Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Dziad932 napisał:

A ja nie wiem czy zaoram te poplony 🤨 ,jest tak kurwesko sucho i twardo całą wodę wypiło 

Będzie coś z tego jakbym zostawił do wiosny 🤔

U mnie jeden tak robi.

Zostawia na mulcz.  Wiosną końcem marca gruber i siew.

Kruszy się przepięknie a gleba bajka. Nic nie wywieje i cały śnieg na polu.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie znoszę

A mógłbyś zamienić swoje ciągłe narzekania na nie cierpię!!!!!!  :P   wypisz wymaluj smerf MarudaxD

image.jpeg.e3f503e98d5c591701f0b9a00888b306.jpeg

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

W Polsce A to rzadki widok to ta inteligentniejsza i nowocześniejsza część Polski. Po drugiej stronie Wisły zwyczaje jednak są już zupełnie inne. 

Jak byś spytał moją babcię jakie dziś święto to by wielkie oczy zrobiła i by nie wiedziała... Młodsi nie przywiązują do tego wagi a starsi wywodzą się z czasów, że nie było to obchodzone święto. U mnie w domu nigdy się tego nie obchodziło, u sąsiadów również. We wsi 11.11 to zawsze dzień orek, wywozu obornika, koszenia kukurydzy. W zeszłym roku 11.11 kosiłem kukurydzę i czekając na kombajn chyba z 10 traktorów w zasięgu wzroku, kilku siało, reszta orki, jeden kukurydzę odwoził.

1 minutę temu, Desperado napisał:

A mógłbyś zamienić swoje ciągłe narzekania na nie cierpię!!!!!!  :P   wypisz wymaluj smerf MarudaxD

A co zrobić, skoro większość rzeczy mi się nie podoba.

Opublikowano

Też mam dylemat czy wozić gówno czy świętować 

Korci wozić bo dzisiaj i jutro i od poniedziałku orka a jeszcze podatek w tygodniu to znowu dzień wypadnie 

Pytanie większym patriotą jest ten który dzisiaj orze czy inaczej pracuje czy ten co biega dzisiaj z flagą a jutro powie ze należy Polsce sankcje nakładać i że w sumie Bruksela ważniejsza od Warszawy 

• Like 5
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

A co tam wiosna ma być ? 

Moim zdaniem lepiej dla ziemi jak coś na niej jest przez zimę niż ma stać w czarnej Skibie 

Czy ten poplon będzie miał jakąś wartość wiosną zaorać🤔

5 minut temu, Agrest napisał:

U mnie jeden tak robi.

Zostawia na mulcz.  Wiosną końcem marca gruber i siew.

Kruszy się przepięknie a gleba bajka. Nic nie wywieje i cały śnieg na polu.

No możliwe

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Korci wozić bo dzisiaj i jutro i od poniedziałku orka a jeszcze podatek w tygodniu to znowu dzień wypadnie 

Pytanie większym patriotą jest ten który dzisiaj orze czy inaczej pracuje czy ten co biega dzisiaj z flagą a jutro powie ze należy Polsce sankcje nakładać i że w sumie Bruksela ważniejsza od Warszawy 

Też jestem tego samego zdania. To samo myślę o pracy w niedzielę. 

3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Czy ten poplon będzie miał jakąś wartość wiosną zaorać🤔

No możliwe

Zrobi fajna struktura gleby. 

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Marek rób. Ja jadę zaraz kopać marchew😉

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak byś spytał moją babcię jakie dziś święto to by wielkie oczy zrobiła i by nie wiedziała... Młodsi nie przywiązują do tego wagi a starsi wywodzą się z czasów, że nie było to obchodzone święto. U mnie w domu nigdy się tego nie obchodziło, u sąsiadów również. We wsi 11.11 to zawsze dzień orek, wywozu obornika, koszenia kukurydzy. W zeszłym roku 11.11 kosiłem kukurydzę i czekając na kombajn chyba z 10 traktorów w zasięgu wzroku, kilku siało, reszta orki, jeden kukurydzę odwoził.

Ludzie są ciemni nic nie chcą wiedzieć tylko orka i gówno na pole wlec a prawda jest taka .

