Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Zobacz samo to ustawianie tego, utraf żeby leciało tak jak się chce. 

a no to to wiesz. sie zdarzało że i ręcznie trza było cieniować pod koniec...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Uspokój się. Z naturalnego nawozu też jakieś ecoli w wodzie może wyjść.nie kłóćcie się porozmawiajmy 

Nie mogę się uspokoić jak widzę dziadowską konserwację maszyn.

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Przepalony olej porównujesz do naturalnego nawozu

A ile oleju wykapie z silnika , skrzyni, hydrauliki? w porównaniu do tego ile jest oleju na odkładnicy pługa to jest nieporównywalne. Gnojówa nie zanieczyszcza wód?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

To lejek byłby u Ciebie skokiem w nowoczesność. 

Nic dobrego. Myć go za każdym razem, smarować... Szybciej ręką się rozsieje niż podpinać go, jechać, myć. Do tego trzeba było dojrzeć ale film utwierdził w przekonaniu.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Wy z tym mundialem to jak z disco polo niby nikt nie ogląda nie słucha ale każdy zna wyniki i jak grali 😂😂

Ja z Piotrem nie znamy wyników... Disco polo też mnie w..rwia 

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

A ile oleju wykapie z silnika , skrzyni, hydrauliki? w porównaniu do tego ile jest oleju na odkładnicy pługa to jest nieporównywalne. Gnojówa nie zanieczyszcza wód?

Zanieczyszcza, ale powtarzam, kilogram starego oleju zanieczyszcza miliony litrów wody.

Opublikowano

a kto do wody leje?

czysty nie brudzi?

za dużo jakich łekologów sie nasłuchałeś Szonusiuniu.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nic dobrego. Myć go za każdym razem, smarować... Szybciej ręką się rozsieje niż podpinać go, jechać, myć. Do tego trzeba było dojrzeć ale film utwierdził w przekonaniu.

Ręką jest dokładnie, a tyle co masz do rozsiania to szkoda paprac lekka. Nawóz jest na wagę złota 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

No i kontrola się zakończyła pytaniem "a któla klówka ulodziła tego cielacka" po czym kontrolerka poszła tresować... babcię🤗

Co autor miał na myśli?🤔

Moja ulubiona szwagierka wczoraj chora była i nie mogła iść wieczorem do krów, to kazała mi iść obejrzeć cielaki małe, a jak nie będę wiedzial gdzie stoją to tata mi pokaże 🤣 może się walić i palić ale jak przyjadę to zawsze pierwsze pytanie mam jak jej bliźniaki i jałówki rosną 🤣 skubana ma 7 lat, te bliźniaki kupowałem od nich w zeszłym roku a jak ostatnio przyjechała to w kojcu odrazu rozpoznała który byk jest od nich 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

a kto do wody leje?

czysty nie brudzi?

Pafnuś, żeby ja stary pier**lił takie farmazony, no można by to zrozumieć, pojebało się staremu, ale Wy młodzi? coś tu nie ten teges z Wami.  :P

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

a kto do wody leje?

czysty nie brudzi?

Fabryki nie tak zatruwają , parę okładni od pługa świata nie zbawi 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

ja wolę lejkiem...

Też mi się tak wydawało ale zobaczyłem dwie rzeczy. Sąsiad ma lejka 300l. Po pierwsze - zanim wyjechał traktorem, zapiął go, wsypał pół worka Polifoski wiaderkiem, resztę normalnie wrzucił worek, rozsiał, umył ten rozsiewacz, odpiął to ja bym zdążył ręką rozsiać ten worek. A po drugie jeszcze mi miedzę i zboże nawiózł.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v