Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

-3,troche sniegu dopadało, witajcie. Jutro do roboty ale akurat jak juz zajade to ma.dopiero zaczac padac taki konkretny śnieg. A dzisiaj...co ja bede robil dzisiaj. Bede marznąć na kabriolecie.

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Nie wiem czy kupić nowy wał strunowy w cenie 1300 plus transport 200. Nie jest zbyt solidny ale nowy to nowy. Czy używkę ,, po remoncie,, przez handlarza za 1200 z transportem. Tak ogólnie czy pojedynczy wałek robi coś tam czy szkoda bo wgl ciągać? Bo jeszcze jest jedną opcja przerobić pojedynczy na podwójny ( są gotowe zestawy samych wałków ) 

Rozważ czy sprzedaż tego co masz i kupno tego co byś chciał nie zmieści się w pieniądzach które chcesz dołożyć.

W agregatach rozrzut ogromny.

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Nie wiem czy kupić nowy wał strunowy w cenie 1300 plus transport 200. Nie jest zbyt solidny ale nowy to nowy. Czy używkę ,, po remoncie,, przez handlarza za 1200 z transportem. Tak ogólnie czy pojedynczy wałek robi coś tam czy szkoda bo wgl ciągać? Bo jeszcze jest jedną opcja przerobić pojedynczy na podwójny ( są gotowe zestawy samych wałków ) 

Jakiej szerokość ten wałek?

Opublikowano
14 minut temu, TheraRolnik napisał:

Dawidku moglibyśmy mi coś szukać ,ale limit zakupów na ten rok wyczerpany , no została tylko przyczepa 🙂 

Opublikowano
9 godzin temu, songo napisał:

Natomiast bravo to też spoko opcja, dobre silniki 1.4t ale nie poszalejesz bo zawias do d*py, skrojony pod wygodę a nie prowadzenie

🤣🤣🤣 Bravo w pakiecie sport to j**any gokart, niski, sztywny, pewny w prowadzeniu

wygodniejsze jest nawet c330 na drodze przez pola

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

9 godzin temu, songo napisał:

Natomiast bravo to też spoko opcja, dobre silniki 1.4t ale nie poszalejesz bo zawias do d*py, skrojony pod wygodę a nie prowadzenie

🤣🤣🤣 Bravo w pakiecie sport to j**any gokart, niski, sztywny, pewny w prowadzeniu

wygodniejsze jest nawet c330 na drodze przez pola

Potwierdzam. To ostatnie zdanie takie trochę naciągane bo jednak c330 dalej ujedzie po polu niż bravo2.

• Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał:

Dopiero teraz czytam, co było pisane, bo wcześniej tylko jak nie ktoś cytował lub wspominał. Powiem Wam, jak ja to widzę oczyma ojca. Starsze wpadają do domu i wtedy ze mną lub matką rozmawiają niewiele. Wszystkie ich wizyty to przebywanie z najmłodszą. Z nami rozmawiają głownie przez telefon. Rozpieszczają ją, bo zawsze coś przywiozą, ale też dużo przekazują. Zawsze cierpliwie wyjaśniają co robili od ostatniej wizyty, dlaczego właśnie to, jak się to robi itd. Widać, że mają dobry kontakt i taki ...partnerski, jakby ta różnica wieku nie istniała. Najwiekszą moją/ naszą troską jest właśnie to o czym wspomniałeś Piotrze, czyli, że jesteśmy po czterdziestce. Ale wierzę, że nie po to się ona urodziła, żeby miała mieć trudne dzieciństwo lub lata młodości. Na pewno mając dziecko w takim wieku, wychowuje się je zupełnie inaczej niż, kiedy się miało lat 20. I na pewno dziecko w takim wieku odmładza😉

Widząc to u siebie to śmiem wątpić. Nie wspomnę o pierwszych 7 latach bo wtedy to pewnie blisko połowę czasu mnie nawet w domu nie było. 

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Najtańszym sposobem jest dołożenie zaworu odcinającego pomiędzy siłownikiem a rozdzielaczem. Takiego jak sugerował Szymon. Żeby skutecznie pozbyć się problemu opadania należy przerobić oryginalny układ. Przy okazji urośnie udźwig. 

Ja nie jestem mechanikiem i nie rozumiem nic z tego co piszesz... Chcę uniknąć czegokolwiek drogiego, jak najtańsze rozwiązanie zastosować bo to i tak mnie pewnie przeżyje a na udźwigu mi nie zależy bo nic cięższego niż siewnik nie podnoszę. 

58 minut temu, Bananek napisał:

@Łolek @Qwazi i inni użytkownicy kobiet, czy da się zrozumieć to stworzenie?

Może @Chłoporobotnik faktycznie ma trochę racji.... 

obrazkowo.pl 2022-12-15 07-41-35_edit_265511671367297.png

Zawsze mam rację. 

Kurła, znów z 10cm białego g... wczoraj napadało...

Opublikowano
19 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dawidku moglibyśmy mi coś szukać ,ale limit zakupów na ten rok wyczerpany , no została tylko przyczepa 🙂 

Weźta wy siie lepiej za jaką robotę, ukropy chcą godnie żyć 

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zawsze mam rację. 

Pjoter, brakuje tu jakiegos dopisku z Twojej strony ale to juz musisz sam przemysleć. Jak mozesz uwazac ze zawsze masz racje,jak wielu tutaj potwierdzalo ze to nie prawda.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Pjoter, brakuje tu jakiegos dopisku z Twojej strony ale to juz musisz sam przemysleć. Jak mozesz uwazac ze zawsze masz racje,jak wielu tutaj potwierdzalo ze to nie prawda.

Zawsze mam rację nawet jeśli jej nie mam. Moja racja jest najmojsza i zdania nie zmieniam.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

Nie wszystkie kobiety lubią być obmacywane przez obcych facetów.

Wy użytkownicy kobiet chcielibyście żeby wasze kobiety taka pomoc miały?

Czemu kobiety traktujesz przedmiotowo? 🤔

Opublikowano
malaczarna napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

@Łolek @Qwazi i inni użytkownicy kobiet, czy da się zrozumieć to stworzenie?

Może @Chłoporobotnik faktycznie ma trochę racji.... 

Nie wszystkie kobiety lubią być obmacywane przez obcych facetów.

Wy użytkownicy kobiet chcielibyście żeby wasze kobiety taka pomoc miały?

Tu nie ma nic o obmacywaniu. Uczynny gość chciał być. 😉 To ta zamiast podziękować to się wydarła.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ile takie redło tam😁

Tajemnica handlowa.Ale po sprowadzeniu pojdzie za okrągła sumkę.Trzy lata nie używany z likwidacji gospodarstwa.850ha i się nie opłaca.

Edytowane przez marcin19071980
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v