieść do modelu wyższego??? No i w tym jest ta bogatsza skrzynia 12/3, a nie standardowa 8/2, może to coś zmienia?? 

Bo żeby nie skłamać to w stosunku cena/rocznik to jest bezkonkurencyjny, a przesiadając się z 30/40 letniego ursusa i tak powinno być na plus 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Może by chciał uniknąć choinki na desce tak jak ty masz😁🤭 

9 minut temu, Karol6130 napisał:

Valtra n101 dosłownie nic 

9800h obciążenie jakie miała to tylko 150%

Trzeba było sobie czubek od choinki wstawić na awatara to może by lepiej pasował pod te święta a może i pod ciebie😂🤣😂🤣 co Mariusz myslisz 

@Qwazi😁

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Może by chciał uniknąć choinki na desce tak jak ty masz😁🤭 

Trzeba było sobie czubek od choinki wstawić na awatara to może by lepiej pasował pod te święta a może i pod ciebie😂🤣😂🤣 co Mariusz myslisz 

@Qwazi😁

Tak jak pisalem tam zaoszczędzone na kabinie tak ze nie ujrzysz kolorowych światełek 😛

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tydzień to może za dużo powiedziane, bo do obejrzenia jest może 3-4 sztuki, a ile będzie ich po świętach to się dopiero okaże 

A właśnie, pytanie jeszcze o tego agroluxa, bo były 65 i 75, to jest chyba ten sam silnik, pytanie czy tam zwiększając dawkę na pompie można go podnieść do modelu wyższego??? No i w tym jest ta bogatsza skrzynia 12/3, a nie standardowa 8/2, może to coś zmienia?? 

Bo żeby nie skłamać to w stosunku cena/rocznik to jest bezkonkurencyjny, a przesiadając się z 30/40 letniego ursusa i ta powinno być na plus 

Jak on nie tak dawno kosztował 100 tys nowy 😛 jakby człowiek był bogaty to by se kupił do paszowozu 😛 widziałem ze duzo ludzi takie ma do paszowozu 8-10 m3 kiedyś tutaj był użytkownik co taki posiadał i często wstawił zdjęcia, chyba nawet uprawowo siewny nim ciągał, lepszy ten niz lampo od handlarzy z kieleckiego 

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Jak on nie tak dawno kosztował 100 tys nowy 😛 jakby człowiek był bogaty to by se kupił do paszowozu 😛 widziałem ze duzo ludzi takie ma do paszowozu 8-10 m3 kiedyś tutaj był użytkownik co taki posiadał i często wstawił zdjęcia, chyba nawet uprawowo siewny nim ciągał, lepszy ten niz lampo od handlarzy z kieleckiego 

W kieleckim to od groma handlarzy . Dużo osób pracującą za granicą i np znajomemu czy bratu daje znać że coś dokupienia w dobrych pieniądzach. Nie muszą jeździć szukać specjalnie. Tylko jak konkretne się trafi to jadą. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Obczaiłem w danych: 

65 -> same 1000.3 WT

75-> same 1000.3 WTI - ma dodatkowo IC

No właśnie @stempos1980 mi też takie info podesłał 

czyli bez ic można mu coś tam delikatnie dołożyć... na +/- 70 

2 minuty temu, radekz200 napisał:

No ten jest z pierwszych rąk, no i nie jest daleko, według tego co się brat wywiedzial to całe życie spędził przy wycinaku i przetrzasaczce 

Lampo i TD też niby z prywatnych rąk są

Myślę że podjechać i zobaczyć nie zaszkodzi

U nas przejąłby maszyny po c360, i to też takie raczej nie kupowane na wyrost 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v