Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

Już nie pamiętam ale zwykłe ze sklepu

Te zwykłe mogą mieć albo 55W albo chyba 80. Te 55 lepiej świecą. Przynajmniej u mnie

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Zabawne 7341 ma silnik o takich proporcjach: 102/120

Seria ciężka: 110/120

To stosunek średnicy tłoka do skoku im bliższy "1" tym silnik będzie żwawszy. Czesi modernizując silnik małych zetorów postanowili go zrównać do silników lepszych znanych z serii ciężkiej. 

Angole w perkinsach mają prawie 100mm do prawie 130mm, 6ct107 ma prawie 107 do prawie 120(i to najprawdopodobniej on(jako jeszcze leyland 400) był pierwowzorem silników dla serii ciężkiej). 

Kwestie książkowe mało istotne,praktyka oddaje rzeczywistość 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Te zwykłe mogą mieć albo 55W albo chyba 80. Te 55 lepiej świecą. Przynajmniej u mnie

zwykłe 55/60 a "niezwykłe" 100/90 ale szkoda odbłyśników , z dobrą wiązką i zbliżonym napięciu na konektorach do tego na altku osiągają więcej mocy niż fabryka i to samo ze światłem 

Opublikowano
17 minut temu, DANDYS napisał:

ale z turbo to 100🤣 to sipme kupię 😄nawet jest na sprzedaż w rodzinie, z siatka

to nie są złe prasy.  no chyba że to 569

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Kwestie książkowe mało istotne

Tego nie oszukasz. 80 może wydawać się ospała ze względu na brak sprężarki i opóźnienie na reakcję gazu ale gadanie jak to silnik zetora nie jest lepszy od 80 to już gruba przesada. Przecież to nie omal te same silniki patrząc na bebechy. 

Opublikowano
48 minut temu, TheraRolnik napisał:

Że pasowe idą tak leciutko to mit 

Idzie lekko jak zbicia nie ma 

Bzdury powielasz. 😂

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał:

czemu ty za jakiego komentatora sportowego nie robisz ? jest Przemysław Babiarz a mógłby być jeszcze do kompletu Radosław Kobieciarz

a co do mundialu to trzeba sie najpierw zakwalifikować , jak nasze gwiazdy piłki poprzechodzą na emerytury to już nie będzie miał kto pokopać i trzeba bedzie jakich olisadebów i kalów uche jak francuzi naściągać żeby @Meg5 udobruchać

Ja kobieciarz? 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Tak 

Kupione przede wszystkim do mięs

@Łolek @bratrolnika @6465 jak Wam z takiego pakowania smakowało?

Legancko 👍

Powiem więcej, czekam na kolejną dostawę, kiedy się spodziewać???

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Bardziej myślałem o wiertarce ale .... 

Hubert, miejscowość Markowa koło Rzeszowa, daleko to od ciebie???

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

😉

@bratrolnika Darek zobacz. Znam gościa. W warzywie i ziemniaku siedzi. Ciągnik na pewno zadbany, tylko nie wiem, czy taki gabaryt dla Czarka 

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-massey-ferguson-6130-CID757-IDRXU1b.html

Myślę że za duży, dziś nawet gadaliśmy, min. o TD90 i MF6245, no i wyszło że to za duże, a to porównywalne z tym z twojego linku będzie 

Niemniej, poszukiwania na poważnie czas zacząć, jakby ktoś wiedział o ciągniku typu Jx60/70, TD60/70, Lampo, Dorado, Roller I podobne, to możecie dać znać 

Nie sadowniki, nie duże ciągniki, 

Normalny ciągnik, moc 60-85KM, 4*4, szerokość do 2m, wysokość do 2,5m, koniecznie z kabiną, nie starszy niż ćwierć wieku

Olx znam, i przeglądam na bieżąco, można nie podsyłać 

Z góry dziękuję 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Tego nie oszukasz. 80 może wydawać się ospała ze względu na brak sprężarki i opóźnienie na reakcję gazu ale gadanie jak to silnik zetora nie jest lepszy od 80 to już gruba przesada. Przecież to nie omal te same silniki patrząc na bebechy. 

Ja mam wzmacniana 80🤭

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Bzdury powielasz. 😂

No wim 

Bo się nie znom 😜

5 minut temu, hubertb napisał:

80tka dużo mocy traci "po drodze" zanim moc pójdzie na koła i na wałek 

W zetorze lepiej te przełożenia zrobione i mocy tyle nie ucieka 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

No wim 

Bo się nie znom 😜

Ledwo pasówki zasmakował a już znaFce struga. 🙆‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
37 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie głupie gdyby nie zwykły atx z kompa a ule na zewnątrz. Widziałbym tam jakiś hermetyczny od ledów skoro to tylko 12V i dobrany mocą do wielkości zestawu i ilości grzałek. To samo z wtyczkami i kablem wyjściowym bo puszczone na zewnątrz wtyczką na 230V i łatwo pomylić , lepiej wiązki fabryczne zostawić i np przez XC30 lub podobne puścić z zasilacza . 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PRIMO napisał:

a już znaFce struga.

sie szybko  łuczy..

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Legancko 👍

Powiem więcej, czekam na kolejną dostawę, kiedy się spodziewać???

Jutro robimy więc we wtorek bym chciał wysłać 

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Ledwo pasówki zasmakował a już znaFce struga. 🙆‍♂️🤦‍♂️

Dokładnie. Moje farmszrocisko chodziło z pasówka i wydajność nie była tragiczna

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:
9 minut temu, PRIMO napisał:

Bzdury powielasz. 😂

No wim 

Bo się nie znom 😜

Jest respekt🤭, jest szacunek👍. Podoba się to dla mnie. Będą jeszcze z Dawida ludzie🤔🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Nie przesadzaj Przemku. Ten ciągnik chyba nie jest taki zły. Mnie się one podobają 

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Czekaj ty ! Niech no ja ino se fynta prasę kupię ! Wtedy będę ekspert 

Eeeeee...bo będę musioł łodwołać co wyży napisołem...😡

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Jutro robimy więc we wtorek bym chciał wysłać 

Przemek raczej większość ciągników podobnej mocy do 80tki ma lepszego ducha od niej 

Opublikowano

zbok... 😄

No bądźmy poważni ... Odłóżmy jaja na bok .... 😁

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

albo zięcie😜

Nie. Szkoda mi go na takie męki🤭

No bądźmy poważni ... Odłóżmy jaja na bok .... 😁

To weź odłóż...i zrób zdjęcie...stary jestem i nie wiem jak ...za moich czasów tego nie było 🤭

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v