Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie raz coś robiło w polu i helikopter przelatywał i nic się nie słyszało.

Jak by był na wolnym powietrzu bez maszyn i cicho to wtedy mógł by się shować lub padnąć w jakąś bruzdę.

Nie ma się wpływu na takie sprawy.

Opublikowano
8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Zelenski dziwnie w swoim oświadczeniu mówił że ostrzegał wszystkich że Rosja prędzej czy później zaatakuje Polskę 

Amerykanie też tak uważali, chodzi o zniszczenie drogi zaopatrzenia. Obecnie na Terytorium naszego kraju jest punkt przeładunkowy dla środków NATO. Chociaż wątpię że to co spadło było przeznaczone specjalnie dla nas, bo po co bombardować suszarnie? Raczej to przypadek. 

Systemy obrony przeciwlotniczej dopiero się produkują, a te które trafią na pierwszy rzut będą chronić strategiczne punkty i obiekty. Pod Jasionką stoi kilka wycelowanych luf w niebo wygląda to poważnie. 

Opublikowano
24 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Gdy prokurator jadący na bani zabił mi ojca tydzień po mojej komuni to w gazecie ukazał się artykuł opisujący całe zdarzenie i wskazujący wyraźnie na wine mojego ojca.Jakos nikt wtedy nie przejmował się tym że ja mogę te bzdur przeczytać.Widzialem roztrzaskaną głowę ojca na asfalcie i pijanego Pana prokuratura bo to 150m od domu było.Nikt mi pomocy psychologa nie zapewniał.Sprawy ciagly sie1,5roku i byłem świadkiem kuriozalnych sytuacji.Po tym czasie uniewinniono mojego ojca a sprawca płacił mi rente miesięczna w wysokości obecnych 50zl.Ten człowiek był mężem ojcem i gospodarzem szkoda że nikt nie przejmowal się tym i wielu było zajętych tworzeniem nie stworzonych historii.Uwierz mi że empatia już dawno we mnie wygasła

Bardzo ci współczuję to straszna tragedia.Mi rodzice umierali na rękach, ale byłem już dorosły i było ciężko. 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ot deszcz pada

Miałem do lasu jechać

@Pafnucy czemu on teraz pada a nie w nocy

Las miałem wczoraj zaplanowany na dziś jeszcze o deszczu nikt nie mówil.

To z troski o Ciebie.

Nie możesz tak dzień za dniem ciężko pracować.

I u mnie pada . Też miałem robotę na świeżym powietrzu...

Ty patrz jak wiele nas łaczy... Dasz się kajtnać Jawo?😆

Opublikowano
43 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie znasz dnia ani godziny kiedy w ciebie, siebie coś pier🔨olnie

Choć @Pafnucy twierdzi ze się ma na wszystko wpływ co można robić.

Nie twierdzę tak. 

Ja twierdzę że wszystkim rządzi przypadek.

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Wilki tylko na  wschodzie rakiet więcej nie bylo

Nie bój nic. Szybko się rozprzestrzenią

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Na targu u nas kapusty brakło w zeszłym tygodniu🙆 wczoraj siostra pojechała o 6 rano dopiero kupiła.

O i to jest dobra wiadomość 😁

Opublikowano
26 minut temu, hubertb napisał:

Opona. W naczepie bije się 10 bar do koła. Jak pier.... to efekty widać na naczepie. 

Chyba rakieta , nie znasz się

4 minuty temu, 6465 napisał:

Na targu u nas kapusty brakło w zeszłym tygodniu🙆 wczoraj siostra pojechała o 6 rano dopiero kupiła.

Po ile u was ?

Opublikowano
6465 napisał:

Kapusty to od uja jest, ale kupić kury na targu to u nas trzeba o 3 w nocy jechać. 🤦 Dokąd wyświta kur już nie ma. Ja przez internety zamówiłem ostatnio 25 szt. Z płońska mi przywieźli w ten piątek.

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

ale kupić kury na targu to u nas trzeba o 3 w nocy jechać. 🤦

Przypomniały mi się czasy kiedy sprzedawać czy kupować świnie jechało się w nocy. Co to była za głupota🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Kapusty to od uja jest, ale kupić kury na targu to u nas trzeba o 3 w nocy jechać. 🤦 Dokąd wyświta kur już nie ma. Ja przez internety zamówiłem ostatnio 25 szt. Z płońska mi przywieźli w ten piątek.

W Płońsku to w niedzielę bywa giełda ptactwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v