Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Czemu postawiłeś go do sadu?

Tak akurat pasowało ściągnąć z samochodu, i na szybko postawiłem bo pojechałem dalej orać 

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

A czemu pytasz?

Z ciekawości. ty taki rozwojowy to pewno jaki lemken stoi

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Póki co trzydziestka jeszcze w garażu, nic na siłę 

Jak się nic nie trafi to dalej na trzy niedźwiadki będzie robił 

A kioti?

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

A kioti?

Póki co to wczoraj określił budżet i kazał na spokojnie się rozejrzeć. Ogłoszenia przeglądam, a tutaj przy okazji pytam, może ktoś coś 

Pierwsze to wybrać z tych ogłoszeń jakieś koło zainteresowań, potem dokształcić się w teorii co i jak, bo nie oszukujmy się, człowiek nie zna się na tych nowszych, a dopiero potem konkrety, oglądanie i kupowanie 

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Ale czemu mnie cytujesz i mi się tłumaczysz? odpowiedziałem tylko Ryśkowi

Proste. Pociągnołeś i rozszerzyłeś wątek ryśkowy wymierzony w moją osobę.

Wy wokół widzicie tylko pazernych bambrów pracujących ponad siły i patrzących jak zagarnąć czyjąś ziemię.

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Do jakiego chcesz to ciągnika? i Poznaniak rozumiem?

Poznaniak 

Do Zetora 🤔 no c330 chyba nie da rady 😉

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Wy wokół widzicie tylko pazernych bambrów pracujących ponad siły i patrzących jak zagarnąć czyjąś ziemię.

Tak sobie próbują tłumaczyć swoje niepowodzenie 

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Póki co to wczoraj określił budżet i kazał na spokojnie się rozejrzeć. Ogłoszenia przeglądam, a tutaj przy okazji pytam, może ktoś coś 

Pierwsze to wybrać z tych ogłoszeń jakieś koło zainteresowań, potem dokształcić się w teorii co i jak, bo nie oszukujmy się, człowiek nie zna się na tych nowszych, a dopiero potem konkrety, oglądanie i kupowanie 

Po mojemu to sadownik w wersji F. Do 180cm rozszerzy, w czereśnie w razie czego wjedzie bo kabiną wąska, pod warzywa czy ziemniaki dostosuje szerokość.

Tylko kasa trochę inna.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Po mojemu to sadownik w wersji F. Do 180cm rozszerzy, w czereśnie w razie czego wjedzie bo kabiną wąska, pod warzywa czy ziemniaki dostosuje szerokość.

Tylko kasa trochę inna.

A może ten🤭

IMG20221117083418.jpg

Opublikowano
Agrest napisał:

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tylko kasa trochę inna.

nic lepiej nie pisz jak nie same albo lambo 🤪

Opublikowano
24 minuty temu, Dziad932 napisał:

Taki agregat uprawowo siewny  coś jak agresta i Ryśka 

Dobra to dam foto takie jakie mam zaraz po rozładunku 

IMG20221123150335.jpg

Niech służy bezawaryjnie😊

Opublikowano

Tylko że ja już znałem pazernych bambrów pracujących ponad siły i patrzących jak zagarnąć czyjąś ziemie, jedni mają tej ziemi pod dostatkiem, tylko że pod ziemią, a inni, no cóż, to ich zagarnęli, także co masz z Ryśkiem to nie wiem, i nic mi do tego.

9 minut temu, Dziad932 napisał:

Poznaniak 

Do Zetora 🤔

Da radę, agregat za ciężki nie jest.

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Tylko że ja już znałem pazernych bambrów pracujących ponad siły i patrzących jak zagarnąć czyjąś ziemie, jedni mają tej ziemi pod dostatkiem, tylko że pod ziemią, a inni, no cóż, to ich zagarnęli, także co masz z Ryśkiem to nie wiem, i nic mi do tego.

Byłem na początku tygodnia u takiego. Kręgosłup wysiadkę zrobił a tyrać jak on nikt z famili nie chce i wyprzedają wszystko 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tak, coś w ten deseń, choć jakoś u nas ludzie unikają sdf. Dość paliwożerne i chyba pompowtryski czy cuś.

Landini rex f80, mccormick f80 jak mój  - wielu twierdzi że są pancerne, jak spojrzeć to budowa jak massey ferguson z lat 90tych.

Nh to szukać wersji F bo V i N mają tą samą kabinę, trochę większą jak puszka dla sardynek.

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

A może ten🤭

IMG20221117083418.jpg

Bizon stoi w tej hali ?

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Byłem na początku tygodnia u takiego. Kręgosłup wysiadkę zrobił a tyrać jak on nikt z famili nie chce i wyprzedają wszystko 

a wystarczyłoby pewnie inwentarz żywy sprzedać, bo przy ziemi się tak człowiek nie narobi 😜 

Opublikowano

Tak, coś w ten deseń, choć jakoś u nas ludzie unikają sdf. Dość paliwożerne i chyba pompowtryski czy cuś.

Landini rex f80, mccormick f80 jak mój  - wielu twierdzi że są pancerne, jak spojrzeć to budowa jak massey ferguson z lat 90tych.

Nh to szukać wersji F bo V i N mają tą samą kabinę, trochę większą jak puszka dla sardynek.

SDF paliwożerne 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Da radę, agregat za ciężki nie jest.

Też znałem socjalnych co mają już ziemi pod dostatkiem. Całe życie na luzie i patrzyli jak zrobić by nic nie zrobić.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

No i o tym co pisałem podobnie, było, gospodarstwo już nie istnieje od dawna, a stary robił na okrągło, wszyscy to byli lenie, tylko te lenie żyją a jego robota zjadła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v