Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Bez mandatu ale rzuciłem im się w oczy bo nie chciało się tablicy przykręcić. Przedniej 🤦‍♂️

To przykreć koniecznie bo trafisz na wariata w mundurze😡 i pozbawi Cię dowodu rejestracyjnego🤔

Opublikowano

Jak znajdę czas to napewno przykręcę, póki co przesiadka i dalej

4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ciężkie życie Janusza, choć dobrze że nie masz Grażyny 🤣

Z tego wszystkiego to tylko starą bzyknąć. W kościele byłem na wiosnę, zakupów jakichś większych nie robimy a sponsoringu typu rodzinne obiady nie ma 🤷‍♂️

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

Nie rozumiem dlaczego miałbym twierdzić że nie mam kiedy mam. Legalne trzy jednostki. To po pierwsze. Po drugie widelec, łyżka a nawet sznurówka może zabić ale nie będzie bronią tylko niebezpiecznym narzędziem bo definicja broni i jej rodzaje są ściśle określone. Po trzecie bywam na strzelnicy i to nawet dość często czasem, ale nie dla rozrywki bo juz mnie tam nic nie bawi. A po czwarte to uważam, że przepisy dotyczące dostępu do broni mogłyby być w niektórych miejscach łagodniejsze ale nie są złe. Chociażby dlatego, że po przejściu takiej procedury człowiek będzie wiedział co to stan wyższej konieczności lub obrona konieczna i nie będzie strzelał do złodzieja ziemniaków na polu 

3 godziny temu, hubertb napisał:

Upraszczasz, chodzi o sam fakt kradzieży tak prozaicznych rzeczy. Skoro potrafią ukraść patyk w lesie to za chwilę będą kraść np. żywność z pól. 

4 godziny temu, jahooo napisał:

Jakby miał szansę w lesie spotkać uzbrojonego właściciela, to by się kilka razy zastanowił czy kraść, a tak to jeszcze właściciel wpi.... może zebrac od złodzeja

Te wasze argumenty o łyżkach czy widelcach są ch*ja warte bo żeby ich użyć potrzeba bezpośredniej konfrontacji, a przy broni nie. Łatwość użycia broni jest wielokrotnie wyższa niż narzędzi wprost do tego nieprzeznaczonych. Argument ludzi którzy na oglądali się Cejrowskiego i myślą że broń rozwiązuje wszystkie problemy. Broń palna zmienia charakter człowieka. Posiadanie łyżki czy widelca nie. Broń nie jest narzędziem jak każde inne bo przeznaczone jest do ściśle określonego celu.

W USA kradzieże były i są nadal w niektórych miejscach na porządku dziennym i czy łatwy dostęp do broni coś zmienił? Nie, kompletnie nic. W niektórych dzielnicach strach wieczorami wychodzić, bo możesz się jakiemuś debilowi nie spodobać i może cię od tak odstrzelić. A już pomijam strzelaniny w szkołach gdzie USA w tym przoduje. W  takiej szkole zazwyczaj znajduje się uzbrojony policjant, nazywany School Resource Officer. W tej ostatniej strzelaninie w szkole też był, ale jakoś w tym wypadku 'dobry człowiek z bronią' nie kwapił się żeby powstrzymać mordercę, zamiast tego czekał sobie w bezpiecznym miejscu, bo bał się postrzelenia.

Opublikowano

No jeszcze raz powtórzę, nie chce takich ułatwień jak w stanach. Dlaczego uparcie dążycie do takiego spłycenia nie wiem. Uważam że kto chce mieć dziś broń legalnie to ją ma. Natomiast całość ścieżki powinna być pisana dla człowieka a nie tak by robić wszystko by na siłę piętrzyć problemy. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, tomek222 napisał:

Te wasze argumenty o łyżkach czy widelcach są ch*ja warte bo żeby ich użyć potrzeba bezpośredniej konfrontacji, a przy broni nie. Łatwość użycia broni jest wielokrotnie wyższa niż narzędzi wprost do tego nieprzeznaczonych. Argument ludzi którzy na oglądali się Cejrowskiego i myślą że broń rozwiązuje wszystkie problemy. Broń palna zmienia charakter człowieka. Posiadanie łyżki czy widelca nie. Broń nie jest narzędziem jak każde inne bo przeznaczone jest do ściśle określonego celu.

W USA kradzieże były i są nadal w niektórych miejscach na porządku dziennym i czy łatwy dostęp do broni coś zmienił? Nie, kompletnie nic. W niektórych dzielnicach strach wieczorami wychodzić, bo możesz się jakiemuś debilowi nie spodobać i może cię od tak odstrzelić. A już pomijam strzelaniny w szkołach gdzie USA w tym przoduje. W  takiej szkole zazwyczaj znajduje się uzbrojony policjant, nazywany School Resource Officer. W tej ostatniej strzelaninie w szkole też był, ale jakoś w tym wypadku 'dobry człowiek z bronią' nie kwapił się żeby powstrzymać mordercę, zamiast tego czekał sobie w bezpiecznym miejscu, bo bał się postrzelenia.

widzisz, jak chcę powiesić na ścianie mausera z wykopków, którego pieczołowicie odrestaurowałem, to muszę mieć pozwolenie na broń i nikogo nie obchodzi, że ona nie jest w stanie wystrzelić, dodatkowo, muszę ja zniszczyć fizycznie, tzn zaspawać lufę, zniszczyc komorę zamkową

nigdzie na świecie nie ma takiego posranego prawa jak u nas, może poza Rosją , Chinami i KRL-D

twoje wywody są tak samo prawdziwe, jak to, że gry video powodują agresję

nie każdy jest John Rambo, nawet z bronią, wbrew pozorom twój przykład pokazuje, że ludzie by się nie wystrzelali nawzajem właśnie ze strachu, że sami moga zginąć.

w Szwecji chory na umyśle człowiek strzelał do ludzi na wyspie - gdyby miał taką potrzebe, strzelałby niezależnie od tego, czy miałby broń legalnie, czy nielegalnie

ja jestem za prawem do zakupu broni dla wszystkich niekaranych - do pierwszej wpadki, nawet typu przemoc w rodzinie czy jazda autem po pijaku, bo to oznacza, że człowiek ma problem z kontrolowaniem swojego zachowania w normach społecznych

Edytowane przez jahooo
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Moc fajna ale nie ten wygląd 🙈 szyby muszą być przyciemnione i samochód w ciemnym kolorze 

Innych nie trawie 🤭

kolor to mi lotto ,śniegu nie będzie widać na masce oraz dachu to nie trzeba będzie odśnieżać bo wystarczy tylko szyby skrobnąć 

but w podłoge na lewym pasie i na S8 i parę minut szybciej w domu oraz wyprzedzałbym jak człowiek, moje1,4 niby jeszcze lata ale na każdym stromszym podjeździe pod estakade/wiadukt czuć że klęka pomimo że ok2,3k się kreci

Opublikowano
18 minut temu, TheraRolnik napisał:

jak im Stonoga na tacy oddawał pedofilów to go w końcu do więzienia wsadzili, takie u nas prawo i sprawiedliwość. 

winny to guma na jajca i do kamieniołomów aż zdechnie, tak zdechnie bo umierają to ludzie, a toto już człowiekiem nie jest. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v