Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mielec, to chyba obok Rzemienia dobrze kojarzę? 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Wg IUNG nie było i w rzeczywistości też. 

U mnie było sucho, był zakaz podlewania trawników itp ale suszy nie było. 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

6 minut temu, Łolek napisał:

Poczytaj posłuchaj pomyśl i szukaj 

To będzie sipma albo vicon 

jaka sipme chcesz? szwagra wujek ma starszy człowiek, nawet farba jeszcze na gardzieli nie wytarta i z siatką..

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, hubertb napisał:

Ucinasz za podajnikiem przy szpuli, po odkręceniu końcówki w rękojeści wpuszczasz nowy. 

weldmana  220 ,jakoś nie dawno kupiłem ,i pierwsza taka ,,akcja'' z drutem😉 ,nie wypchnęło tylko w środku zapultało . Nim to przeczytałem  już ogarnąłem . Kuwa węglarkę spawam , ,,zgrzewy'' puściły ,chyba z konserw  blachę zajumali  taka ,,gruba''     U mnie susza była lecz nie było 

Edytowane przez kizak
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

U mnie było sucho, był zakaz podlewania trawników itp ale suszy nie było. 

U nas takiego zakazu nikt nigdy nie wydał. Były momenty, że warzywa trzeba było podlać ale to kilka razy. Od kwietnia ponad 700mm.

Opublikowano

Rozrząd na kołach jest trwały ale głośny, dobre do ciągników i motocykli bez wydechów. 

4 minuty temu, kizak napisał:

weldmana  220 ,jakoś nie dawno kupiłem ,i pierwsza taka ,,akcja'' z drutem😉 ,nie wypchnęło tylko w środku zapultało . Nim to przeczytałem  już ogarnąłem . Kuwa węglarkę spawam , ,,zgrzewy'' puściły ,chyba z konserw  blachę zajumali  taka ,,gruba''     U mnie susza była lecz nie było 

Węglarkę to fajną robił mój dziadek, stalowy stelaż i blaszanym dnem oplatał wierzbą na bokach tworzyło to taki kosz po tjuningu ale było bardzo lekkie i wygodne. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Rozrząd na kołach jest trwały ale głośny, dobre do ciągników i motocykli bez wydechów. 

Węglarkę to fajną robił mój dziadek, stalowy stelaż i blaszanym dnem oplatał wierzbą na bokach tworzyło to taki kosz po tjuningu ale było bardzo lekkie i wygodne. 

To silnik z ferrari był

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ale LLU to nie centralna Polska

Bo on chciał napisać ELC albo ELE i mu się litery poprzestawiały🤔🤭

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

Ktoś w tym kraju nie miał suszy? Czy jestem obok @Agrest jedynym przypadkiem? 

Suszę miałem tylko nie składałem o pomoc dla rodzin z tytułu utraty płynności finansowej. Chciałbym mieć co roku taką utraconą płynność.

Dziś akurat miałem rozmowę, wielu dostało, a tych których znam to utracili ale ostatnią parę skarpet do upychania pieniędzy🤣

Opublikowano
Bananek napisał:

Łolek napisał:

A koty gdzie,

Koty w dupie mają łowy. Blisko styrty kontyner z padliną kurnikową stoi.

kot to kot i każdy ma inny charakter jeden łapie myszy drugiemu się nie chce 🤷‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

kot to kot i każdy ma inny charakter jeden łapie myszy drugiemu się nie chce 🤷‍♂️

Te z centralnej Polski to łapią. Zapytaj Marka. On już myszy od sąsiadów do siebie zgarnia🤭

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v