Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Normalnie od nitowałem kosz od 150 i przynitowałem do koła zębatego wsk. Trzeba było jeszcze zebrać z wysokości bodajże. Kosze maja te same średnice. 

dobry sposób. wsk nie miała zbyt trwałego sprzęgła. w 150 raz tylko grzebałem. pamiętam że jakieś dziwne wałki takie od biegów miała. znaczy to chyba prowadnice wodzików były.

no i nawet działała jak żeśmy złozyli... 😄

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Samolota to sobie mój wujek sprawił... 1600l 21m zawieszany. Ma MF 255 Belarusa 820 i Pronara 6cyl turbo. Pryska tym największym i to jeszcze mało stabilnie jedzie 

To taki dalszy znajomy ma 5 tys litrów na 80 ha . Kupił taki duży bo cena była okazyjna .

Tylko nie dopytalem czy maly Fendt 90/100 km daje radę czy pryska tym największym 200 koni .

C330 w garażu stała to jak zabawka według tego opryskiwacza . Gigant 

Edytowane przez mf362
Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał:

Nie. Ja z centrum polski.  Ja nikomu nie chce wcisnąć wrzucę w ogłoszenie to pójdzie.  Sprzedam też siewke Unia Brzeg  700l. A orientowales się ile kosztuje taki nowy  600l 12m? 

Ile za brzega cenisz ? 

44 minuty temu, witejus napisał:

e tam ,jakby zębami wygryziona, te małe otwory po tych wycinakach wyglądałyby jak fabryczne.

A co za różnica ? 

2 minuty temu, mf362 napisał:

To taki dalszy znajomy ma 5 tys litrów na 80 ha . Kupił taki duży bo cena była okazyjna .

Tylko nie dopytalem czy maly Fendt 90/100 km daje radę czy pryska tym największym 200 koni .

C330 w garażu stała to jak zabawka według tego opryskiwacza . Gigant 

Wątpię, 4000 + 400 czystej 90 koni ma co robić, a wiosną to już wgl jak trochę mokro 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Wyjaśniłbyś im raz a o ni by cie paśli  kilka lat .

Właśnie temu nie zaczynałem 

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Jeżeli silnik pracuje i kierowca siedzi w pojeździe to nic karalnego nie robi. Wykroczenie polega na pozostawieniu pojazdu z włączonym silnikiem. A w te statystyki tak bardzo nie patrzcie jak w obrazek

A co za różnica czy jest czy nie, kopci tak samo 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Fajnie idzie grzesiowi władek

https://youtu.be/imBAwMSzST0

a jak Ogarek koło odkręcał widziałes?

co Ony dla kasy wyprawiają? 🙆‍♂️

... i tłumik na czerwono... 😄

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Karol6130 napisał:

Czas jechać i się trochę zabawić 

Czuje że zabawa będzie przednia, że to będzie stosunkowo udana noc 👍

IMG_20221203_182139.jpg

Też tak myślę, laski już szaleją.  :P

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@6465 nowy ile nie mam pojęcia , jak napisałeś to sprawdziłem na olxie i nowy 5700 netto w podstawie wystawiony😱

obok mnie był wystawiony ładny biardzki 600 l z 2018r z belką 15m , 5 sekcyjny zawór stałociśnieniowy ,hydrauliczną stabilizacją i zmienionymi dyszami na lepsze za 4700 i poszedł chyba bo już go nie widzę.

Edytowane przez desant
1
  • Thanks 1
Opublikowano
36 minut temu, Strongman napisał:

Hardi a pola mam przeważnie szerokie ale na małe tez mi pasuje lepiej niż starą belką15 m bo takie pola po 20m i kilometr długości to zrobisz 15m i 5m zostaje i trzeba było jechać drugi raz dla tych 5m i robić drugi ślad i ile to zboża się nagniotło przez taką długość a tu za raz takie wąskie pola pokryje i tylko jeden ślad.

Wiesław Ty jesteś potężny farmer 👍 , ale ten 1014 to do Twojego gospodarstwa nie pasuje , zachodnie maszyny ,do tego najwyższa półka . Kup coś premium jon, fynd, valtra albo mf i ciesz się życiem 😉 . A tego mi opierdziel niedrogo 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Szczególnie tym co tylko czekają na kasę za "bąbelki" 

Jebią się żeby mieć dzieciaki i kasa się zgadzała 

Czyli jebią się za kasę 

Normalnie jak jakieś k**wy ...🙄🙄

A jakie ty masz o tym pojęcie 🤔 bąbelku ty 

• Like 3
  • Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Kupie ale nówkę sztukę pewnie maseja ,tylko dobrze by było na jakieś dofinansowanie bo szkoda tyle kasy wydać jak by się dało taniej.

Bardzo dobry traktor dla Ciebie 🙂

A będzie coś sprzedawał ?czy jak @Agrest aby wincyj na podwórku , żeby sąsiadów UJ strzelał 😜

Opublikowano

Mogę powiedzieć że nie mam sąsiadów więc nikogo nic nie strzela.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Mogę powiedzieć że nie mam sąsiadów więc nikogo nic nie strzela.

To na jakimś zadupiu mieszkasz 🤔

Opublikowano

Jakie to piękne i wygodne. Tylko ziemi mało wokół komina

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v