Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Ja tam dzisiaj nie w sprawach rolniczych😉

Jak balot dość suchy to postoi 

U nas na Straż Miejską to mówią "Kardynały"🙆

Miałem nie przyjąć mandatu i iść do sądu. Ale mam coś za uszami i szeryf mówi bież mandaty oddam ci hajs. 

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

U nas to taksiarze sami sobie z takimi rzeczami radzą 

Żeby było zajęte. Odcinek 50m jedna taksówka. I babsko się doj**alo.

• Like 1
Opublikowano

Z tymi postojami dla taxi to coś ma się zmienić przepis.

Zdaje się że będzie można się tam zatrzymać 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja tam dzisiaj nie w sprawach rolniczych😉

Jak balot dość suchy to postoi 

U nas na Straż Miejską to mówią "Kardynały"🙆

Kiedyś w Bydgoszczy na czerwonym świetle stoimy i miejska nadjechała na sygnałach 

A na CB radiu "pewnie ktoś śmietnik obalił i jadę podnieść" albo "nie puszczać chuji" 🤣🤣

Opublikowano
Agrest napisał:

Będzie się lasować😁

20221210_080008.jpg

a Ty się lansujesz 🤭😁

Karol6130 napisał:

odpuść krajowe rupki...

6465 napisał:

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry 🙋. U mnie -1°, bez wiatru i opadów. Krowy wydojone, wszystko ogarnięte i ruszamy...przyjedź mamo na przysięgę, zaproszenie wysłał szef...La La La... Jadziem pod Grudziądz🙆

Po wał? Zapytaj po ile by był daszkowy 3m.

Muszę wody do ciapka wlać i balota przywieźć. Tak myślę przywieźć więcej niż jeden żeby go nie palić przez tydzień. Jak myślicie sianokicha przebita widelcem postoi z tydzień ? Czy będzie się grzać jak przebita?

śmiało nawet dłużej jak jest chłodno

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, wojtal24 napisał:

co to za ciasto? apropo rumby jak nie masz w domu progów wysokich i wysokich dywanów to ok teraz takie wypasione są z mopowaniem podłogi przy ogrzewaniu podłogowym spoko sprawa

Marcinek. Wiem ino się nie wyrabiam sama jeszcze kotek w domu podobno raz na tydzień trzeba przejechać zwykłym mopem i odkurzaczem po tych super nowoczesnych sprzetach

13 godzin temu, Belaruss820 napisał:

To jest chyba marcinek z placków biszkoptowych. Ja lubie takie,zona kiedys zrobila ale tak jak @malaczarna pisze ze czasochłonne.

To jest z takich cienkich placków na sodzie. 19 sztuk mi wyszło. Każdy upiec oddzielnie to nie dla mnie jednak

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

60 boksów Cielaki posegregowane tygodniami urodzeń

IMG_20221210_065303_021.jpg

Piękny obiekt, ile dojnych mają 

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

60 boksów Cielaki posegregowane tygodniami urodzeń

IMG_20221210_065303_021.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, konteno napisał:

nie mam żony , dzieci , nawet w jakimkolwiek niesformalizowanym związku nie jestem 

gdzie to ? W G.R. Sowińscy krowy w środku uciekają w środkowe rzędy bliżej korytarza paszowego od zamkniętych kurtyn poliwęglanowych przy -30 także polemizowałbym , duża kubatura pomieszczenia dobra jest na lato a nie na zimę bo nawet full obsada nie robi roboty , nie pytałem nawet ile mleko w dół poszło na ilości w takich warunkach ale jakby te - naście czy -20 potrwało z tydzień to byłoby bardziej miarodajne

mąż nie pochwalił, może jeszcze do rana zdąży 

w domu to taką pierdółką się posługuję 

IMG_20220427_110501.jpg

Nie bądź taki uszczypliwy. Mąż nie przepada za słodyczami. To małe coś to jest na kabel jakiś. Ja chcę bezobsugowo

Opublikowano
malaczarna napisał:

10 godzin temu, wojtal24 napisał:

co to za ciasto? apropo rumby jak nie masz w domu progów wysokich i wysokich dywanów to ok teraz takie wypasione są z mopowaniem podłogi przy ogrzewaniu podłogowym spoko sprawa

Marcinek. Wiem ino się nie wyrabiam sama jeszcze kotek w domu podobno raz na tydzień trzeba przejechać zwykłym mopem i odkurzaczem po tych super nowoczesnych sprzetach

Michal 🤝. no jest tak jak mowisz bynajmniej u mnie tak zona robi

Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

Zima zaskoczyła....

16706620366097271855937580050737.jpg

Chyba w drogówce musisz pracować. 🤭😁

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Ku....te smary to mnie kochają.Ale nie szło odmówić.Nie dużo 365.

IMG_20221210_094549_480.jpg

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Chyba w drogówce musisz pracować. 🤭😁

Trza za orać bo wczoraj gnojone było a to chyba ostatni dzwonek bo od jutra ma sypać wiać i tak przez kilka dni

Ciekawe czy @TheraRolnik będzie coś kosił jeszcze w tym roku na siano 🤔

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał:

Trza za orać bo wczoraj gnojone było a to chyba ostatni dzwonek bo od jutra ma sypać wiać i tak przez kilka dni

Też będę dziś czepiać pług ale do śniegu zeby zima nie zaskoczyła.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Też będę dziś czepiać pług ale do śniegu zeby zima nie zaskoczyła.

Nie szkoda  ciągnika moczyć brudzić,, potem będzie rdzewieć,  on powinien do wiosny już pod kocykiem w garażu być

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v