Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Bez kartofli da się też żyć

tiaaaa, jaaaasne...

23 minuty temu, Agrest napisał:

Agrobacterium tumefaciens - przywiezione 19 lat temu z materiałem szkółkarskim.

Wyjątkowy egzemplarz😁

20221118_082609.jpg

sie inne nie zarażą?

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

@HF86 no ktoś musi zjeść te pryzmy i kiszki z kukurydzianym ziarnem. Swoją drogą bardzo fajna śrutą z tej qq. Aż się zastanawiam czy nazarok nie zmielić zboża w kiszkę. 

mogłeś dokupić u mnie z 10 ton jęczmienia na domieszkę i by było lux. 

Opublikowano (edytowane)

@PafnucyA jak tam Twoje kamienie?

Piwem nie próbowałeś ich atakować?😁

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Znajomy miele i sobie chwali  Dzięki temu nawet całkiem dużo usług mu doszło na koszenie

I chyba zrobię tak samo. Z tym, że żyto do Żyda, a jęczmienia się dokupi. Będzie rychtyk w kiszkę pszenżyto z jeczmieniem.

Opublikowano
23 minuty temu, Pafnucy napisał:

lux.

ja dziś nie u siebie. znajomemu pomagam. jutro tyż.

A mnie jutro Braciak drewnem z czereśni ma częstować, trzeba trochę sobie przywieźć 

22 minuty temu, PAN88 napisał:

Czyli wszędzie to samo.

Potwierdzam, Braciak mówi że szału nie ma

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

@PafnucyA jak tam Twoje kamienie?

Piwem nie próbowałeś ich atakować?😁

całkiem szybko puściło. mam taki ból w okolicy nerek, ale prawie nie przeszkadza.

no trochę z nimi walczę. ;)

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

A mnie jutro Braciak drewnem z czereśni ma częstować, trzeba trochę sobie przywieźć 

muszę i sobie zacząć wozić.

Opublikowano

czym wozisz?

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Jutro pewnie i ja pojade

Dziś odbite

30 szt do pocięcia i zwiezienia.

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Potwierdzam, Braciak mówi że szału nie ma

Brat tą mirosławianką jeszcze siano zwozi? 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Dwukółką od wożenia świń

to tak za wiele nie wlezie. no chyba że duza.

ja raz do olszyny wziąłem taką. do d*py. sie zapadała w mokrym

Opublikowano
33 minuty temu, Agrest napisał:

A ze znajomym ostatnio rozmawiałem i twierdzi że jest bardzo mało ziemniaka w tym roku.

Aż się zdziwiłem i zapytałem czy aby na pewno.

Twierdzi że we wrześniu już rumuny za pyrą dzwonili a to dobrze wróży.

Z tymi Rumunami to tak jak z prądem w gniazdku.Wszyscy słyszeli że jest ale nikt nie wiedział.W mojej okolicy nikt ani jednego Rumuna w sprawie ziemniaków nie widział.

19 minut temu, PAN88 napisał:

Trochę załadowali i spokój podobno jest

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Z tymi Rumunami to tak jak z prądem w gniazdku.Wszyscy słyszeli że jest ale nikt nie wiedział.W mojej okolicy nikt ani jednego Rumuna w sprawie ziemniaków nie widział.

bo wszystkie u Bananka na rynku makietami handlują, by na te ziemniaki zarobić 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

O tym mówię. Jak słyszałem nie raz na zjazdowej:Rumun ceny nigdy nie zrobił.  Raz pamiętam jak nawet kolegów w dokładkę wsadził bo w bumie jak kupował pokupowali po 200ton a Rumun przestał ładować

Opublikowano

pod kauflandem ostatnio noże sprzedawali w aug. 

rumun z nożem, średnio mi się kojarzy 🙊

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, PAN88 napisał:

O tym mówię. Jak słyszałem nie raz na zjazdowej:Rumun ceny nigdy nie zrobił.  Raz pamiętam jak nawet kolegów w dokładkę wsadził bo w bumie jak kupował pokupowali po 200ton a Rumun przestał ładować

Cyferkowy zamilkł a przecież połowę Europy zaopatrywał.Nawet z nim nie dyskutowałem bo już odruch🤮 miałem jak go czytałem.Pier.....amator kreujący się na specjalistę

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

pod kauflandem ostatnio noże sprzedawali w aug. 

rumun z nożem, średnio mi się kojarzy 🙊

Ale to są rumuny czy Bułgarzy?

U nas też łażą i wciskają noże, wiertarki gary paski

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v