Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, TheraRolnik napisał:

Dla niektórych trzymanie bydła na zewnątrz to dziadostwo 😉 przecież bydło musi mieć ciepłą oborze 

cielaki biorę z gospodarstwa, co jalowizna 4ty rok pod chmurką hfki. 

kilka sosen na górce i jak wiatr zacina to trochę pod hale podchodzą. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Merylin za bardzo dogadza, przynajmniej jak jesz byle co to wymagań nie masz... Do dobrego się łatwo przyzwyczaić. 

Yhy... Nieraz jak coś udiabli to i te psy się przyglądają jak kury na coś co pierwszy raz widzą. Coś słodkiego to jak gdzieś jestem to sobie kupię, jak w domu jestem a coś mi nie pasuje to wolę sobie kanapkę zrobić i zjeść ze smakiem. Najczęściej to kanapka z żółtym serem bo i w sklepie to zbytnio do jedzenia dla mnie nic nie ma. W poniedziałek po chleb byłem to kupiłem jakąś szynkę, 10 dag w opakowaniu i dziś jeszcze jest jej 5 plastrów 🙄 dziś to koło południa kawałek pizzy zjadłem ale mnie zgaga po tym ebała że szok i na kolację to chyba tylko herbata 🤔 o zupie jakiejś dziś gadała to jak zrobi jakąś że będzie smakowała to i ze 3 dni będę jadł zupę i do zupy jakiś kawałek chleba a jak nie będzie smakowała to będzie jadła ze 3 dni a później psy podjedzą 🤷‍♂️ 

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Trochę ludzie przez moment tego mieli ale za wolno szło i poprzerabiali redla 5 i tym to pola ubywa.Ja też nie mam formownicy z tym że redliny na 73cm usypuje a za redlami zaraz idzie wał 25cm średnicy i jest legancko😁

A że tak spytam, bo nie wiem, nikt tego w moich stronach nie robi - po co wałować? Pod buraki pastewne to owszem, wałowali żeby taczkowym siewniczkiem dobrze było jeździć ale w ziemniakach to nie.

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Yhy... Nieraz jak coś udiabli to i te psy się przyglądają jak kury na coś co pierwszy raz widzą. Coś słodkiego to jak gdzieś jestem to sobie kupię, jak w domu jestem a coś mi nie pasuje to wolę sobie kanapkę zrobić i zjeść ze smakiem. Najczęściej to kanapka z żółtym serem bo i w sklepie to zbytnio do jedzenia dla mnie nic nie ma. W poniedziałek po chleb byłem to kupiłem jakąś szynkę, 10 dag w opakowaniu i dziś jeszcze jest jej 5 plastrów 🙄 dziś to koło południa kawałek pizzy zjadłem ale mnie zgaga po tym ebała że szok i na kolację to chyba tylko herbata 🤔 o zupie jakiejś dziś gadała to jak zrobi jakąś że będzie smakowała to i ze 3 dni będę jadł zupę i do zupy jakiś kawałek chleba a jak nie będzie smakowała to będzie jadła ze 3 dni a później psy podjedzą 🤷‍♂️ 

Kurła, gorszy ode mnie jesteś... 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A że tak spytam, bo nie wiem, nikt tego w moich stronach nie robi - po co wałować? Pod buraki pastewne to owszem, wałowali żeby taczkowym siewniczkiem dobrze było jeździć ale w ziemniakach to nie.

Sadzeniak szybciej się ziemi łapie to raz a dwa ziemia w redlinie tak nie wysycha 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

To jest chyba marcinek z placków biszkoptowych. Ja lubie takie,zona kiedys zrobila ale tak jak @malaczarna pisze ze czasochłonne.

ciekawe ile taniej wychodzi niż kupno do tego gotowych herbatników , biszkoptów itp 

kiedyś chodziło po głowie takie cóś na zwykłych lub ryżowych waflach albo chrupkim pieczywie żytnim ale jak zwykle na pomyśle się skończyło

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

To chyba już wiem czemu tego u nas nie robili... 

No jak macie mokre ziemię to rzeczywiście lepiej tego nie robić ale Łódzkie i Wielkopolskie to raczej konieczność.Chyba że jest mokra wiosna to można odpuścić

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

No jak macie mokre ziemię to rzeczywiście lepiej tego nie robić ale Łódzkie i Wielkopolskie to raczej konieczność.Chyba że jest mokra wiosna to można odpuścić

Też tak robiłem. Redla najgłębiej jak się dało a na redlach ceownik gruby. 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

M parnikua cierpliwość ta Merylin... 

Trzeba o spaniu myśleć, o 7 to już by się zdało pierwsze łby ucinać a wcześniej jeszcze w parniku napalić 🤔

Ano albo jest po mojemu albo wcale i tego co ja mówię nie wolno podważyć 🤷‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

W 2019 się nawet obsypać nie dało wjechać bo cały maj mokry. 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ano albo jest po mojemu albo wcale i tego co ja mówię nie wolno podważyć 🤷‍♂️

To u mnie też tak tylko sam sobie panem i władcą w życiu prywatnym.

Opublikowano
1 godzinę temu, jajonasz napisał:

no szkoda i to z drużyną która gówno gra, a jest w strefie medalowej już drugi raz pod rząd na mundialu  xD 

Dej Boże naszym takie gówno grać 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ma cierpliwość ta Merylin... 

ta twoja Monika tez na ciebie łaskawszym okiem by patrzyła i uległa była jakbyś złapał ją co najmniej tak jak ten gościu

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, konteno napisał:

ta twoja Monika tez na ciebie łaskawszym okiem by patrzyła i uległa była jakbyś złapał ją co najmniej tak jak ten gościu

Wolę 50 brojlerów ubić albo 2 tony ziemniaków w workach przerzucić niż się tak mordować. Przynajmniej umysł wtedy spokojny.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W 2019 się nawet obsypać nie dało wjechać bo cały maj mokry. 

To u mnie też tak tylko sam sobie panem i władcą w życiu prywatnym.

Teraz co miałem trochę więcej załatwiania to więcej ze sobą przebywamy ale w lato to mnie więcej nie ma niż jestem. Na dobrą sprawę to te wezwanie do wojska by mi pasowało to może bym się wymiksował z tego układu 🤔 ale bestia podejrzliwa coś czuje ze to tak może być 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v