Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacor73 napisał:

Prawda jest taka, że za 5,10 lat nie będzie używanych diesli na rynku, dzisiejsze nie wytrzymują przebiegu 200 tys , a nie mówiąc już o 300 czy 500 jak wytrzymywały poczciwe 1,9TDI

Tak, 1.9TDI to była potęga, miałem, bardzo dobrze wspominam 

Aktualnie kupić coś do max. 3 lat to najczęściej dychawiczna benzyna 1.0 albo coś koło tego 

Dlatego też nie zmieniam, te co mam są fajne, żwawe, kieszeni nie drenują

14 minut temu, songo napisał:

narzeczonej jak szukałem bravo to też mogłem diesla wziąć, nawet są kupę tańsze jak benzyniaki, trochę aut obejrzałem wzięliśmy t-jeta i na razie jest bardzo zadowolona, śmiga nim i mówi że nie kupiła by już auta bez turbo, choć fakt kiedyś może turbo paść :D

@songo Pokaż te Bravo, który rocznik??

O jakim dieslu w Bravo myślałeś???

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
Pafnucy napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas tak nikt nie praktykował, jedynie duzi teraz jak im się już nie mieści na płycie to pryzmy

ja nie duzy, ale się nie mieści .

deptaj 🤭

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Przed chwilą, songo napisał:

Tu macie nabytek brata z tego roku, Alfa Romeo Giulietta Veloce 1.75tbi 240km automat. No jest szpan na wsi 😁 za***rdala jak wściekłe 6sek/100

Kurla to gorsze paskudne od tych wszystkich fordów 🙄 z fordów to bym zaakceptował taką Granadę, Capri, ostatecznie ścierę 2.9.😍

co ty w ogóle porownujesz :P lubię klasyki ale nowoczesna motoryzacja jak jest zrobiona ze smakiem to jednak jest fajniejsza :D choć chciałbym dorwać VW Scirocco MK2 GTI

kris91 napisał:

za***rdala jak wściekłe 6sek/100

Jaka to laweta to wozi, że takie przyspieszenie? 😉 Taki żarcik 😉

szybka laweta, najlepsze jak brat pisze że szuka auta wysłałem mu ta alfę dla jaj z ogłoszenia a za 3 dni jadę do niego a ona na podwórku stoi ...

Opublikowano
6 minut temu, jacor73 napisał:

Prawda jest taka, że za 5,10 lat nie będzie używanych diesli na rynku, dzisiejsze nie wytrzymują przebiegu 200 tys , a nie mówiąc już o 300 czy 500 jak wytrzymywały poczciwe 1,9TDI

Jak nie wytrzymują? 300tys.w ciągu dwuch lat ukręcił kolega i myślę że drugie tyle wylata 

Opublikowano
17 minut temu, songo napisał:

brat ma astrę H 1.9cdti 150km, auto w rodzinie od nowości 230tys przebieg i brat przez 6 lat tam faktycznie nic z tych rzeczy nie robił, ale robił świece żarowe i nie wiem czy coś jeszcze ale zapłacił 2100zl jakoś.

Młody miał astrę H I nigdy więcej na placu tego szajsu i przebieg nie wielki ale kable ze że starości się rozpadały a 2004 rok była, a sond wymienione co pół roku 

Opublikowano

co ty w ogóle porownujesz :P lubię klasyki ale nowoczesna motoryzacja jak jest zrobiona ze smakiem to jednak jest fajniejsza :D choć chciałbym dorwać VW Scirocco MK2 GTI

szybka laweta, najlepsze jak brat pisze że szuka auta wysłałem mu ta alfę dla jaj z ogłoszenia a za 3 dni jadę do niego a ona na podwórku stoi ...

A gdzie to że smakiem Chryste panie 🙆‍♂️

Opublikowano
Łolek napisał:

17 minut temu, songo napisał:

brat ma astrę H 1.9cdti 150km, auto w rodzinie od nowości 230tys przebieg i brat przez 6 lat tam faktycznie nic z tych rzeczy nie robił, ale robił świece żarowe i nie wiem czy coś jeszcze ale zapłacił 2100zl jakoś.

