Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

nie poznał obcego bata to tak chrzani jak i wszystko inne co pisze takiego powinni wziąć do woja choćby na kuchnię niech by zaznał trochę rygoru i dyscypliny spokorniałby a nie butny młodzik przez ekran komputera

Takie będą Rzeczypospolite jakie ich młodzieży chowanie 

I wszystko w temacie 

• Like 5
Opublikowano
9 godzin temu, Leszy napisał:

a to było generalne gubernatorstwo już, czy tereny włączone do rzeszy? Pewnie mieli inne cele polityczne wyznaczone. U nas miało być zaplecze dla działań na wschodzie, to pewnie nie chcieli tego od razu zarżnąć, ale czerpać korzyści jak najdłużej. Potem pewnie i byłoby tak jak i u was. Czyli wysiedlenia i osadnictwo niemieckie. 

Tereny włączone do Rzeszy.

46 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pany śrutownik na kamie je ile może być wart, ile to waży jak by na złom? 

Jak sprawny to i sporo. U nas tego w ogłoszeniach i po złomach już prawie nie ma - chyba kto miał sprzedać to sprzedał. 

35 minut temu, slawek74 napisał:

nie poznał obcego bata to tak chrzani jak i wszystko inne co pisze takiego powinni wziąć do woja choćby na kuchnię niech by zaznał trochę rygoru i dyscypliny spokorniałby a nie butny młodzik przez ekran komputera

Wojsko powszechne to jeden z najdurniejszych wynalazków. Nigdy nie będzie to to co zawodowi. Na szczęście tego teraz nie ma i prędko nie będzie.

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj było zakończenie wycinki u jednego z gospodarzy który jeszcze zatrudniał Ukraińców.Tak się towarzystwo rozchulalo że policja przyjechała dwóch widlarzy zatrzymanych Tadziu w szpitalu że złamaną szczęka i palcami w prawej ręce.Poszlo o to że zaczęli dobierać się do żony gospodarza.Zawsze twierdziłem że alkohol jest dla mądrych ludzi a nie dla baranów.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
9 godzin temu, Łolek napisał:

Ale ty im nie płacisz więc o co biega, płacą kibice, sponsorzy telewizje itp 

Każdy ma szansę zostać kopaczem, tylko wybija się nie wielu zresztą w każdym zawodzie 

To że im się udało to dobrze, twierdze ze każdy jest kowalem swojego losu 

Kolegi syn gra w pierwszej lidze a ma chyba 19 lat całe życie podporządkowali piłce od 5 roku życia  nie ma imprez piwerek tylko żreć spać i trenować a i rąk sukces osiągnie kilku chciałbyś tak  

Syna kolega 19 lat kontuzja za kontuzją kolana rozjebane  i wrak tego nikt nie wie i nie widzi 

Oczywiście ich zarobki to przesada ale 🤷‍♂️

sport jest dobry ,jak dla rekreacji ,ale zawodowo to zarzynanie siebie fizycznie i psychicznie , Taka Justyna Kowalczyk ,biegi . Niech który popróbuje na maxa przy minus piętnastu ,pełnymi wdechami ,przy tętnie 150 -170 na minutę ,powodzenia  . To ona i ci czołowi jeszcze coś ugrali ,a co mówić o tych nieznanych którzy się zarznęli ,a tylko ledwie znani na okręgowych zawodach . Córka 3 razy nogę skręciła ,i mówiłem po co ci to potrzebne ,czy będzie z tego pieniądz ,w końcu zrozumiala  . Czasami lepiej 5 minut wstydzić się niż 5 lat trenować  [zażynać się]

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

No nie wiem za 500zł kupisz w dobrym stanie. Dla przykładu:

Śrutownik kamieniowy Józefów • OLX.pl

W moich stronach nierealne. SR-1 czy Sulęciniaki już się kręcą koło 1000 i ciężko coś znaleźć w promieniu 50-100km. 3 lata temu za 500 to kupiłem prawie nowego SR-1 z silnikiem. Bijakowy taki jak w linku we wsi ktoś sprzedaje to już wisi z rok i nikt tego nie chce.  Od mniej więcej dwóch lat w okolicy do handlu te na kamienie praktycznie przestały się pojawiać. Teraz więcej bijakowych i mieszalników. Kto miał sprzedać to już sprzedał, reszta używa. Może by tego bijakowego złoma wystawić 🤔

https://allegrolokalnie.pl/oferta/srutownik-bijakowy-ivm

Opublikowano

Dużo lepsza śruta, zero mąki i kurzu mniej. Nie trzeba wymieniać sit - zresztą jakie był nie wsadził to i tak mąka leci. To dobry sprzęt świniom ale nie kurom. Można ustawiać jak się chce, o pół obrotu, o obrót czy o 3 obroty kamieni, jak chcesz bez żadnej ingerencji. Kukurydzę chcesz ześrutować na kilka kawałków - proszę bardzo a na moim bijakowym to nierealne.

