Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Przecieź drewno to najbardziej ekologiczny opał.

Co oni chcą.

Będzie bunt.

Wyjuchać ciebie, nas i innych z kasy.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W waszych stronach to wygląda tak jakby każdy miał kupę lasu swojego. A u nas paru ma więcej niż kilka arów, a i te kilka arów mają nieliczni.

No każdy ma.

Ja mam ze 2.5 ha

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Strongman napisał:

Tam chyba dużo karasi jest.

No jest trochę🙂 

Ale czytałeś dokładnie? ,,konieczność wymiany pieców na ekologiczne" chyba całkiem w d*pach się przewraca.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

No jest trochę🙂 

Ale czytałeś dokładnie? ,,konieczność wymiany pieców na ekologiczne" chyba całkiem w dużych się przewraca.

Ale w tych na groszek to nie da się palić drzewem niestety

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

aż zobaczyłem w papierach

3.34 ha lasu 🙆🏻‍♂️

Może by Rysiu pomyślał i jakie machiny do robienia z drewna peletu by wymyślił, bo co robić z tym lasem tyle gałęzi suszków co rok 🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Może by Rysiu pomyślał i jakie machiny do robienia z drewna peletu by wymyślił, bo co robić z tym lasem tyle gałęzi suszków co rok 🤔

Ja tam już krzywe powycinał, zostały budulcowe.

Pytałem stolarzy po ile sosna w klocu to 500-600 m3

To będziem dprzedawac i kupować peltet, groszek i hektar owsa i będzie bez roboty.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

taa drewnem zabronią palić, ale pelletem z drewna już wolno i wszystko spoko🤦 to zebranie na pewno będzie takie od picu, nic nie wskórają tak jak i z wymianą pokryć dachowych gdzie leży azbest

Pojadę zobaczę, może być tak że  jakaś  firma chce wcisnąć swój produkt nieświadomym chłopom 🤨

• Like 1
Opublikowano

w sąsiedniej gminie zamówili dla wszystkich piece "skalowalne" od 10 do 30kW taki sam piec

nikomu nie przyszło do głowy, że te piec o mocy 30kW z modulacją palnika, wielkości małego dostawczaka i w 90% domów nie wejdzie żadnym cudem do kotłowni, gdzie stał piec 10 czy 15-20kW

takie to bezmózgowie urzędników - ktoś im to wcisnął, oni łyknęli jak pelikany

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek1979 napisał:

Za pellet też się wezmą i wprowadzą nowe normy bo ten co jest teraz zawiera nawet 20 procent plastiku .Producentów dużo i każdy kombinuje .

Niema płyty meblowe z lakierami i idzie jako pellet🙄

Opublikowano

Zobaczymy na ile przyjdzie rachunek w lutym za gaz. Węgiel ponoć już ponad 1100zł, prosto z kopalni ale na ile to prawda nie wiem... Od połowy października do połowy grudnia rachunek, razem z kuchenką i ciepłą wodą wyszedł 1400zł, teraz zużycie trochę większe ale sądzę, że 3000 nie przekroczy. Od połowy lutego do połowy kwietnia pójdzie pewnie już mniej. Sądzę, że w sezonie więcej niż 6000 nie wyjdzie ogrzewanie, woda i kuchenka. Zresztą nawet i niech jest więcej ale wygoda nieporównywalna.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

@Pafnucy

Pierwsze powstawanie rębaka poczęte

IMG_20220124_131220.jpg

U mnie amortyzator w środku v50 tak mają.

fiu  fiu. to już większość zrobiona...

tak się przyglądam i nie zgadnę od czego odciąłeś ten tuz... jedynie sianem mi to pachnie, ale od czego?

trochę powzmacniać i lux.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zobaczymy na ile przyjdzie rachunek w lutym za gaz. Węgiel ponoć już ponad 1100zł, prosto z kopalni ale na ile to prawda nie wiem... Od połowy października do połowy grudnia rachunek, razem z kuchenką i ciepłą wodą wyszedł 1400zł, teraz zużycie trochę większe ale sądzę, że 3000 nie przekroczy. Od połowy lutego do połowy kwietnia pójdzie pewnie już mniej. Sądzę, że w sezonie więcej niż 6000 nie wyjdzie ogrzewanie, woda i kuchenka. Zresztą nawet i niech jest więcej ale wygoda nieporównywalna.

A ja tam nie będę Putina dorabiał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v