Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A jak wszystko zasypane to masz buty czyste ze śniegu? Umiatać trzeba bo wleziesz do pomieszczenia to się wszystko stopi i kałuże. A ten śnieg na zboże w naszym klimacie i tak nie potrzebny. Coś takiego jak wymarznięcia to u nas zjawisko nieznane.

Wolę ten śnieg i mróz jak to cholerne błoto.

Śnieg wniesie do domu to się rozpuści i jest woda a błoto to błoto cholerne .

Dopiero od tego jest brudno 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Tupniesz i czyste a od błota trzeba myć 🤷

To lepiej myć niż tupać. W futerkuchni gumolit, mop, minuta i umyte. Zresztą wystarczy, że jest twardo od domu tam, w budynku zmiana butów na gumiaki jeśli zachodzi potrzeba. Tak samo w chałupie, zaraz na wejściu zmienione buty.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No bo mnie nie obchodzi co się dzieje 100 czy 200 czy 300km od chałupy. 

Klapki jak u konia ,może to i zdrowiej nie widzieć ,ale żeby nie wiedzieć ? Informacja to ,,waluta'' .😉  [ ,,fajnie'' się ciebie czyta]😉

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Wolę ten śnieg i mróz jak to cholerne błoto.

Śnieg wniesie do domu to się rozpuści i jest woda a błoto to błoto cholerne .

Dopiero od tego jest brudno 

No dokładnie, mopem przeciągniesz i posprzątane, a błoto, niedosc że na niesiesz mokrego to jeszcze jak buty wyschną i ubierzesz to odpadnie, wtedy się przypomni że jeszcze coś do zabrania z domu i ścieżka że marchewkę można sadzić 🤣 a najczęściej jeszcze w takich sytuacjach się spieszę i nie mam czasu żeby zamieść 🤣

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No bo mnie nie obchodzi co się dzieje 100 czy 200 czy 300km od chałupy. 

Tu się mylisz

Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

Klapki jak u konia ,może to i zdrowiej nie widzieć ,ale żeby nie wiedzieć ? Informacja to ,,waluta'' .😉  [ ,,fajnie'' się ciebie czyta]😉

Co to za waluta jak nie masz z ludźmi wielkich kontaktów? 

• Sad 1
Opublikowano
23 minuty temu, Karol6130 napisał:

Racicą

Świeciłem jej w szpare między racicami i lekko kopła, upadł na beton 

Pisz do Mikołaja może jeszcze zdąży z nowym do wieczora, oczywiście jak byłeś grzeczny 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie byłem 😶. Jakbym dzisiaj poszedł to bym Ci musiał cały rok prezenty kupować🙆. Ni ma tak dobrze😜

Wody zaparz ,na rok starczy , A propo. kiedyś była piosenka na nutę  ,,dziś do ciebie przyjść nie mogę''        Dziś do ciebie przyjść nie mogę     ojciec  z matką stoją w drzwiach        babka wody naparzyła       brat z siekierą wlazł na dach......😁 Jakbyś usłyszał takie zawodzenie .😉  Ech leżdż ogonom podrzucić 😐

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, kizak napisał:

Wody zaparz ,na rok starczy , A propo. kiedyś była piosenka na nutę  ,,dziś do ciebie przyjść nie mogę''        Dziś do ciebie przyjść nie mogę     ojciec  z matką stoją w drzwiach        babka wody naparzyła       brat z siekierą wlazł na dach......😁 Jakbyś usłyszał takie zawodzenie .😉  Ech leżdż ogonom podrzucić 😐

Kazik co ty dzisiaj taki sentymentalny i na ludowo tak 

Opublikowano
jahooo napisał:

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

A panfucy to w pierdlu siedzi czy znowu strajk pisania 

Ban ma założony

a może baniak 🤭🤪

kizak napisał:

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie byłem 😶. Jakbym dzisiaj poszedł to bym Ci musiał cały rok prezenty kupować🙆. Ni ma tak dobrze😜

ja znam trochę innaczej 🤭 ,,dziś do ciebie przyjść nie mogę bo twój stary kupił psa, on mi upier..oli nogę bo to ku..wa bardzo zła,, 🤪

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Tak, idealny, tylko to jedno słowo, pierwsze w szóstej linijce ogłoszenia nie pasuje (że netto,bo jak w aplikacji otworze to inaczej się tekst układa)

Ale daleko nie jest, jak przez święta nie pójdzie to trzeba będzie podjechać zobaczyć 

54 minuty temu, jahooo napisał:

Ban ma założony

Jest już nowy Pafnucy, jak Fenix z popiołów 

51 minut temu, jahooo napisał:

Mistrz ceremonii podchodził z siekierą do jabłonki i mówił, grożąc jej: „Będziesz rodzić, bo cię zetnę!”, na co odpowiadała druga osoba: „Będę rodzić, będę”. I taką formułkę powtarzano trzykrotnie, aby dopełniła się magia. W celu „spisania umowy” zawiązywano wokół takiego drzewa powrósełko ze słomy lub siana. I zazwyczaj chodzono do tych jabłonek, które nie rodziły.

Czerwone kokardki w sadzie dziś wiązać !

Teraz mówisz, jak na jesieni prawie 100 drzewek wyleciało, z czego ponad 60 z powodu nie plonowania...

@stempos1980 @adam131 wszystkiego najlepszego z okazji imienin 💐

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

2*, 🌧️

Kurła a było tak ładnie biało komu to przeszkadzało 

Dla Ciebie, to by było idealne jakby ten śnieg do lutego leżał, znowu na jakieś wyprzeniowe byś się załapał😆😆. Jeszcze z tydzień ten mokry śnieg by poleżał i azotu nie byłoby na co siać, a tak jest jeszcze szansa, że ten drogi azot zostanie wysiany

5*🌧️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v