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dużo lepsza śruta, zero mąki i kurzu mniej. Nie trzeba wymieniać sit - zresztą jakie był nie wsadził to i tak mąka leci. To dobry sprzęt świniom ale nie kurom. Można ustawiać jak się chce, o pół obrotu, o obrót czy o 3 obroty kamieni, jak chcesz bez żadnej ingerencji. Kukurydzę chcesz ześrutować na kilka kawałków - proszę bardzo a na moim bijakowym to nierealne.

A po co kurom srutowac ? Skoro im nie pasuje żreć po bijakowym to niech se same gryzą :o

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Pany śrutownik na kamie je ile może być wart, ile to waży jak by na złom? 

Z kamieniami na złom z nim 😛

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Wojsko powszechne to jeden z najdurniejszych wynalazków. Nigdy nie będzie to to co zawodowi. Na szczęście tego teraz nie ma i prędko nie będzie.

ty twierdzisz że durne a ja z perspektywy czasu że przydatne taki butny bys nie był a i bykowe tacy powinni płacić a jeszcze nie rokujący to podwójne a nie młodzikom takim ulgi w podatku 🤦‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

A po co kurom srutowac ? Skoro im nie pasuje żreć po bijakowym to niech se same gryzą :o

Ziarko zmielone - lepiej przyswajalne. Kukurydza cała nie nadaje się dla kur bo nieraz jej w przełyku utknęło. Jakby silnik wymontował to jedynie na złom a silnik tam po przewinięciu to ześrutował może ze 2 tony bo śrutowałem nim tylko brojlerom a kurom jeszcze ojcowym maleństwem H-936 o wydajności ani 100kg/h. Ale kur przybyło to stary sprzedany a kupiony SR. Od tamtej pory czyli czerwca 2019 bijakowy ześrutował może z 10kg kukurydzy dla pszczół, ostatni raz uruchomiony w 2021.

Przed chwilą, slawek74 napisał:

ty twierdzisz że durne a ja z perspektywy czasu że przydatne taki butny bys nie był a i bykowe tacy powinni płacić a jeszcze nie rokujący to podwójne a nie młodzikom takim ulgi w podatku 🤦‍♂️

Na szczęście nie jesteś u władzy i już nie będziesz. A jakby trzeba było płacić - wolę płacić niż babę trzymać. 

Opublikowano

skończ pitolic o bykowym. 

bykowe każdy bezdzietny singiel płaci. 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ziarko zmielone - lepiej przyswajalne. Kukurydza cała nie nadaje się dla kur bo nieraz jej w przełyku utknęło. Jakby silnik wymontował to jedynie na złom a silnik tam po przewinięciu to ześrutował może ze 2 tony bo śrutowałem nim tylko brojlerom a kurom jeszcze ojcowym maleństwem H-936 o wydajności ani 100kg/h. Ale kur przybyło to stary sprzedany a kupiony SR. Od tamtej pory czyli czerwca 2019 bijakowy ześrutował może z 10kg kukurydzy dla pszczół, ostatni raz uruchomiony w 2021.

Na szczęście nie jesteś u władzy i już nie będziesz. A jakby trzeba było płacić - wolę płacić niż babę trzymać. 

A kurom to nie lepiej gotowe kupić ? Nie szkoda Ci czasu na stanie przy śrutowniku?

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

a skąd wiesz czy nie jestem 🤔 a jak nie jestem to może jeszcze będę 🤭😁

Opublikowano
HF86 napisał:

skończ pitolic o bykowym. 

bykowe każdy bezdzietny singiel płaci. 

gdzie ? jak? niech płaci a teraz niech i podwójnie...

Chłoporobotnik napisał:

a jak nie jestem to może jeszcze będę 🤭😁

Tobie to już powoli się szykować do oddania sterów i emerytury. Za chwilę 50, potem kopa a po kopie to już po chłopie.

większość polityków to u władzy po 60 a nawet 70 😁

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

A kurom to nie lepiej gotowe kupić ? Nie szkoda Ci czasu na stanie przy śrutowniku?

No i wtedy sens 30ar pszenicy jebnoł by jak domek z kart. Pieter lubi się orobić. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

No i wtedy sens 30ar pszenicy jebnoł by jak domek z kart. Pieter lubi się orobić. 

To co, w dzierżawę puścić? Obsiewać rok w rok pszenicą, pod trzech latach nic nie urośnie i mordować się z szukaniem klienta? To już wolę obsiać po kawałeczku i sam wszystko zużyć.

P.S. Pszenicy w tym roku mniej niż 30a i to w dwóch kawałkach.

kobita to ma być dochodowa a nie do niej dokładać 😁🤭

No do pracy jak ma chodzić to tym lepiej, niech bykowe zabierają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v