Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

Do projektu 🤔

No taki mam pomysł

11 minut temu, Bananek napisał:

Szeleszczą czypsami?

Niepotrzebnie kręcisz nosem. Ten bigos jest całkiem dobry.
- Może i jest dobry, ale większość ludzi bierze do kina popcorn.

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

a ostrzegałem rano! nie czytałeś?

Czytałem, na szczęście się nie wyłożyłem. 

1 minutę temu, Krzak napisał:

A to tak bezinteresownie nie można słoika miodu dać ;) Ile ty tego siana masz sam by w godzine ogarnął pewnie. Powinno ci być przyjemnie jak ktoś przyjedzie,przynajmniej odezwać do kogo jest się. Zrobić wieczorem ognisko,za ręce się potrzymać,powspominać w gwiazdy popatrzeć,pośpiewać a nie...

Jakbyś nie wiedział to nie robię nic za darmo i bezinteresownie. Ognisko? Chyba żeby mandat dostać, za rękę szwagra trzymać? Czyś Ty oszalał. Wolę sam niż z nim się spotkać. Zresztą i matce te odwiedziny nie pasują, przyjadą na całą sobotę i niedzielę, nażreć się za darmo bo im obiady matka gotuje, ech...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś nie wiedział to nie robię nic za darmo i bezinteresownie. Ognisko? Chyba żeby mandat dostać, za rękę szwagra trzymać? Czyś Ty oszalał. Wolę sam niż z nim się spotkać. Zresztą i matce te odwiedziny nie pasują, przyjadą na całą sobotę i niedzielę, nażreć się za darmo bo im obiady matka gotuje, ech...

Znów dałeś się pociągnąć w dyskusję, znów przez tego samego

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, Krzak napisał:

Ja swoją przepalałem w styczniu jeszcze ale coś cieknie z tego węża od chłodnicy.Trzeba by naprawić a na wiosnę olej w silniku zmienić planuje. A trochę roboty w tym roku będzie miała bo i z ziemniakami ruszam i sad zakładam to i obkaszać już trzeba będzie.

W 1 roku się nie powinno w sadzie murawy zakładać 

45 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Niech Ci będzie...

Na nowy nie poluj... Lepiej kompletną używkę w dobrym stanie, taniej i lepszy, zresztą na paru arach to każdy będzie wieczny.

Dokładnie te nowe to to nawet plastelina nie jest 

42 minuty temu, Krzak napisał:

Zobaczę,kupiłbym stary jakby taki był w okolicy. Pytałem na szrocie ale nie mają już,niby ma się odezwać jak będzie ale zobaczymy. Za to widziałem parę sztuk kombajnów buraczanych złomowali w fajnym stanie jeszcze. Mówił facet że ok 100 sztuk tych kombajnów pocieli. Żal było patrzeć

Jak się zdecydujesz na kupno to daj znać to coś się znajdzie ciekawego 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Znów dałeś się pociągnąć w dyskusję, znów przez tego samego

A o co się tobie rozchodzi dobry czlowieku? Rozmawiamy sobie tutaj kulturalnie

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

W 1 roku się nie powinno w sadzie murawy zakładać 

Jak się zdecydujesz na kupno to daj znać to coś się znajdzie ciekawego 

A masz coś? Ja zdecydowany,ofert szukam.

Opublikowano

Dopiero co przyszedłem i już nastaje się na mnie. Przecież nic nikomu złego nie napisałem.

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Mam starego Met- Chema, 97 rok produkcji, u Seniora robił przez 15 lat 0,5ha ziemniaków i z 0,2ha buraków pastewnych. Potem tak z 0,2ha ziemniaków na rok. Oprócz tego, że jedna sekcja trochę krzywa (choć nie przeszkadza to w użytku) to wszystko sprawne, jak młotkiem uderzysz to się przynajmniej nie odgina... A nowy już widziałem 1500zł... Inflacja gna. Tylko, że mój zawsze u Seniora i u mnie zimą pod dachem i konserwowany po każdym użytku. Teraz wiele nie pracuje bo wiosną gdzieś na 10a zrobić rządki pod wczesne ziemniaki i warzyw części no i potem raz w trakcie sezonu objechać i obsypać łącznie z 25a, może trochę więcej, plus pojedyncze wypady "na gościnne występy".

Opublikowano
6 minut temu, Drewnopoulos napisał:

@bratrolnika a ty z czego żyjesz?

Sąsiadka go karmi a żona utrzymuje. To taki niebieski ptak🤭😉

Opublikowano

tu się niczego nie dowiesz. szukasz porady bo wszyscy się dorobili co widać po galerii ale nikt się nie podzieli głupie odzywki tylko. @Pafnucym to już jestem totalnie rozczarowany, a myslałem równy  mądry chłop to zapytam, się przeliczyłem.

Opublikowano
6 minut temu, Drewnopoulos napisał:

@bratrolnika a ty z czego żyjesz?

Z co łaska 

5 minut temu, Krzak napisał:

A masz coś? Ja zdecydowany,ofert szukam.

Mam ale raz że za duży a w nie sprzedaje. Jak coś to popaczam po i trenerach i jak coś to ci wyśle 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam starego Met- Chema, 97 rok produkcji, u Seniora robił przez 15 lat 0,5ha ziemniaków i z 0,2ha buraków pastewnych. Potem tak z 0,2ha ziemniaków na rok. Oprócz tego, że jedna sekcja trochę krzywa (choć nie przeszkadza to w użytku) to wszystko sprawne, jak młotkiem uderzysz to się przynajmniej nie odgina... A nowy już widziałem 1500zł... Inflacja gna. Tylko, że mój zawsze u Seniora i u mnie zimą pod dachem i konserwowany po każdym użytku. Teraz wiele nie pracuje bo wiosną gdzieś na 10a zrobić rządki pod wczesne ziemniaki i warzyw części no i potem raz w trakcie sezonu objechać i obsypać łącznie z 25a, może trochę więcej, plus pojedyncze wypady "na gościnne występy".

Ja mam jakiś 5 sekcyjny z PRL i jak się do 30 uczepi to czuć że idzie a jak miałem jakoś rzemieślniczy 3 sekcyjny to tylko się patrzyło gdzie pękło...

Przed chwilą, Drewnopoulos napisał:

tu się niczego nie dowiesz. szukasz porady bo wszyscy się dorobili co widać po galerii ale nikt się nie podzieli głupie odzywki tylko. @Pafnucym to już jestem totalnie rozczarowany, a myslałem równy  mądry chłop to zapytam, się przeliczyłem.

Trzeba było wcześniej myśleć... Możesz zmieniać niki ale historia zostaje 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Drewnopoulos napisał:

@Pafnucym to już jestem totalnie rozczarowany, a myslałem równy  mądry chłop to zapytam, się przeliczyłem

myślenie nie jest twoją mocną stroną. :ph34r:

ty pogadaj z @Winetu. on młody, obrotny i rokujący. a i przystojny podobno.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, Drewnopoulos napisał:

Nie przejmuj się. Może to taka specyfika tego tematu. Myślę że ogólnie dzisiaj w tej branży to trudno zarobić a co mówić utrzymać się z tego. Ja to jako hobby traktuje i sam myślę co by zasiać/zasadzić żeby chociaż trochę na plus wyjść to tak przyszłościowo. Puki co to ogródek mam na swoje potrzeby i mi puki co wystarcza :)

Opublikowano
Drewnopoulos napisał:

a dajesz radę chociaż sam pod czepiać maszyny?

Opublikowano

śnieg sypie. z jeden na plusie. dzień udany, magazyn opału nie pomiesci 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v