Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Ale że żony zderzaków będziesz zimą szukał 

no to to tyż. trochi trza.

Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ciekawe czy od weterynarzy te dane mają? Bo młoda weterynarka jak ojca nie ma to zawsze robi jak przesłuchanie, ile tego, ile tamtego i w komputerku wklepuje.

Jak wszyscy powprowadzili do systemu to mają. Ale z tym wprowadzaniem jest różnie. Urzędowi wprowadzają raczej na pewno. Reszta niekoniecznie

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Jak wszyscy powprowadzili do systemu to mają. Ale z tym wprowadzaniem jest różnie. Urzędowi wprowadzają raczej na pewno. Reszta niekoniecznie

Mnie to zawsze wurwia, bo przyjdę po takie chociażby szczepionki dla królików to z jej ojcem nie ma gadki - na 20 czy 30 sztuk potrzeba i wsio. A ta się pyta, ile w sumie, w jakim wieku które itd... A nie zawsze mi się udaje na ojca natrafić.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał:

Hereford będzie przy porodach porównywalny do Sima. Z tego zestawienia ja osobiście bralbym LM, na drugim miejscu angusa. NR lichy do opasu. O Herefordzie Ci napisałem bo myślałem, że będziesz kupował jalowki

No nie zgodzę się , wiadomo NRF to nie rasa mięsna ale nie jest zła , u mnie ostatnie przykłady jałówka nrfxsm 741 kg nie pełne 23 miesiące , sianokiszonka słabej jakości plus śruta ze zboża , kukurydzę ostatnią widziała końcem kwietnia , grama śruty białkowej ani koncentratu , witamin itd nie widziała w życiu. Byk z nią pojechał smxrp i to samo 23 miesiące 800 kg   . I nie są to moje pierwsze sztuki , na dole słabe zdjęcie jałówki 

IMG20221107184427.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Też w tym zawodzie przestaje kolorowo być ale nie ma się co ich szkodować trachał ich pies 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Dziad932 napisał:

No nie zgodzę się , wiadomo NRF to nie rasa mięsna ale nie jest zła , u mnie ostatnie przykłady jałówka nrfxsm 741 kg nie pełne 23 miesiące , sianokiszonka słabej jakości plus śruta ze zboża , kukurydzę ostatnią widziała końcem kwietnia , grama śruty białkowej ani koncentratu , witamin itd nie widziała w życiu. Byk z nią pojechał smxrp i to samo 23 miesiące 800 kg   . I nie są to moje pierwsze sztuki , na dole słabe zdjęcie jałówki 

IMG20221107184427.jpg

Liche, to miałem na myśli w porównaniu do SM a nie HF

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

Nie zginie. Powiedz Czarkowi, że ten bysiu genetycznie bezrożny po ojcu Rigatoni SM, bo zapomniałem mu tego powiedzieć. A jak on ma taki słaby stan to może tego drugiego też by wziął. Nie jest taki najgorszy, a cenę ustalimy, żeby było dobrze😊

A to już się ugadujcie, nie dla mnie te nazwy,ja prawie miastowy😉

3 godziny temu, mf362 napisał:

Ja mam osłonę bo tak to wąż od intercoolera by tarł o asfalt na fałdach 

W Grande???

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

orientuje się ktoś jak cenią koszt przesyłek części samochodowych? np taki zderzak. ile może kosztować przesyłka?

120zl w górę 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Leszy napisał:

Niby Niemcy źli ale już nie jedną dobrą opinię słyszałem od ludzi co na tych robotach przymusowych byli. 

Jeżeli ktoś chce poznać "ciekawy" wątek tych relacji np. co działo się z dziećmi, które rodziły się z relacji Niemek z przymusowymi robotnikami, to polecam:

Opublikowano

@Dziad932 a analizowałeś może jak by wyszło gdybyś sprzedał te swoje jałówki i za nie kupił jałówki Hereforda? Wtedy mógłbyś sobie zacielać w czystej rasie. A one mają bardzo niskie wymagania paszowe i bardzo dobrą płodność. Od razu miałbyś gotowe mamki, a tak to się zastanawiasz czym kryć, a i tak nie masz żadnej pewności, jaka będzie przydatność cieliczek na mamki

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

A to już się ugadujcie, nie dla mnie te nazwy,ja prawie miastowy😉

W Grande???

120zl w górę 

O której jutro szwagier / kolega ma przyjechać bo nie usłyszałem.? W sumie to i tak na dobre wyszło bo się zmobilizujemy wreszcie żeby ten silnik i przy okazji jakiś inny złom wywieźć (pewnie że 3 przyczepy się uzbierają😂🤭) szkoda tylko waszego czasu i paliwa ale byliśmy przekonani że u nas instalacja za słaba. 🤷🏻‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

której jutro szwagier / kolega ma przyjechać bo nie usłyszałem

Z rana, dalem mu numer to będzie dzwonił 

Z silnika to miedź chociaż wydlub, z 3-5kg powinno być 

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

szkoda tylko waszego czasu i paliwa

Powiedzmy że prawie po drodze było

Jest ok👋👍

• Thanks 1
Opublikowano
Pafnucy napisał:

orientuje się ktoś jak cenią koszt przesyłek części samochodowych? np taki zderzak. ile może kosztować przesyłka?

100-200 najtaniej chyba poczta

Pafnucy napisał:

w Łukowie kleją / spawają...

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

W radiu mówili że na wręczenie złotego buta Lewandowscy podjechali dwoma autami Anna merolem AMG v8 a Robert Betlejem za 1,5miliona. Mercedes Anny był za milion. Wiecie czemu był tylko za milion? Bo kobiety dają w szyję.

To tak jak moja.🙁

kopacz piłki i pani od jakiegoś tam sportu, nawet nie wiem jakiego 

wolałbym żeby jakiś inżynier z fajnymi wynalazkami to zarabiał, albo lekarz z innowacyjnymi metodami leczenia .

Opublikowano
20 minut temu, vat napisał:

Jeżeli ktoś chce poznać "ciekawy" wątek tych relacji np. co działo się z dziećmi, które rodziły się z relacji Niemek z przymusowymi robotnikami, to polecam:

wtedy tez były takie brzydkie że ich rodacy nie chcieli ich bzykać 😆

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

A Hereford ?

To musiał bym dopiero zamówić , co jest dostępne od ręki to SIM , bb , angus , LM , NRF , wszelkie  hfy i Polska czerwona

My zawsze anguski na jałówki braliśmy. Małe czarne jak koty ale szybko rosly

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v