Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planować urlopy w roku 2023 .

Szykuje się rok długich weekendów. Lepiej uwzględnić je w planach na urlop .

Rok 2023 przyniesie 13 dni ustawowo wolnych od pracy i tylko cztery z nich wypadną w weekend. W dodatku układ kalendarza sprawi, że siedem z nich wydłuży nam weekendy. Odpowiednie uwzględnienie ich w planach urlopowych może zdecydowanie przedłużyć odpoczynek bez konieczności wykorzystywania limitu przewidzianego w Kodeksie pracy.

Firma doradcza Grant Thornton zauważa, że w 2023 r. będziemy mogli cieszyć się nawet pięcioma dłuższymi weekendami. Tylko w przypadku 11 listopada będziemy musieli podjąć w tym celu działania. Święto wypada bowiem w sobotę, co oznacza że albo pracodawca wskaże dzień wolny za tę datę lub pozwoli pracownikom samodzielnie ją wybrać.

Jak już wspomnieliśmy, 11 listopada wypadnie w sobotę, co oznacza, że pracownicy otrzymają dodatkowy dzień wolny. Przyszły rok zamknie długi weekend bożonarodzeniowy — 25 grudnia przypada w poniedziałek.

Lista dni wolnych w 2023 r.

Poniżej publikujemy listę wszystkich trzynastu dni wolnych przypadających w 2023 r.

1 stycznia (niedziela) — Nowy Rok;

6 stycznia (piątek) — Trzech Króli (Objawienie Pańskie);

9 kwietnia (niedziela) — Wielkanoc;

10 kwietnia (poniedziałek) — Poniedziałek Wielkanocny;

1 maja (poniedziałek) — Święto Pracy;

3 maja (środa) — Święto Konstytucji 3 Maja;

28 maja (niedziela) — Zesłanie Ducha Świętego (Zielone Świątki);

8 czerwca (czwartek) — Boże Ciało;

15 sierpnia (wtorek) — Święto Wojska Polskiego;

1 listopada (środa) — Wszystkich Świętych;

11 listopada (sobota) — Święto Niepodległości;

25 grudnia (poniedziałek) — Boże Narodzenie (pierwszy dzień);

26 grudnia (wtorek) — Boże Narodzenie (drugi dzień).

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/szykuje-sie-rok-dlugich-weekendow-lepiej-uwzglednic-je-w-planach-na-urlop/c9lvzf8

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Boje się o zawieszanie ziarna, idę rzeźbić może jakiś lepszy uchwyt na dole, d*py dałem bo mogłem go jeszcze ze 20 cm podnieść nad agregat i by było wyżej, przez co wąż by tak mocno nie oddziaływał na lejek przy skrzyni.

@szymon09875

LEJEK siewnika ISARIA Massey Ferguson MIESZEK GUMA 3078530600 za 45 zł z Modliborzyce - Allegro.pl - (5325429616)

Widziałeś ten patent ? 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla mnie porządne wychowanie to bicie, darcie się i wymaganie tego aby były jako takie oceny w szkole i dziecko potrafiło podstawowe czynności koło siebie zrobić. Jeśli uważasz inaczej to twoja sprawa.

A jak się i tak nie słucha to co dalej 🤔

Tłuc i patrzeć czy jeszcze żyje ? 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Widziałem, mi potrzebna max 136 cm rozsunięcia. No i w tym akurat systemie musiałbym i tak robić coś co mi ten lejek u góry przytrzyma. Teraz na to patrzy to chyba zrobię "koryto" i z dołu wyjście na wąż. 

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

A jak się i tak nie słucha to co dalej 🤔

Tłuc i patrzeć czy jeszcze żyje ? 🤔

To kolejne lanie aż się dostosowałeś. W technikum i pod koniec gimnazjum to grzeczny byłem. Najwyżej op*erdol słowny się dostawało ale to już coraz rzadziej. Jak powiedzieli "nie" to nie było odwrotu od tego. 

Opublikowano
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To kolejne lanie aż się dostosowałeś. W technikum i pod koniec gimnazjum to grzeczny byłem. Najwyżej op*erdol słowny się dostawało ale to już coraz rzadziej. Jak powiedzieli "nie" to nie było odwrotu od tego. 

A jak by się dalej nie słuchał to co wtedy 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

tak robić coś co mi ten lejek u góry przytrzyma

Możesz też użyć trochę sanitarki np. kolanko regulowane "50" Zresztą zrób zdjęcie pomyślimy ;) 

Opublikowano

Jprd serio ?? 🤦🤦🤦🤦🤦🤦

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Gdzie nie chce wejść na przewód siewny? 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś gumkę na małego zakładał 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Zapytaj się @6465 czy by kupił taka jak chciał jak by nie przerabiał ze sztywnej🤔

Teraz to mi jej szkoda było by sprzedać i za 40tys. Testy przeszła bardzo pozytywnie. 

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał:

Planować urlopy w roku 2023 .

Szykuje się rok długich weekendów. Lepiej uwzględnić je w planach na urlop .

Rok 2023 przyniesie 13 dni ustawowo wolnych od pracy i tylko cztery z nich wypadną w weekend. W dodatku układ kalendarza sprawi, że siedem z nich wydłuży nam weekendy. Odpowiednie uwzględnienie ich w planach urlopowych może zdecydowanie przedłużyć odpoczynek bez konieczności wykorzystywania limitu przewidzianego w Kodeksie pracy.

Firma doradcza Grant Thornton zauważa, że w 2023 r. będziemy mogli cieszyć się nawet pięcioma dłuższymi weekendami. Tylko w przypadku 11 listopada będziemy musieli podjąć w tym celu działania. Święto wypada bowiem w sobotę, co oznacza że albo pracodawca wskaże dzień wolny za tę datę lub pozwoli pracownikom samodzielnie ją wybrać.

Jak już wspomnieliśmy, 11 listopada wypadnie w sobotę, co oznacza, że pracownicy otrzymają dodatkowy dzień wolny. Przyszły rok zamknie długi weekend bożonarodzeniowy — 25 grudnia przypada w poniedziałek.

Lista dni wolnych w 2023 r.

Poniżej publikujemy listę wszystkich trzynastu dni wolnych przypadających w 2023 r.

1 stycznia (niedziela) — Nowy Rok;

6 stycznia (piątek) — Trzech Króli (Objawienie Pańskie);

9 kwietnia (niedziela) — Wielkanoc;

10 kwietnia (poniedziałek) — Poniedziałek Wielkanocny;

1 maja (poniedziałek) — Święto Pracy;

3 maja (środa) — Święto Konstytucji 3 Maja;

28 maja (niedziela) — Zesłanie Ducha Świętego (Zielone Świątki);

8 czerwca (czwartek) — Boże Ciało;

15 sierpnia (wtorek) — Święto Wojska Polskiego;

1 listopada (środa) — Wszystkich Świętych;

11 listopada (sobota) — Święto Niepodległości;

25 grudnia (poniedziałek) — Boże Narodzenie (pierwszy dzień);

26 grudnia (wtorek) — Boże Narodzenie (drugi dzień).

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/szykuje-sie-rok-dlugich-weekendow-lepiej-uwzglednic-je-w-planach-na-urlop/c9lvzf8

Ten mi tu tera o urlopach jak ja do wojska idę, w wojsku nima urlopu. Jest wojna i tam też nie ma urlopu.. 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v