Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

24 minuty temu, szymon09875 napisał:

I tu się twoja głupota objawia 

No pewnie, lepiej być zmienny jak chorągiewka na wietrze i słuchać innych.

nie zmienny tylko postepowy

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, HF86 napisał:

weź nie gadaj. 

tu chopy na 10 ha swojego i 15 dzierżawy przepłaconej się kredytują na wszystkie swoje sprzęty z myślą życia całą rodziną z ziarka 🤭

Poczekaj poczekaj.Niech tylko cena zboża się dalej będzie tak pie.... jak teraz a cena nawozu niech się utrzyma  i do tego przyjdzie susza to te legendarne plony z AF będziemy na YouTube oglądać.Tak jak z ziemniakami miało nie być bo wyschło sratatata a jak co do czego to max 1zl i podać niema komu.Tu też ich markety jeb....jak chcą i tylko w Polsce jest legenda jak to zachodni rolnik ma dobrze.Jak by tylko co roczny PRUF jaki muszą tu przechodzić wszedł na Polskie gospodarstwa to połowy już nie ma.Ja to znam od podszewki.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
33 minuty temu, bratrolnika napisał:

, tylko żebyś tak jak ostatnim razem potem do mnie rzewnych smsów nie pisał jaka to ci się krzywda stała

I wy mówicie że ze mną coś nie tak 🙆‍♂️. A tu dopiero są asy Polsatu 😛

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

nie zmienny tylko postepowy

Taa, postępowy. Po co mi to. Żeby się urobić i nic więcej. Nie ma jak etat. A po godzinach w ramach hobby.

to rób tak dalej 👍👍👍😁

Aktywnyrolnik7245 napisał:

33 minuty temu, bratrolnika napisał:

, tylko żebyś tak jak ostatnim razem potem do mnie rzewnych smsów nie pisał jaka to ci się krzywda stała

I wy mówicie że ze mną coś nie tak 🙆‍♂️. A tu dopiero są asy Polsatu 😛

pewnie naśladowcy 🤭😁

Opublikowano
radekz200 napisał:

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

jeśli cena faktycznie jest taka to pewnie już go nie ma, jakiś handlarz w ciemno przelał kasę już za niego

Toż nie będzie czekał aż się namyslicie 😛

może to jakie książęta i PO czeka 🤭😁

witejus napisał:

20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie da się 

Wiesz czego się nie da?

baranowi dmuchnąć w d aby się rogi wyprostowały 🤔

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

może to jakie książęta i PO czeka

nie, nie wierzę w okazje, nie ma czegoś takiego że ktoś ma FB i nie umie cen sprawdzić w internecie, takie Lampki chodzą od 70tys.zł w górę, jak ten jest ponad 20tys.zł taniej, to nie ma się co łudzić że to dobre będzie

Opublikowano
witejus napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

baranowi dmuchnąć w d aby się rogi wyprostowały

jakbyś dobrze dmuchał to kto wie, spróbuj łysego uczesać.

eee widziałem niedawno łysego z długimi włosami 😁🤦‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

nie byłem i nie widziałem, wiesz przecież 

tak jak wyżej napisałem: okazje w intenrecie nie istnieją

Istnieją istnieją tylko ich nie widzisz bo takie ogłoszenia często znikają w ciągu max godziny 😉

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

No właśnie już go nie ma 🤷

czyli jakiś handlarz kupił w ciemno

pewnie za tydzień, dwa wypłynie jako perełka od pierwszego właściciela

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Istnieją istnieją tylko ich nie widzisz bo takie ogłoszenia często znikają w ciągu max godziny 😉

możliwe, pewnie masz rację

niemniej: kupując na handel nie zależy ci na stanie aż tak bardzo, trochę podpicujesz, i jakiś jeleń zawsze się trafi, ważny jest zarobek

kupując dla siebie jesteś bardziej wybredny

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v