Młody miał astrę H I nigdy więcej na placu tego szajsu i przebieg nie wielki ale kable ze że starości się rozpadały a 2004 rok była, a sond wymienione co pół roku 

no brat ma 2009r bardzo fajne auto. Jakby tam miał 2.0 turbo benzyna zamiast diesla to może bym odkupil.

Opublikowano
6465 napisał:

Ducato 

Ja swoim przekroczyłem 200tys.

n piekarni jeżdżą sprintery po 400tys przebiegu mają i tylko jeden miał kapitalke, są też 2 jumpery, 1 używany kupili i jest git, a drugi nowy i ma dzisiaj 200tys przebiegu i padła 3x skrzynia hehe

Opublikowano
11 minut temu, songo napisał:

narzeczonej jak szukałem bravo to też mogłem diesla wziąć, nawet są kupę tańsze jak benzyniaki, trochę aut obejrzałem wzięliśmy t-jeta i na razie jest bardzo zadowolona, śmiga nim i mówi że nie kupiła by już auta bez turbo, choć fakt kiedyś może turbo paść :D

Co do twojego fokusa i silnika to 1.8 i 2.0 benzyna to jest ich przypadłość że chleją olej na potęgę.

Trwały do spokojnej jazdy to 1.6 100 km  bo ten 1.6 115 kucy już nie jest taki cudowny🙄

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

4 minuty temu, soltys48 napisał:

Sławek 

@slawek74 krowa inseminowana dziś przed południem a teraz o 19 już ma krew , będzie coś z tego czy za późno , bo wiem że idealnie jest około 36 godzin po zabiegu 

a skąd mnie to wiedzić 🤷‍♂️

Opublikowano
gregor1284 napisał:

A gdzie to że smakiem Chryste panie 🙆‍♂️

majster przejedz się tym https://youtu.be/3UEBpU1JElc i naprawdę wierz mi że nie będziesz chciał wychodzić :D

Opublikowano
stempos1980 napisał:

11 minut temu, songo napisał:

Co do twojego fokusa i silnika to 1.8 i 2.0 benzyna to jest ich przypadłość że chleją olej na potęgę.

Trwały do spokojnej jazdy to 1.6 100 km  bo ten 1.6 115 kucy już nie jest taki cudowny🙄

wiem, myślałem że będę miał szczęście i mój nie będzie brał oleju ale jednak chyba każdy bierze xd

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja nigdy nie miałem diesla w osobówce i jakoś nie tęsknię za nimi. Jedyny plus jaki w tym widzę to zwrot akcyzy.

Tomku te nowe benzyny też już nie jest to co było kiedyś 🙄

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

5 minut temu, Qwazi napisał:

Poczekasz 21 dni to będziesz wiedział. Nic innego nie zostało 😉

Tyle to wiem , tylko chodzi czy jest jakaś szansa że załapie . A tak muszę 100 kamieniem na komodzie przycisnąć i nich czeka na powtórkę 

szansa zawsze jest a jakie sto będziesz przyciskał?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

jaki kupię to na 90% benzyna

U mnie miało być 100%

Tak mówiłem sobie w 2015r, kupiłem polo TDI

Potem tak sobie mówiłem w 2016r, kupiłem golfa TDI 

A w 2019r dla odmiany też szukałem benzyny, kupiłem fiata w dieslu

Natomiast w 2021r nie planowałem kupować auta, i kupiłem Suzuki na ropę 

Także plany planami, a czasem los chce jednak inaczej 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

Aktualnie kupić coś do max. 3 lat to najczęściej dychawiczna benzyna 1.0 albo coś koło tego 

obojętnie 1.9 lub 2.0, a kupiliśmy 2009r, 1.4 120km, i dosyć bogato wyposażony

IMG_20220919_221248.jpg

18 minut temu, bratrolnika napisał:

obojętnie 1.9 lub 2.0, a kupiliśmy 2009r, 1.4 120km, i dosyć bogato wyposażony

• Thanks 1
Opublikowano
6465 napisał:

33 minuty temu, wojtal24 napisał:

To może sprawę bym miał bo szukam maszyny. Panie Soltys mogę napisać na priv?

Pisz mu SMS. Numer ci wysłałem 

33 minuty temu, wojtal24 napisał:

To może sprawę bym miał bo szukam maszyny. Panie Soltys mogę napisać na priv?

Pisz mu SMS. Numer ci wysłałem 

dzięki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v