Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Prędzej przejdzie transformację w młotek 🤭😂😂

Taką transformację przejdzie normalny chleb, w zwykłej temperaturze. Zeschnie się a nie zepsuje, to tak jak z dobrą wędliną. Zeschnie się ale nie zepsuje.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

chyba że @konteno sprzeda mi 5340 za 80 tys 😊

jak dla ciebie to cena netto, a tak serio to 

po 1 nie masz tej kasy 

po 2 sprzedałbym dużo drożej komuś zdterminowanemu bo zanim się zdecydujesz to lata świetlne miną 

daj namiary na PW na tą swoją kobitę na FB

w okolicy gościu ma 7340 z hydrometalem at10 , parę lat mu go emerytury brakuje i zwija definitywnie mleczne bo ziecia nie ma w przystępach a póki co na przeważającym areale produkcję roślinną ciągnie i sprzedaż z pola , 

jakbyś się zainteresował jego najmłodszą córką to może w posagu by był 🤔

Edytowane przez konteno
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

2 minuty temu, DANDYS napisał:

nie , czekam na biedronke i będzie dobrze

To zamów sobie tą i w Biedronce dokupisz mniejszego kalibru 

no zobaczymy

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

jak dla ciebie to cena netto, a tak serio to 

po 1 nie masz tej kasy 

po 2 sprzedałbym dużo drożej komuś zdecydowanemu bo zanim się zdecydujesz to lata świetlne miną 

w okolicy gościu ma 7340 z hydrometalem at10 , parę lat mu go emerytury brakuje i zwija definitywnie mleczne bo ziecia nie ma w przystępach a póki co na przeważającym areale produkcję roślinną ciągnie i sprzedaż z pola , 

jakbyś się zainteresował jego najmłodszą córką to może w posagu by był 🤔

Po tym co tutaj nieraz piszesz to na jego miejscu nie dawalbym namiarów na swoją kobietę 

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, jacus napisał:

kurna snieg zaczal padac-tak, zeby zdenerwowac a nie balwana ulepic- kolega zniwuje na calego a ja do niemiec w nocy jade na chwile.  wjazd na autostrade w trudnym terenie  zeby tylko kolo cmentarz pod gore sie wyrobil to juz do saksonii pojdzie jak z platka.

Gdzie tera do germańca

On8 wkurłani ze odpadli a polaki zostali

Zawracaj pókiś żywy 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Po tym co tutaj nieraz piszesz to na jego miejscu nie dawalbym namiarów na swoją kobietę 

chce zetora za pół darmo to coś za coś 😜

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😁😁😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂

https://www.wprost.pl/amp/10987456/tvp-obowiazkowo-na-jedynce-pis-szykuje-zmiany-w-telewizorach.html

Jak dla mnie mogą tvp z telewizji wywalić. Podejrzewam że tak się skończy u niektórych operatorów 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Ten chleb z piekarni to się nie nadaje do jedzenia przez ludzi. Chyba, że maleńka piekarnia nie piekąca z gotowców.

mała piekarnia, wszystko za zakwasie robią.

gregor1284 napisał:

4 minuty temu, songo napisał:

ja mam codziennie świeży chleb z piekarni za darmo :D

Witam. Czemu oni się z Ciebie tu śmieją ze gdzieś tam rzygales? 

bo nie dałem rady przełknąć orzechówki, ogólnie nie jestem fanem alkoholi powyżej 40% jak co niektórzy tu.

Aktywnyrolnik7245 napisał:

ja mam codziennie świeży chleb z piekarni za darmo :D

To chyba w piekarni robisz , a wiesz że taki świeży jest nie zdrowy 

no tak, ale piekarnia piecze 17-24godz a ja przyjeżdżam na rozwozke o 5tej, więc już nie taki prosto z pieca, a jem dopiero po robocie czyli po 11tej.

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😁😁😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂

https://www.wprost.pl/amp/10987456/tvp-obowiazkowo-na-jedynce-pis-szykuje-zmiany-w-telewizorach.html

Nowy kanał TVP senior ma powstać, dla ludzi starszych. Między innymi będą tam wyjaśniać jak wypełnić kartę do głosowania a co najciekawsze to podczas emisji ekran tv ma się nagrzeeac do 60 stopni Celsjusza co będzie dawało ciepełko na całe mieszkanie. Jest jeszcze jedna ciekawa kwestia mianowicie kanał ten będzie odbierał nawet gdy nie będzie już prądu! 

mała piekarnia, wszystko za zakwasie robią.

bo nie dałem rady przełknąć orzechówki, ogólnie nie jestem fanem alkoholi powyżej 40% jak co niektórzy tu.

no tak, ale piekarnia piecze 17-24godz a ja przyjeżdżam na rozwozke o 5tej, więc już nie taki prosto z pieca, a jem dopiero po robocie czyli po 11tej.

Jaka była ta orzechówka? 

Druga sprawa ile masz na godzinę jako rozwoziciel chleba? Znajomemu jeden kierowca odszedł z tego świata w niedzielę i dzwonił żeby mu d*pę ratować ale jest w stanie 10zl/h zapłacić 🤦‍♂️

• Haha 2
Opublikowano

aha.

u nas to po prostu tak jakby dłuższa chata była.

Opublikowano

Tu na rogu, którego nie widać, na "zgięciu" stodoły z murowanym budynkiem były zwierzaki, to co od drzwi wejściowych w prawo czyli te dwa okna to mieszkalne. Jeszcze z tyłu jest dobudówka na konika. Niezamieszkałe od 35 lat, obok jest normalny dom córki tych gospodarzy, ale córka z mężem zmarła, syn zmarł, synowa mieszkała z córką a teraz zmarła i puste stoi. Pola 6ha w RSP.

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

@gregor1284 jakby dał 20 to sobie wyobraz ile by chleb kosztował :o nie 4 a 8 zł 🤔

Gdyby to nie sklepy tylko o woźny to można coś ukręcić a tak to smutniok po pakować, pokroić, na auto i rozwieźć. Toc ja bym z głodu przymarl jak poprzednik.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, konteno napisał:

Chyba Cię poje....😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v