Wielka Wojna, czyli pierwsza wojna światowa, przywróciła do życia państwo polskie. W wyniku jej rozstrzygnięć, upadku potęg zaborczych i własnych działań Polska po wielu dziesięcioleciach powróciła na mapy Europy. Wiele z przełomowych momentów wojny mogło stać się symbolem odzyskanej niepodległości. Jednak każdego roku świętujemy 11 listopada. 

Po 2 wojnie  światowej święto znikło było to pier**lone święto Ruskie 22 Lipca to święto pamiętają zapewne wszyscy komuniści .

Tacy to Polacy zapomnieli że Polski nie było na mapie , widocznie trzeba by niektórzy  poczuli co to utrata Państwa i nie wola .

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Też jestem tego samego zdania. To samo myślę o pracy w niedzielę. 

Unikam pracy w niedzielę ale jeśli to żniwa siano czy qq to tu nie ma  zmiłuj 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak byś spytał moją babcię jakie dziś święto to by wielkie oczy zrobiła i by nie wiedziała

Myślę że wiedziała by doskonale. 

8 minut temu, Łolek napisał:

tą drugą grupę społeczną należało by uznać wprost za zdrajców i pozbawić obywatelstwa. Najgorsze w tym wszystkim jest to że ludzie wybrali co niektórych na drugą kadencje. 

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Sołtys powinien dawać przykład. Chociaż z drugiej strony u nas zięć sołtysowej w Boże Ciało łąkę kosił

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Ludzie są ciemni nic nie chcą wiedzieć tylko orka i gówno na pole wlec a prawda jest taka .

Wielka Wojna, czyli pierwsza wojna światowa, przywróciła do życia państwo polskie. W wyniku jej rozstrzygnięć, upadku potęg zaborczych i własnych działań Polska po wielu dziesięcioleciach powróciła na mapy Europy. Wiele z przełomowych momentów wojny mogło stać się symbolem odzyskanej niepodległości. Jednak każdego roku świętujemy 11 listopada. 

Po 2 wojnie  światowej święto znikło było to pier**lone święto Ruskie 22 Lipca to święto pamiętają zapewne wszyscy komuniści .

Tacy to Polacy zapomnieli że Polski nie było na mapie , widocznie trzeba by niektórzy  poczuli co to utrata Państwa i nie wola .

U nas wielkiego patriotyzmu nigdy nie było i szczerze mówiąc wielu ludziom jest to obojętne czy żyją w swoim kraju czy pod władaniem innego państwa bo taka jest prawda.

Przed chwilą, hubertb napisał:

Myślę że wiedziała by doskonale. 

No nie bardzo. Nie ma wpojonego czegoś takiego, hymnu by Ci nie odśpiewała ani jednej zwrotki. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

OK Masz rację  ale czy ktoś kto mówi że np Duda to nie jest jego prezydent to jest prawdziwy polak czy nie bo jednak większość go wybrała mimo że może mi się to nie podobać ktoś kto głosuje żeby zamknąć np kopalnie albo zabrać fundusze albo że w sumie lepiej przepływać przez teren Rosji niż przez mierzeje to jest lepszym Polakiem niż ten co orze  pytam odpowiedz bo ci właśnie dziś będą świętować i nosić biało czerwoną 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas wielkiego patriotyzmu nigdy nie było i szczerze mówiąc wielu ludziom jest to obojętne czy żyją w swoim kraju czy pod władaniem innego państwa bo taka jest prawda.

No nie bardzo. Nie ma wpojonego czegoś takiego, hymnu by Ci nie odśpiewała ani jednej zwrotki. 

To powinni poczuć bat na garbie od zaborcy , takich to nie żal by było .

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

U nas wielkiego patriotyzmu nigdy nie było i szczerze mówiąc wielu ludziom jest to obojętne czy żyją w swoim kraju czy pod władaniem innego państwa bo taka jest prawda

No nie do końca. Mi nie jest obojętne a Ty przestań pier**lić bo nie ruszasz się za swój powiat a piszesz o "większości ludzi". Zapytaj Niemca czy chciałby żyć gdzieś poza Niemcami. To samo Włocha czy Francuza. 

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

To powinni poczuć bat na garbie od zaborcy , takich to nie żal by było .

Zwykłemu człowiekowi to wielkiej różnicy nie zrobi. Jak ktoś świadomy i jeszcze się mu chce "aktywizować" innych to pewnie, że dostanie po tyłku. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v