Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, mf362 napisał:

Zamieniencie się zetorr  = kobita 

Bez dopłat. 

Pierdziele tego Zetora , moja ukochana jest tylko moja 🥰 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😁😁😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂

https://www.wprost.pl/amp/10987456/tvp-obowiazkowo-na-jedynce-pis-szykuje-zmiany-w-telewizorach.html

Nowy kanał TVP senior ma powstać, dla ludzi starszych. Między innymi będą tam wyjaśniać jak wypełnić kartę do głosowania a co najciekawsze to podczas emisji ekran tv ma się nagrzeeac do 60 stopni Celsjusza co będzie dawało ciepełko na całe mieszkanie. Jest jeszcze jedna ciekawa kwestia mianowicie kanał ten będzie odbierał nawet gdy nie będzie już prądu! 

4 minuty temu, songo napisał:

mała piekarnia, wszystko za zakwasie robią.

bo nie dałem rady przełknąć orzechówki, ogólnie nie jestem fanem alkoholi powyżej 40% jak co niektórzy tu.

no tak, ale piekarnia piecze 17-24godz a ja przyjeżdżam na rozwozke o 5tej, więc już nie taki prosto z pieca, a jem dopiero po robocie czyli po 11tej.

Jaka była ta orzechówka? 

Druga sprawa ile masz na godzinę jako rozwoziciel chleba? Znajomemu jeden kierowca odszedł z tego świata w niedzielę i dzwonił żeby mu d*pę ratować ale jest w stanie 10zl/h zapłacić 🤦‍♂️

ja mam 18zl na godzinę + pełne składki emerytalne, a nie jak niektórzy pod stolem. Jedyna wada że urlop czy chorobowe to prawie nie do dostania, bo o zastępcę niezwykle ciężko. a co do orzechówki to znajomy dostał bimberek z orzechu, i on ledwo dał radę przełknąć, mi się cofnęło, przełyk myślałem że wypaliło, no dramat nie trunek.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

20km dojechać. Od 23 do 8 😂

Łeee to coś by zarobił 9 godzin to już 90 zł. Z soboty na niedzielę wolne to jakieś 26 dni w miesiącu, z 15 zł na paliwo odjąć dziennie i to +- 2 tys na czysto zostanie. A w nocy to się jeść aż tak nie chce, a w dzień by spał 🤣 kurde ze 20 lat porobić i można się budować 

• Haha 1
Opublikowano

dodam jeszcze że do piekarni mam 4km ale z racji że auto na takim odcinku się nie dogrzewa to focus w benzynie spala 10l/100. latem 8.5, No i piekarnia bazuje głównie na sprzedaży do klienta, w małym stopniu na sklepach na których marża jest niska i jeszcze zwrotów od huja.

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nic mi nie wiadomo aby wykazywała jakiekolwiek umiejętności kuchenne. Chyba, że w niedawnym czasie się jej odmieniło.

Byś ją wygniotl jak te bułeczki to i by się jej gotować zachciało może ;)

Opublikowano
5 minut temu, mf362 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 uważaj bo ci kobitę podbierze 

No przecież u tego dziadka od zetora 7340 ma na miejscu laszke to nich działa 🙂

Opublikowano

I opuściło mnie szczęście 

Na 5 sztuk sprawdzonych usg żadna nie cielna 

Takiej komedii dawno nie było, oj dawno 

Dodatkowo 3 acykliczne 

No nic, trzeba będzie pieniędzy poszukać poza gospodarstwem 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

I opuściło mnie szczęście 

Na 5 sztuk sprawdzonych usg żadna nie cielna 

Takiej komedii dawno nie było, oj dawno 

Dodatkowo 3 acykliczne 

No nic, trzeba będzie pieniędzy poszukać poza gospodarstwem 

Żywienie legło. 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

trzeba będzie pieniędzy poszukać poza gospodarstwem 

u teścia?

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Łeee to coś by zarobił 9 godzin to już 90 zł. Z soboty na niedzielę wolne to jakieś 26 dni w miesiącu, z 15 zł na paliwo odjąć dziennie i to +- 2 tys na czysto zostanie. A w nocy to się jeść aż tak nie chce, a w dzień by spał 🤣 kurde ze 20 lat porobić i można się budować 

Już bym wolał na koparko ładowarkę iść za prawie dwa razy tyle. Jest robota w wyuczonym zawodzie 6 do ręki ale za to ja sobie nerwów na użeranie z tymi kretynami nie odkupię 😔 ogólnie jest co robić i bez tych ich ofert  😉

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Już bym wolał na koparko ładowarkę iść za prawie dwa razy tyle. Jest robota w wyuczonym zawodzie 6 do ręki ale za to ja sobie nerwów na użeranie z tymi kretynami nie odkupię 😔 ogólnie jest co robić i bez tych ich ofert  😉

Wiem, toć się śmieje tylko... 

Po nowym roku może wkoncu zdecyduje się zrobić to co planuje od dawna i też coś lżejszego robić :o

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

to tak jak ja a wiesz że ludzie od wszystkiego to się nadają do ...

tak w ciemno na pałę zmieniasz ? tłoczki nie porysowane po długości? głowica się nie sypie tzn nie ma białego nalotu na aluminium w kanałach wodnych? na mokro to biały szlam a na sucho się osypuje jak proszek . daj fotke po rozebraniu . ole zmieniałeś ? jaki kolor ma stary?

Tam już był Kisiel a nie olej ,czyli uszczelniacze do wymiany , głowica ok ale nowe zaworki dam 

Ja nie lubię budowlanki , wszelkiego rodzaju betonu, gipsu, cementu itd poprostu nie lubię i nie robię , tak samo elektryki 

Reszte jestem samowystarczalny , stolarka i ciesielka praktycznie w jednym palcu ,. pospawam, mechaniczne rzeczy w każdym sprzęcie/pojeździe ogarnę , koszyk wyplote, jak trzeba to i ugotuję , świniaka zaszlachtuje , itd 🙂

Opublikowano
10 minut temu, songo napisał:

dodam jeszcze że do piekarni mam 4km ale z racji że auto na takim odcinku się nie dogrzewa to focus w benzynie spala 10l/100. latem 8.5, No i piekarnia bazuje głównie na sprzedaży do klienta, w małym stopniu na sklepach na których marża jest niska i jeszcze zwrotów od h*ja.

Nie wspomniałeś o stawce 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v