Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Co to takiego? 

No proziak. Tak to wygląda te mojej babci były dosyć duże około 25cm średnicy. 

spacer.png

1 minutę temu, Baks00 napisał:

@hubertb 👆zgadzam się z Agrestem

Nie wiem może dla tego że je lubię zawsze mi smakują ;) 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

No proziak. Tak to wygląda te mojej babci były dosyć duże około 25cm średnicy. 

spacer.png

Nie wiem może dla tego że je lubię zawsze mi smakują ;) 

Ja też lubię,😉Ale możesz kiedyś spróbować zrobić -ot niespodzianka dla żony (ma nie lubi)

Opublikowano

W mieście nawet jest knajpa która na bazie proziaków robi burgery. Dla mnie to profanacja ale przyjezdnym smakuje. 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Ale możesz kiedyś spróbować zrobić

A od czego kowal ma szczypce? Flaki żona robi regularnie ale raczej w zimie. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

A od czego kowal ma szczypce? Flaki żona robi regularnie ale raczej w zimie. 

Równie dobrze Szewc w dziurawych butach chodzi.....

Bardziej mnie ciekawi czy  dasz radę przygotować?

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

jak jest zdrowie to łatwiej się zarabia bo nie myśli się o problemach osobistych a skoro biznesy dobrze szli to chyba i zdrowie do tej pory nie dokuczało chyba 

Są ludzie którym wszystko się w zyciu udaje, a są tacy którym zawsze wiatr w oczy i ch*j w dupe

Opublikowano
hubertb napisał:

Dobre, a jak ktoś lubi mocniejsze smaki to polecam meksykańskie dania.

U nas Turek sam przestrzega przed ostrym sosem. 😉 Kumpel, który uwielbia takie palące potrawy wymiękł przy tym ich specyfiku.

Qwazi napisał:

Dobrej nocy życzę. Ja się zawijam bo rano pobudka. Będą mi teraz smaki po głowie chodzić 😉

Nie idź spać głodny bo się będą cyganie śnili. 😉

slawek74 napisał:

Qwazi napisał:

Dzień dobry. 6° i mgła sroga. Obory nie widać, ale może jakoś trafię🙄

po zapachu 🤭

Po ryku szybciej. 😉 Malaczarna pisała, że jej po godzinie od oporzadzenia się ryczą jak najęte. 😉

Opublikowano
HF86 napisał:

ja myślałem że u was bardziej Tatary 🤔

Tyż. Swoją drogą te Turki odkąd otworzyli się (jakoś początek września) dwa razy już wyłapali po gębach od lokalnych "bandytów". 😉

A Tatary to wioska bliżej Konteno. 😉

Opublikowano

Witam mam okazję kupić Kosa za parę złotych. Da się tym posiać zborze czy coś żeby miało to ręce i nogi. A może lejek lepszy?

Do nawozów tez by się przydał

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Witam mam okazję kupić Kosa za parę złotych. Da się tym posiać zborze czy coś żeby miało to ręce i nogi. A może lejek lepszy?

Mój lejek będzie najlepszy. Choć zboża nim nigdy nie siałem, co najwyżej poplon.

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Krzak napisał:

Mój lejek będzie najlepszy. Choć zboża nim nigdy nie siałem, co najwyżej poplon.

Trzymaj go tam kupie go kiedyś 😆 pytam bo na Olx jest w moich stronach.

Opublikowano
26 minut temu, Bananek napisał:

U nas Turek sam przestrzega przed ostrym sosem.

Bo oni od małego są do takich smaków przyzwyczajani. Moja mama lubiła ostre dania dla tego i na mnie w sumie np. papryczka chilli nie robi większego wrażenia. Meksykańska kuchnia jest ostra ale nie tak że płaczesz po prostu dużo w niej ostrzejszych rzeczy, fasolki i tortilli. 

Opublikowano

lejk trochę dalej rzuca w prawą stronę ,ale jak przyzwyczaisz się to nie przeszkadza . Były lejki z 2 otworami ,te podejrzewam że siały rowniej . Ja od dobrych 30 lat zboże siałem lejkiem ,ostatnie kilka lat 2 talerzowym. Chociaż z 10 lat wstecz sialem może ze 2 lata siewnikiem ciągnikowym , Kupiłem konnego ,przerobionego na ciągnik ,z przodu dopasowalem kultywator 2 rzędowy ,większy zasyp i z tylu dodatkowe zagarniacze ,lub brony . [tak po skrucie] I to wszystko bez hydropaku ,to c 360 miała co robić . I toto sieje nawet dobrze ,tylko nigdy mi nie chce się go wyciągać i póżniej czyścić ,i z powrotem . A że ja bardziej krowiarz ,to te 3ha zboża wiosną czy jesienią i nawozowym posieję ,a przy okazji nawozy.  I tak toto stoi bez pożytku 🤷‍♀️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v