Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
40 minut temu, DANDYS napisał:

to tako G to gospodarstwo domowe/rolne, C gospodarstwo rolne na nip, 
. C do końca miesiąca, G do końca czerwca, i G też można złożyć na 3tys kwh, do czerwca,mozna wysłać pocztą.ja załatwiłem  wszystko, ludzi od ch*ja ale poszło,ja zostałem przy G bo taniej, 

To poco oni tam koczują jak można później bez kolejek i też mają G bo taniej 

Opublikowano
44 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A do kawy nie będzie można go użyć 🤔

do kawy to normalnie kupisz. z 5 kg na dowód dostaniesz z przydziału, żebyś jeszcze mógł myśleć, że jesteś wolny i niezależny 🤭

Opublikowano
galan99 napisał:

5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nocną od której godzin liczą ?

W Dzień od 13 do 15 

W nocy zależności od zmiany czasu od 21 do 6 rano lub 22 do 6 rano i do tego łykendówka sobota i niedziela tak jak taryfa nocna .

a na hu... to 🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

a na hu... to 🤦‍♂️

Też miałem tę taryfę weekendową. Ci od PV kazali mi to wyebać i dać normalną G11 bo do sprzedaży prądu do sieci obniżane taryfy się nie nadają. 

Opublikowano
Strongman napisał:

40 minut temu, DANDYS napisał:

to tako G to gospodarstwo domowe/rolne, C gospodarstwo rolne na nip, 
. C do końca miesiąca, G do końca czerwca, i G też można złożyć na 3tys kwh, do czerwca,mozna wysłać pocztą.ja załatwiłem  wszystko, ludzi od ch*ja ale poszło,ja zostałem przy G bo taniej, 

bo to ludzie, panika 😄

Opublikowano

Obłuda i cwaniacy .

Prokurator wezwał do sądu staruszkę i zadał jej pytanie. Jej odpowiedź zawstydziła całą salę.

Historia ta wydarzyła się w małym miasteczku, gdzie każdy zna każdego i wszyscy wszystko o wszystkich wiedzą.

Podczas rozprawy w sądzie prokurator wezwał na świadka pewną staruszkę.

– Pani Nowakowska, zna mnie pani? – spytał.

– Oczywiście! – odpowiedziała staruszka – Znam pana, od kiedy był pan dzieckiem i szczerze mówiąc, jestem zawiedziona, co z pana wyrosło. Kłamie pan, zdradza żonę, manipuluje pan ludźmi i obgaduje ich za plecami. Wydaje się panu, że jest pan taką grubą rybą, a tak naprawdę jest pan zwykłą płotką. Krótko mówiąc: tak, znam pana.

Zawsztydzony prokurator chcąc uciec od tematu szybko wskazał na adwokata i zapytał:

– A czy zna pani tego człowieka?

– Oczywiście, znam pana Szymańskiego od kiedy był brzdącem. Jest leniwy, zajadły i ma problem z alkoholem. Jego kancelaria ma fatalną reputację. No i nie zapominajmy, że zdradził partnerkę z trzema różnymi kobietami – w tym z pańską żoną! Tak, znam go dobrze.

Sędzia zawołał do siebie obu mężczyzn: adwokata i prokuratora i powiedział:

Jeśli któryś z was spyta ją, czy mnie zna, to przysięgam, że skażę was na dożywocie!

https://lolmania.info/20000-prokurator-wezwal-do-sadu-staruszke-i-zadal-jej-pytanie-jej-odpowiedz-zawstydzila-cala-sale/?utm_medium=papiez&utm_source=partner1&utm_campaign=partner1&utm_content=postfitya3692&fbclid=IwAR16Zf_yGYPGpZZkWiTgYks_-

• Haha 2
Opublikowano

w aplikacji mobywatel mozna zlozyc wniosek o obnizenie cen pradu-jak to dziala nie sprawdzalem ?? na taryfie g mam czas do wiosny. 

z rana mrozik, mgla,atu do pola czas..

vineta to dobra odmiana tylko bardzo podatna na zaraze i temu z niej zrezygnowalem..

