Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Kiedyś bym poparł dziś powiem hybryda. LPG w nowszych benzynach bywa udręka. 

Dla mnie wydawanie na samochód więcej niż 20000 PLN to fanaberia, dobre dla kogoś kto robi dziesiątki tysięcy kilometrów rocznie. Zresztą nowe auto to ja bym bardzo szybko zapaskudził, zabrudził i nikt by już czegoś takiego nie kupił.

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

A ja to zawsze mówię "gaz to jest do kuchenki" 🤭

A ropa do traktora.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Przechylony lekko do tyłu, siedzenie jak najwyżej a siedzenie też blisko, mnie wyprostowane nogi przy wciskaniu sprzęgła przeszkadzają, w kolanach strzela. 

A ja to znowu "fotel" sobie robię 

Siedzenie w dół, daleko jak się da i jeszcze oparcie tak że leżę na nim a nie się tylko opieram 

A ropa do traktora.

Dla tego mam bzyne 

A że pali 10l przy spokojnej jeździe to tam uj 🤭

Opublikowano

Przechylony lekko do tyłu, siedzenie jak najwyżej a siedzenie też blisko, mnie wyprostowane nogi przy wciskaniu sprzęgła przeszkadzają, w kolanach strzela. 

Prawidłowa pozycja za kierownicą to pierwsza lekcja na kursie PJ. Fordy maja tu sporą przewagę bo prawie każdy ma dwie płaszczyzny regulacji w kolumnie kierowniczej i dość dobrą regulacje fotela. Dla ciekawostki Mercedes dość długo w klasie niższej niż S regulował się beznadziejnie. 

Opublikowano

A ropa do traktora.

Mam Forda w dizlu i innego nie chce. 

Benzyniaki gazowce objeżdżam aż miło. 😉

Opublikowano

Prawidłowa pozycja za kierownicą to pierwsza lekcja na kursie PJ. Fordy maja tu sporą przewagę bo prawie każdy ma dwie płaszczyzny regulacji w kolumnie kierowniczej i dość dobrą regulacje fotela. Dla ciekawostki Mercedes dość długo w klasie niższej niż S regulował się beznadziejnie. 

Dajhajsu też ma wysokość kierownicy regulowaną. W niczym regulacja nie odbiega od Forda a nawet wygodniejsza bym rzekł. A to co uczą na lekcjach a co jest praktyką to dwie różne kwestie.

Przed chwilą, PRIMO napisał:

Mam Forda w dizlu i innego nie chce. 

Benzyniaki gazowce objeżdżam aż miło. 😉

A co mi po osiągach? To ma tanio przewieźć z punktu A do B a nie służyć jako wyścigowiec. Wystarczy, że rozpędzi się do 80km/h.

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

U brata odpukac akumulatory w  traktorach 10-letnie (w dwóch), i bez żadnego cudowania wsiadasz, strzał w bendiks i jedziesz

Bo zwyczajna od małego takich warunków, to nie ma się co dziwić 

Ja to nawet jak się kiedy latem w góry wybiorę to gdzieniegdzie zesrany jestem, a jakby mi tam kazali zimą jeździć to gacie od razu do przeprania 

Na koniec jeszcze pseudo pług urwałem 

IMG_20221211_143647_267.jpg

Jak ten napęd rozwiązałeś? 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Te nauki i egzaminy to jakaś pomyłka 🤦 jak się nie gapisz do tyłu przy cofaniu np na łuku to może cię oblać 🤦 no to na uj te lusterka... Ja tam nie umiem cofać gapiąc się do tyłu ... Zawsze na lusterkach, nawet z wózkiem 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A co mi po osiągach? To ma tanio przewieźć z punktu A do B a nie służyć jako wyścigowiec. Wystarczy, że rozpędzi się do 80km/h.

A wybierz się w dalszą drogę tak kilkaset kilometrów to będziesz wiedział o co kaman. 

Te popierdułki co preferujesz to do kościoła albo do sklepu co są kilka kilometrów dalej. 

Opublikowano

A to co uczą na lekcjach a co jest praktyką to dwie różne kwestie.

No nie wiem. lewa ręka na kierownice nogą wciskamy sprzęgło a prawą popuszczamy zapadkę fotela. Obie kończyny mają być lekko ugięte. Od cała regulacja. Pochylenie siedziska zależy od wysokości drajwera. 

