Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hubertb napisał:

1 minutę temu, HF86 napisał:

nigdy bezrobotny nie byłem. 

No ja też, różnie się pracowało ale nigdy nie byłem zarejestrowany w urzędzie pracy jako bezrobotny. Kto chce to uda się zapracować. Nie raz jednak bywało ciężko bo stawka była wprost śmieszna. 

bo młody jeszcze jesteś 🤭😀

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Troszkę mi się oczy przymknęły a tu tyle nadrukowane i sama polityka🙆. To dla odmiany smacznego niedzielnego obiadku😊

O patrz przypomniałeś ... 

Trza by było chyba jaką pizzę zamówić se  na obiad 🤔

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Troszkę mi się oczy przymknęły a tu tyle nadrukowane i sama polityka🙆. To dla odmiany smacznego niedzielnego obiadku😊

Ja byłem właśnie po natkę pietruszki w tunelu i koperek do ziemniaków. 

Opublikowano
MonteChristo napisał:

29 minut temu, sadownik12 napisał:

Więc się ciesz, że miałeś od kogo majątek przejąć i go doprowadzić do takiego stanu, który pozwoli Ci na życie z niego. Bo nie każdy tak ma i niestety, większość musi na tego wykreowanego "nieroba z kaczystanu" ostro za***rdalać.

Z tymi wykreowani nierobami to przesadzacie, te tzw. Nieroby pracują w szarej strefie, dajmy na to w takiej austrii z zasiłku można wyżyć i szukają ci pracy w zawdodzie, a nei jak u nas zawsze z ofert w up są ci sami pracodawcy, bo oferty pracy są tam gdzie ch*ja płacą, znajdą ci pracę dla kogoś po studiach jako pomocnik na budowie śmiech 

tylko teraz większość młodych to chciałaby robić za biurkiem jako kierownik 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

tylko teraz większość młodych to chciałaby robić za biurkiem jako kierownik 🤭

No właśnie, a dla wszystkich za biurkiem nie ma pracy, ale moim zdaniem to wina rodziców jest, bo dzieci mają za dużo kasy, same na nic nie pracują tlyko dostają, mnie praca na budowie i na zbiorach zmotywował do tego by jednak się przyłożyć do edukacji, a i tak jak mam czas to sobie dorabiam czy to w handlu na targu czy nawet na budowie  latem

Opublikowano
13 minut temu, szymon09875 napisał:

@soltys48 jak coś to dzwoń, jak Ci wymiar podpasuje to mogę Ci go nawet przytargac bo i tak muszę po jedna z maszyn przyjechać ciągnikiem 

Wczoraj był klient na Twój sprzynt🤣

Grubas co mieszka koło cpn, Krzychu S go przysłał 

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

czyli biedy nie ma 🤔

Bieda to jest jak się robić nie chce 

8 minut temu, hubertb napisał:

Nie ma znaczenia marka, do domu i do gwoździowej ulepszanej: rutylowo-celulozowa. 

W sumie masz rację,jak jest się ciemny w tym temacie to i graty nie pomogą 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Ja obserwuje inne zjawisko ludzie na stanowisku łopata w rowie dobijają do zarobków inżyniera. 

Zauważ że czasami inżynier to tylko świstek 

Opublikowano
hubertb napisał:

Ja obserwuje inne zjawisko ludzie na stanowisku łopata w rowie dobijają do zarobków inżyniera. 

nie zauważyłem 😀 raczej kiepski inżynier że do rowu wlazł 🤦‍♂️🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

W sumie masz rację,jak jest się ciemny w tym temacie to i graty nie pomogą 

Spawarki zrobiły mocny krok w przód. W stosunku do tego co było rozmiar spadł czterokrotnie. Do tego układy ułatwiające prace czyli jonizacja czy funkcja stabilizacji łuku(arc force). No ułatwia to życie. W domu elektrody narażone są na zawilgocenie stąd propozycja elektrod które nie trzeba suszyć chociaż i tak trzymaj paczkę gdzieś w suchym miejscu w domu np. gdzieś w kotłowni koło pieca. 

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Zauważ że czasami inżynier to tylko świstek 

inżynier to tytuł, nie trzeba być inzynierem by coś projektować, kolega po liceum mat-fiz projektuje meble w black red white

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

wyższe wykształcenie, nie zawsze wyższe zarobki. 

raczej lżejsza praca. 

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

inżynier to tytuł, nie trzeba być inzynierem by coś projektować, kolega po liceum mat-fiz projektuje meble w black red white

W Nowym Dworze??

Opublikowano

Jak na nocną orkę i na to że metrowy i nie talezowany owies był to całkiem nieźle

IMG_20221120_131528_672.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v