Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, Belaruss820 napisał:

Pamietam jak wiosną szukalismy. Ceny 50+. Za 48 z transportem wyszedl weidemann z moich rodzinnych stron. Tego samego dnia co dodane ogloszenie ojciec pojechal zobaczyc jak wyglada i dziala(ja mialem prawie 200km). Za 3 dni pojechalem i zadatkowalem. A tez byl juz klient w drodze ale sie rozmyslił. Paliwo tylko wącha. Opony nówki to ma czym grzebnąć.

Ja co prawda nie mam, ale mam okazję czasem pojeździć i wiem jaką to robi robotę. Dokładnie identyczna, jak z tego linku, który @slawek74 wrzucił. Robi to z łyżką, krokodylem, zamiatarką i takim urządzeniem do podgarniania TMR, które ma ślimak napędzany silnikiem hydraulicznym. Zastępuje większość robót taczkowych i ręcznych. Wjeżdża wszędzie tam, gdzie drzwi mają jakieś 105cm. Rozrzutnik czarna białostocka normalnie załaduje. Stół paszowy i drogę po wywozie gnoju pozamiata. I kobieta tym jeździ😊. @malaczarna nie obrażaj się, to komplement, ta maszyna lepiej pasuje do kobiety niż do chłopa 😉. Zresztą @Łolek może potwierdzić 

30 minut temu, Belaruss820 napisał:

Pamietam jak wiosną szukalismy. Ceny 50+. Za 48 z transportem wyszedl weidemann z moich rodzinnych stron. Tego samego dnia co dodane ogloszenie ojciec pojechal zobaczyc jak wyglada i dziala(ja mialem prawie 200km). Za 3 dni pojechalem i zadatkowalem. A tez byl juz klient w drodze ale sie rozmyslił. Paliwo tylko wącha. Opony nówki to ma czym grzebnąć.

Ja co prawda nie mam, ale mam okazję czasem pojeździć i wiem jaką to robi robotę. Dokładnie identyczna, jak z tego linku, który @slawek74 wrzucił. Robi to z łyżką, krokodylem, zamiatarką i takim urządzeniem do podgarniania TMR, które ma ślimak napędzany silnikiem hydraulicznym. Zastępuje większość robót taczkowych i ręcznych. Wjeżdża wszędzie tam, gdzie drzwi mają jakieś 105cm. Rozrzutnik czarna białostocka normalnie załaduje. Stół paszowy i drogę po wywozie gnoju pozamiata. I kobieta tym jeździ😊. @malaczarna nie obrażaj się, to komplement, ta maszyna lepiej pasuje do kobiety niż do chłopa 😉. Zresztą @Łolek może potwierdzić 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Dej spokój Gregor. Widziałem taką akcję. Troll podpięty do 255, zdjęte podpory i uwieszony ma dwóch łańcuchach. Na ciągniku z przodu zapodane dwa obciążniki tylne od c330 starego typu. Jak popatrzyłem na robotę🙆, to już wolałbym chyba taczką🤔

Ja tam wolę kilka razy pomyśleć jak raz się urobic 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

dawno nie sprawdzalem czy czym jeszcze handluje .

same lalki grubo powyżej 100 tys, w większości claasy, czasami jakaś drobnica, we wrześniu miał jakiś siewnik sulkiego za 11

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Nawet tym Twoim strutmanem bym wolał wybierać byle by tylko dało się wjechać. 

A nim to by nawet nieźle to szło, przypuszczam

Opublikowano
45 minut temu, Qwazi napisał:

Ja mam do niego łyżkę 1,2m,krokodyl garażowy solidny 1,3m. Kola rozszerzone na 1,3m. Stabilniejszy ale krokodyl za dlugi do niego bo zęby jak od ciagnikowego. Żona bele przewiezie ale obornika mowila ze sie boi wybierac po tym jak zobaczyla jak wybierałem😀

20220805_163118.jpg

Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Przerobiliśmy chyba trzy sztuki na tura i proxa ładuje obornik takim strutmanem a na codzień ładuje paszowoz 

Obalasz mit dziada 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, radekz200 napisał:

Na pace cielaki?

Musiałbym mieć Radek na imię 😆

2 minuty temu, witejus napisał:

Myślałem że Grudziądzki, bo tak z daleka podobny😁

Z której strony?

Choć cena jak za grudziądzki 

image (7).jpeg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v