Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał:

to powrot do prl-u..

kartki,przydzialy,asygnaty, deputaty- gospodarka niedoboru...

a skonczy sie balcerowiczem, bo na stan wojenny to nawet czolgow nie ma i polewaczek.. chyba ze straz pozarna bedzie polewac protestujacych.

tacy jak ty to bezwzglenie nie powinni sie szczepic a nawet rozmnazac 😂.

grzalka wylaczona trzeba sie brac do rozsiewacza..

Skoro już się tu spotkaliśmy to pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie. Dlaczego okolice Krakowa są tak bardzo mało polskie? 

5 minut temu, HF86 napisał:

psiaki i straż w stanie akcji protestacyjnej. 

Okroili psiakom konkretnie pensje, mieszkaniówki itp niewypłacane bodajże od lipca 🤭 znajomi to tacy zdenerwowani że szok 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano

oj psikro mi 🤭

może by tak w nowym rozdaniu żadnych dodatkow I dotowania, a z pensji se każdy radził 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

oj psikro mi 🤭

może by tak w nowym rozdaniu żadnych dodatkow I dotowania, a z pensji se każdy radził 🤔

Próbują sobie jakoś radzić. Zrobię Ci kiedy zdjęcie psiaka na dachu 🤭

Opublikowano

w okolicznej firmie zakończył się teraz problem nadgodzin i pracujących sobót. 

poprostu ich nie ma, a ludzie raptem by chcieli więcej popracować 🤭

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Skoro już się tu spotkaliśmy to pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie. Dlaczego okolice Krakowa są tak bardzo mało polskie? 

Okroili psiakom konkretnie pensje, mieszkaniówki itp niewypłacane bodajże od lipca 🤭 znajomi to tacy zdenerwowani że szok 

Mieszkaniówka jest raz w roku i wiosną. Chyba, że miałeś na myśli dodatek za brak mieszkania

Opublikowano
15 minut temu, HF86 napisał:

w okolicznej firmie zakończył się teraz problem nadgodzin i pracujących sobót. 

poprostu ich nie ma, a ludzie raptem by chcieli więcej popracować 🤭

Zapewne im chodzi, żeby więcej zarobić, a nie popracować

Opublikowano
16 minut temu, DANDYS napisał:

o to dlaeko, mogłeś wziąć z parę byckow 😄

Banie też zahaczyłem rano ;)

Dziś mają jechać duże, trza się będzie wybrać na daleki wschód znowu żeby stan uzupełnić 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

U mnie nie ma problemu z wykopkami. Nigdy tak nie miałem, żeby kombajnem nie wjechać

Słabe ziemie to inna bajka. Zresztą u nas to raczej za mokro niż kiedykolwiek za sucho. 

-2, mgła dalej, słońca brak.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Banie też zahaczyłem rano ;)

Dziś mają jechać duże, trza się będzie wybrać na daleki wschód znowu żeby stan uzupełnić 😉

to weź mi z 6-8😁

Opublikowano
39 minut temu, HF86 napisał:

oj psikro mi 🤭

Jestem za. Oczywiście dopłaty do bydełka i pola również up***dolić 😉

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Jestem za. Oczywiście dopłaty do bydełka i pola również up***dolić 😉

wszystko. 

żadnych dotacji. wszystko zawarte w cenie produktu. jasno i klarownie. 

Opublikowano
38 minut temu, Bananek napisał:

No i się wyjaśniło dlaczego jednej fazy zabrakło. Ktoś w słup przypieprzył na końcu wioski. 🤦

Ale że o tak

IMG_20221129_114837.jpg

10 minut temu, Łolek napisał:

@PRIMOsię pochwalił zakupem publicznie 

Nawet i prywatnie nie

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, HF86 napisał:

wszystko. 

żadnych dotacji. wszystko zawarte w cenie produktu. jasno i klarownie. 

I oczywiście wszyscy budowlańcy z szarej strefy poszli won, wszystko na faktury, bez żadnych lewych faktur obniżających dochód no i brak płatności bezgotówkowych. Wszyscy zatrudnieni na umowach o pracę i brak płatności pod stołem🤣🤣🤣

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jacor73 napisał:

I oczywiście wszyscy budowlańcy z szarej strefy poszli won, wszystko na faktury, bez żadnych lewych faktur obniżających dochód no i brak płatności bezgotówkowych🤣🤣🤣

a ty myślisz że ja kościół, czy jaki patlak by na czarno robić 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał:

I oczywiście wszyscy budowlańcy z szarej strefy poszli won, wszystko na faktury, bez żadnych lewych faktur obniżających dochód no i brak płatności bezgotówkowych. Wszyscy zatrudnieni na umowach o pracę i brak płatności pod stołem🤣🤣🤣

Z tej bezgotowki więcej bałaganu niż korzyści by było. I nie mowa tu o jakiej kolwiek lewiznie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v