Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Generalnie z mocą 16 jest taki problem że występuje na papierze ale nie w polu. 

Tak wszyscy piszą ,że Ursus i zetor to moc tylko na papierze , ale szczerze ch*j mnie to obchodzi 

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

A teściowej nie masz? Nie może z wnukami posiedzieć?

Też siedzę z dziećmi bo żona dziś do fryzjera pojechała, stwierdziła że czas na zmiany mam nadzieję że chodzi tylko o kolor włosów 🤔

No jak nie jak mam. Ale ona wczoraj do dentysty rano,jak wrocila do domu to bylo przed 12. Ósemka ją tak zalatwila ze cala opuchnieta. Mala jak z nia siedzi to ciagle gdzies chce isc, na rece ją brac a tesciowa ma problemy z kregoslupem,kolanami,dlonmi i nie za bardzo ją nosic moze. Jedynie popilnuje patrzac jak sie mala.bawi. Jednym slowem tescie do pilnowania sie nie nadają. No i dodatkowo "złote rady", a im corek dziadki pilnowali a te albo w pole albo tesciowa do pracy. Szkoda ze tyle km do rodzicow bo moja mama z chęcią by pilnowala i jeszcze do emerytury jej duuzo brakuje. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tak wszyscy piszą ,że Ursus i zetor to moc tylko na papierze , ale szczerze ch*j mnie to obchodzi 

To nie jest do końca problem mocy raczej uciągu rozmiaru itp. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, leszek1000 napisał:

Za ojca orał, phx 6 skibowym 

A teraz co robi ? Czy już odpoczywa 

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bo taka jest prawda 

Ursus i stare zetory mają konie tylko na papierze a w polu 70pare km idzie tak jak 60km w nowszych ciągnikach 

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Ja mam ale unikam jak ognia. Podrzucisz i nagle dowiadujesz się że ma gorączkę, jest strasznie blada, powinna więcej jeść. 

Jak mama żyła to zostawała z wnuczką a my  żoną lubiliśmy wyskoczyć sami na randkę do jakiejś knajpki. Zaraz minie dwa lata jak nigdy sami nie wyszliśmy. za***iście tego brakuje. Choć i tak dzieci to sens życia i warto wszystko dla nich poświęcić.

• Like 4
Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A teraz co robi ? Czy już odpoczywa 

Może na wiosnę zrobię zdjęcia przy czym robi. Tak ogólnie to przy ciężkiej bronie, talerzówka zawieszana i czasami gruber. Do ubijania sianokiszonki się sprawdza i przyczepami ze zbożem lata po polu 😃

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Bo taka jest prawda 

Ursus i stare zetory mają konie tylko na papierze a w polu 70pare km idzie tak jak 60km w nowszych ciągnikach 

No zwłaszcza ciucholandy , istne szatany ...

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Jak mama żyła to zostawała z wnuczką a my  żoną lubiliśmy wyskoczyć sami na randkę do jakiejś knajpki. Zaraz minie dwa lata jak nigdy sami nie wyszliśmy. za***iście tego brakuje. Choć i tak dzieci to sens życia i warto wszystko dla nich poświęcić.

Już kiedyś ci mówiłem, potrzebujesz to przywieź, dziewczyny się pobawią, a tego małego Kajtka to ja już sam przypilnuję. Wiadomo, nie na dwa dni, ale jak na który wieczór potrzebujesz wychodne to śmiało. 

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No zwłaszcza ciucholandy , istne szatany ...

Napisałem w nowszych a nie w nowych 

Widać że czytanie ze zrozumieniem u ciebie leży, idź ty lepiej tym cyklopem gnój ładuj 

Rozpisać ci która wajcha do czego czy dasz se radę 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Już kiedyś ci mówiłem, potrzebujesz to przywieź, dziewczyny się pobawią, a tego małego Kajtka to ja już sam przypilnuję. Wiadomo, nie na dwa dni, ale jak na który wieczór potrzebujesz wychodne to śmiało. 

Dzięki Darek, ale on mały i pewnie nie pamięta że cię na oczy widział. Jak się zacznie drzeć to nic z tego nie będzie. Jeszcze z rok to już będzie inaczej.

Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Dzięki Darek, ale on mały i pewnie nie pamięta że cię na oczy widział. Jak się zacznie drzeć to nic z tego nie będzie. Jeszcze z rok to już będzie inaczej.

esiokiem go powozi to będzie spokojny 😀

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Z pół godziny bysmy razem posiedzieli, a potem już byłoby z górki. Tak myślę. A jakbyśmy już się zajęli to by nawet nie wiedział że rodziców nie ma. 

Nauczyłbym go spawać 😁

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, leszek1000 napisał:

Na pewno nie pójdzie na sprzedasz😛. Mamy znajomego mechanika i sami sobie naprawiamy.

IMG20221203091834.jpg

Ładny skubany. Najładniejsze to z tą garbatą maską.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v