Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Co to takiego? 

No proziak. Tak to wygląda te mojej babci były dosyć duże około 25cm średnicy. 

spacer.png

1 minutę temu, Baks00 napisał:

@hubertb 👆zgadzam się z Agrestem

Nie wiem może dla tego że je lubię zawsze mi smakują ;) 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

No proziak. Tak to wygląda te mojej babci były dosyć duże około 25cm średnicy. 

spacer.png

Nie wiem może dla tego że je lubię zawsze mi smakują ;) 

Ja też lubię,😉Ale możesz kiedyś spróbować zrobić -ot niespodzianka dla żony (ma nie lubi)

Opublikowano

W mieście nawet jest knajpa która na bazie proziaków robi burgery. Dla mnie to profanacja ale przyjezdnym smakuje. 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Ale możesz kiedyś spróbować zrobić

A od czego kowal ma szczypce? Flaki żona robi regularnie ale raczej w zimie. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

A od czego kowal ma szczypce? Flaki żona robi regularnie ale raczej w zimie. 

Równie dobrze Szewc w dziurawych butach chodzi.....

Bardziej mnie ciekawi czy  dasz radę przygotować?

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

jak jest zdrowie to łatwiej się zarabia bo nie myśli się o problemach osobistych a skoro biznesy dobrze szli to chyba i zdrowie do tej pory nie dokuczało chyba 

Są ludzie którym wszystko się w zyciu udaje, a są tacy którym zawsze wiatr w oczy i ch*j w dupe

Opublikowano
hubertb napisał:

Dobre, a jak ktoś lubi mocniejsze smaki to polecam meksykańskie dania.

U nas Turek sam przestrzega przed ostrym sosem. 😉 Kumpel, który uwielbia takie palące potrawy wymiękł przy tym ich specyfiku.

Qwazi napisał:

Dobrej nocy życzę. Ja się zawijam bo rano pobudka. Będą mi teraz smaki po głowie chodzić 😉

Nie idź spać głodny bo się będą cyganie śnili. 😉

slawek74 napisał:

Qwazi napisał:

Dzień dobry. 6° i mgła sroga. Obory nie widać, ale może jakoś trafię🙄

po zapachu 🤭

Po ryku szybciej. 😉 Malaczarna pisała, że jej po godzinie od oporzadzenia się ryczą jak najęte. 😉

Opublikowano
HF86 napisał:

ja myślałem że u was bardziej Tatary 🤔

Tyż. Swoją drogą te Turki odkąd otworzyli się (jakoś początek września) dwa razy już wyłapali po gębach od lokalnych "bandytów". 😉

A Tatary to wioska bliżej Konteno. 😉

Opublikowano

Witam mam okazję kupić Kosa za parę złotych. Da się tym posiać zborze czy coś żeby miało to ręce i nogi. A może lejek lepszy?

Do nawozów tez by się przydał

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Witam mam okazję kupić Kosa za parę złotych. Da się tym posiać zborze czy coś żeby miało to ręce i nogi. A może lejek lepszy?

Mój lejek będzie najlepszy. Choć zboża nim nigdy nie siałem, co najwyżej poplon.

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Krzak napisał:

Mój lejek będzie najlepszy. Choć zboża nim nigdy nie siałem, co najwyżej poplon.

Trzymaj go tam kupie go kiedyś 😆 pytam bo na Olx jest w moich stronach.

Opublikowano
26 minut temu, Bananek napisał:

U nas Turek sam przestrzega przed ostrym sosem.

Bo oni od małego są do takich smaków przyzwyczajani. Moja mama lubiła ostre dania dla tego i na mnie w sumie np. papryczka chilli nie robi większego wrażenia. Meksykańska kuchnia jest ostra ale nie tak że płaczesz po prostu dużo w niej ostrzejszych rzeczy, fasolki i tortilli. 

Opublikowano

lejk trochę dalej rzuca w prawą stronę ,ale jak przyzwyczaisz się to nie przeszkadza . Były lejki z 2 otworami ,te podejrzewam że siały rowniej . Ja od dobrych 30 lat zboże siałem lejkiem ,ostatnie kilka lat 2 talerzowym. Chociaż z 10 lat wstecz sialem może ze 2 lata siewnikiem ciągnikowym , Kupiłem konnego ,przerobionego na ciągnik ,z przodu dopasowalem kultywator 2 rzędowy ,większy zasyp i z tylu dodatkowe zagarniacze ,lub brony . [tak po skrucie] I to wszystko bez hydropaku ,to c 360 miała co robić . I toto sieje nawet dobrze ,tylko nigdy mi nie chce się go wyciągać i póżniej czyścić ,i z powrotem . A że ja bardziej krowiarz ,to te 3ha zboża wiosną czy jesienią i nawozowym posieję ,a przy okazji nawozy.  I tak toto stoi bez pożytku 🤷‍♀️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v