Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Tylko nie na kablu a tak to trzeba kilka akumulatorów by nie czekać

Akumulatorowa jest ciężka, dachowcy używają lekkich i zwinnych elektryków na kablu. Te piły przeważnie tną szybciej niż małe spalinówki. Akumulatorowa to żeby mieć sensowną moc musiał by mieć akumulator 48V i w zwyż. To co Pieter wysłał wyłączy się po ucięciu dwóch gałęzi. Co do firmy NAC to można powiedzieć że to chińczyk z jakaś jakością i serwisem. 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

A propos piły do pracy na dachu, tak sobie przypomniałem że jak u mnie dać robili, i im sthil nie chciał odpalić, to przeleciał przez drogę i wylądował u sąsiadki za płotem, tak skończył swoją karierę 

I teraz nie wiadomo. Czy sąsiadka została przerżnięta czy ją przelecieli. 😉

• Haha 7
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

A propos piły do pracy na dachu, tak sobie przypomniałem że jak u mnie dać robili, i im sthil nie chciał odpalić, to przeleciał przez drogę i wylądował u sąsiadki za płotem, tak skończył swoją karierę

Widowiskowo.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Akumulatorowa jest ciężka, dachowcy używają lekkich i zwinnych elektryków na kablu. Te piły przeważnie tną szybciej niż małe spalinówki. Akumulatorowa to żeby mieć sensowną moc musiał by mieć akumulator 48V i w zwyż. To co Pieter wysłał wyłączy się po ucięciu dwóch gałęzi. Co do firmy NAC to można powiedzieć że to chińczyk z jakaś jakością i serwisem. 

Mam parę urządzeń NAC i spalinowych i akumulatorowych i na kablu. Na moje potrzeby wystarczają. A serwis jest naprawdę niezły. Reklamowalem akumulator od wkrętarki. Napisałem tylko na stronie w formularzu reklamacyjnym. Przyjechał kurier, zabrał a na końcu przywiózł. Na ich koszt. W międzyczasie na maila dostawałem informacje, ze trafiło do serwisu, w trakcie naprawy, zakończono naprawę, wysłano. I części też można wszystkie kupić u nich,a ceny też fajne. Więc jestem zadowolony

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Mam parę urządzeń NAC

Podobną marką jest hecht, czy ryobi. To są marki które posiadają serwis. U typowego no name nie ma żadnego serwisu a jakość jest tak podła że jest to sprzęt jednorazowy. 

Opublikowano
hubertb napisał:

Przewidywany czas pracy urządzenia przy zastosowaniu akumulatorów o różnych pojemnościach:

1,5 Ah – 3 min.

3 Ah – 6 min.

4 Ah – 8 min (akumulator znajduje się w zestawie z pilarką)

6 Ah – 13 min.

To już bym wolał sobie dobry sekator kupić .... niż coś takiego. 

myślałem że jakaś sztuczna ci... szukacie Piotrowi 😄🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Chyba znalazłem blachę 30zł na m² tańszą i dodatkowo grubszą o 0,05mm.

Dzięki temu jeden zetownik może wyleci i kolejne 4tys w kieszeni.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

a co to jest kryza? 🤣bo tłumiki przelotowe z stali nierdzewnej koło 300zł, no i żeby zaoszczędzić kupić samemu rurę i dospawac tą podstawkę, a z starego tłumika tak szkoda wycinać

Takie coś dorobić, na wzór uszczelki. 

Uszczelka-tlumika-Ursus-C-385-80005094.jpeg

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

e to za dużo zachodu, to gotowy kupie, z tymi kombinacjami

No jak już masz ten silnik na wierzchu to trzeba było go uturbić wtedy wydech może być kawałkiem prostej rury. 

Opublikowano
21 minut temu, DANDYS napisał:

a co to jest kryza? 🤣bo tłumiki przelotowe z stali nierdzewnej koło 300zł, no i żeby zaoszczędzić kupić samemu rurę i dospawac tą podstawkę, a z starego tłumika tak szkoda wycinać

Takie coś dorobić, na wzór uszczelki. 

Uszczelka-tlumika-Ursus-C-385-80005094.jpeg

podaj wymiary tego, to ci zrobię

Opublikowano

Masz jeszcze wymiary "oryginału"

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

miałem na myśli ze zwykłej czarnej blachy, jak nierdzewka, to niestety wycofuję się z tej propozycji

Też robiłem i to nawet w domu na wiertarce stołowej ale teraz jak za formatkę z nierdzewki trzeba dać 50zł... to daj pan spokój. 

Opublikowano

ja myślałem też o zwykłej blaszcce, bo i tak jest osłoną turbiny to tego nie widać, ale pierdziele za dużo kombinowania, ucinam stary, na bijam na rurę nierdzewke , i będzie ok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v