I nie wysokość a płaszczyzn ma być dwie odległości koła kierowniczego i jego pochylenia. 

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja to nawet jak się kiedy latem w góry wybiorę to gdzieniegdzie zesrany jestem,

To nie w górach było tylko kawałek od domu jest taki stromy podjazd, zresztą u nas teren pagórkowaty to jest więcej takich górek.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

A wybierz się w dalszą drogę tak kilkaset kilometrów to będziesz wiedział o co kaman. 

Te popierdułki co preferujesz to do kościoła albo do sklepu co są kilka kilometrów dalej. 

A po co mi jechać kilkaset kilometrów skoro wszystko co potrzebne do życia mam do 30km od domu?

I nie wysokość a płaszczyzn ma być dwie odległości koła kierowniczego i jego pochylenia. 

Nie znam takiej regulacji w samochodzie.

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Z grzalki nie korzystam nawet.

jak z pół godziny podgrzejesz to podziała i zagada , ciepło musi na cały blok i głowice sie rozejść a to trochę trwa bo nawet obieg zamknięty ma spora pojemność cieplną , najlepsza świeca płomieniowa bo i prądu mało zeżre i szybciej zagada , w cieplejszym powietrzu szybciej zajdzie samozapłon niż w zimnym ale reszta stawia opór , jak patrze to nikt w okolicy nie ma pompy hydraulicznej z dźwignią do odłączania przy rozrządzie

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

jak się nie gapisz do tyłu przy cofaniu np na łuku to może cię oblać 🤦

Masz się raz obejrzeć, to akurat mądre i sprawdza czy nie popatrzysz przez lewe ramie. 

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

lepiej, i sprawdź czy nowego akumulatora nie trzeba dopisać/kodować/adaptować.

Znaczy 🤔

Spróbuje go wymienić nie odłączając zasilania zapnę przewody na drugie auto 

Opublikowano

Nie znam takiej regulacji w samochodzie.

W skrócie fajera od ciebie do ciebie i góra dół. Lepsze fury tak mają gorsze mają tylko od ciebie i do ciebie. 

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

U brata odpukac akumulatory w  traktorach 10-letnie (w dwóch), i bez żadnego cudowania wsiadasz, strzał w bendiks i jedziesz

Bo zwyczajna od małego takich warunków, to nie ma się co dziwić 

Ja to nawet jak się kiedy latem w góry wybiorę to gdzieniegdzie zesrany jestem, a jakby mi tam kazali zimą jeździć to gacie od razu do przeprania 

Na koniec jeszcze pseudo pług urwałem 

IMG_20221211_143647_267.jpg

Pług na przód i w komunalce przy odśnieżaniu chodników parę groszy by wpadło : D 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Znaczy 🤔

Spróbuje go wymienić nie odłączając zasilania zapnę przewody na drugie auto 

Znaczy że system wylicza długość życia akumulatora. 

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Te nauki i egzaminy to jakaś pomyłka 🤦 jak się nie gapisz do tyłu przy cofaniu np na łuku to może cię oblać 🤦 no to na uj te lusterka... Ja tam nie umiem cofać gapiąc się do tyłu ... Zawsze na lusterkach, nawet z wózkiem 

Najlepsze jak jadę do miasta i widzę jak tubylcy się gimnastykują żeby zaparkować samochód a myk na wstecznym w kopertę a Ci się gapią jak wół na malowane wrota. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Masz się raz obejrzeć, to akurat mądre i sprawdza czy nie popatrzysz przez lewe ramie. 

Właśnie nie raz, masz się oglądać do tyłu, raz to za mało 

Bo na egzaminie nie masz cofać na lusterkach tylko patrzeć się do tyłu 

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Bo na egzaminie nie masz cofać na lusterkach tylko patrzeć się do tyłu 

Nie wiem kiedy zdawałeś egzamin ale ja tak nie miałem. I niby jak łuk do tyłu robić przez tylną szybę oO 

Opublikowano
15 minut temu, TheraRolnik napisał:

A jaką pozycję za kierownicą masz ? Bo jak ja nieraz wsiądę po kimś do samochodu to czuję się jak bym na taborecie siedział 🙈

Tobie najlepiej by się siedziało a właściwie leżało na wyczynowych sankach

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A po co mi jechać kilkaset kilometrów skoro wszystko co potrzebne do życia mam do 30km od domu?

Pioter nie obraź się ale Ty to o jakieś 50 lat za późno się urodziłeś. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v