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Dalej jesteś za bezwzględnym obowiązkiem dobrowolnych szczepień? 

Gregor weź no coś tutaj popraw bo to zdanie sens straciło, jak zakombinowaleś🤭

Opublikowano

dziewczyna do chłopaka 

a jak będziemy mieli dzieci to będziesz chciał je szczepić ?

oczywiście że będę chciał jeszcze  pić. 

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Strongman napisał:

A dziwisz się, że są tam kolejki, jak tu temat wałkowany od ponad tygodnia i tak się znajdą ameby, które będą stały w kolejce? A wystarczy sprawdzić w internecie i wszystko jasne, w jaki sposób można wysłać, złożyć itp

https://www.biznes.gov.pl/pl/portal/004125

https://www.enea.pl/zamrozenie-cen

https://www.tauron-dystrybucja.pl/zamrozenie

https://www.gkpge.pl/dla-domu/zamrozenie-cen-pradu-w-2023-roku

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
26 minut temu, galan99 napisał:

Obłuda i cwaniacy .

Prokurator wezwał do sądu staruszkę i zadał jej pytanie. Jej odpowiedź zawstydziła całą salę.

Historia ta wydarzyła się w małym miasteczku, gdzie każdy zna każdego i wszyscy wszystko o wszystkich wiedzą.

Podczas rozprawy w sądzie prokurator wezwał na świadka pewną staruszkę.

– Pani Nowakowska, zna mnie pani? – spytał.

– Oczywiście! – odpowiedziała staruszka – Znam pana, od kiedy był pan dzieckiem i szczerze mówiąc, jestem zawiedziona, co z pana wyrosło. Kłamie pan, zdradza żonę, manipuluje pan ludźmi i obgaduje ich za plecami. Wydaje się panu, że jest pan taką grubą rybą, a tak naprawdę jest pan zwykłą płotką. Krótko mówiąc: tak, znam pana.

Zawsztydzony prokurator chcąc uciec od tematu szybko wskazał na adwokata i zapytał:

– A czy zna pani tego człowieka?

– Oczywiście, znam pana Szymańskiego od kiedy był brzdącem. Jest leniwy, zajadły i ma problem z alkoholem. Jego kancelaria ma fatalną reputację. No i nie zapominajmy, że zdradził partnerkę z trzema różnymi kobietami – w tym z pańską żoną! Tak, znam go dobrze.

Sędzia zawołał do siebie obu mężczyzn: adwokata i prokuratora i powiedział:

Jeśli któryś z was spyta ją, czy mnie zna, to przysięgam, że skażę was na dożywocie!

https://lolmania.info/20000-prokurator-wezwal-do-sadu-staruszke-i-zadal-jej-pytanie-jej-odpowiedz-zawstydzila-cala-sale/?utm_medium=papiez&utm_source=partner1&utm_campaign=partner1&utm_content=postfitya3692&fbclid=IwAR16Zf_yGYPGpZZkWiTgYks_-

Słyszałeś że stawka za 1kwh dla ukraińców z polskim peselem ma wynosić 0.35zl? Z jakiejś ukraińskiej elektrowni ten prąd ma być 

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

A dziwisz się, że są tam kolejki, jak tu temat wałkowany od ponad tygodnia i tak się znajdą ameby, które będą stały w kolejce? A wystarczy sprawdzić w internecie i wszystko jasne, w jaki sposób można wysłać, złożyć itp

mnie dziwią jakiekolwiek wnioski i składanie podania o podanie podania 🤭

Opublikowano

to powrot do prl-u..

kartki,przydzialy,asygnaty, deputaty- gospodarka niedoboru...

a skonczy sie balcerowiczem, bo na stan wojenny to nawet czolgow nie ma i polewaczek.. chyba ze straz pozarna bedzie polewac protestujacych.

20 minut temu, gregor1284 napisał:

Dalej jesteś za bezwzględnym obowiązkiem dobrowolnych szczepień? 

tacy jak ty to bezwzglenie nie powinni sie szczepic a nawet rozmnazac 😂.

grzalka wylaczona trzeba sie brac do rozsiewacza..

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v