Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Bez mandatu ale rzuciłem im się w oczy bo nie chciało się tablicy przykręcić. Przedniej 🤦‍♂️

To przykreć koniecznie bo trafisz na wariata w mundurze😡 i pozbawi Cię dowodu rejestracyjnego🤔

Opublikowano

Jak znajdę czas to napewno przykręcę, póki co przesiadka i dalej

4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ciężkie życie Janusza, choć dobrze że nie masz Grażyny 🤣

Z tego wszystkiego to tylko starą bzyknąć. W kościele byłem na wiosnę, zakupów jakichś większych nie robimy a sponsoringu typu rodzinne obiady nie ma 🤷‍♂️

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

Nie rozumiem dlaczego miałbym twierdzić że nie mam kiedy mam. Legalne trzy jednostki. To po pierwsze. Po drugie widelec, łyżka a nawet sznurówka może zabić ale nie będzie bronią tylko niebezpiecznym narzędziem bo definicja broni i jej rodzaje są ściśle określone. Po trzecie bywam na strzelnicy i to nawet dość często czasem, ale nie dla rozrywki bo juz mnie tam nic nie bawi. A po czwarte to uważam, że przepisy dotyczące dostępu do broni mogłyby być w niektórych miejscach łagodniejsze ale nie są złe. Chociażby dlatego, że po przejściu takiej procedury człowiek będzie wiedział co to stan wyższej konieczności lub obrona konieczna i nie będzie strzelał do złodzieja ziemniaków na polu 

3 godziny temu, hubertb napisał:

Upraszczasz, chodzi o sam fakt kradzieży tak prozaicznych rzeczy. Skoro potrafią ukraść patyk w lesie to za chwilę będą kraść np. żywność z pól. 

4 godziny temu, jahooo napisał:

Jakby miał szansę w lesie spotkać uzbrojonego właściciela, to by się kilka razy zastanowił czy kraść, a tak to jeszcze właściciel wpi.... może zebrac od złodzeja

Te wasze argumenty o łyżkach czy widelcach są ch*ja warte bo żeby ich użyć potrzeba bezpośredniej konfrontacji, a przy broni nie. Łatwość użycia broni jest wielokrotnie wyższa niż narzędzi wprost do tego nieprzeznaczonych. Argument ludzi którzy na oglądali się Cejrowskiego i myślą że broń rozwiązuje wszystkie problemy. Broń palna zmienia charakter człowieka. Posiadanie łyżki czy widelca nie. Broń nie jest narzędziem jak każde inne bo przeznaczone jest do ściśle określonego celu.

W USA kradzieże były i są nadal w niektórych miejscach na porządku dziennym i czy łatwy dostęp do broni coś zmienił? Nie, kompletnie nic. W niektórych dzielnicach strach wieczorami wychodzić, bo możesz się jakiemuś debilowi nie spodobać i może cię od tak odstrzelić. A już pomijam strzelaniny w szkołach gdzie USA w tym przoduje. W  takiej szkole zazwyczaj znajduje się uzbrojony policjant, nazywany School Resource Officer. W tej ostatniej strzelaninie w szkole też był, ale jakoś w tym wypadku 'dobry człowiek z bronią' nie kwapił się żeby powstrzymać mordercę, zamiast tego czekał sobie w bezpiecznym miejscu, bo bał się postrzelenia.

Opublikowano

No jeszcze raz powtórzę, nie chce takich ułatwień jak w stanach. Dlaczego uparcie dążycie do takiego spłycenia nie wiem. Uważam że kto chce mieć dziś broń legalnie to ją ma. Natomiast całość ścieżki powinna być pisana dla człowieka a nie tak by robić wszystko by na siłę piętrzyć problemy. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, tomek222 napisał:

Te wasze argumenty o łyżkach czy widelcach są ch*ja warte bo żeby ich użyć potrzeba bezpośredniej konfrontacji, a przy broni nie. Łatwość użycia broni jest wielokrotnie wyższa niż narzędzi wprost do tego nieprzeznaczonych. Argument ludzi którzy na oglądali się Cejrowskiego i myślą że broń rozwiązuje wszystkie problemy. Broń palna zmienia charakter człowieka. Posiadanie łyżki czy widelca nie. Broń nie jest narzędziem jak każde inne bo przeznaczone jest do ściśle określonego celu.

W USA kradzieże były i są nadal w niektórych miejscach na porządku dziennym i czy łatwy dostęp do broni coś zmienił? Nie, kompletnie nic. W niektórych dzielnicach strach wieczorami wychodzić, bo możesz się jakiemuś debilowi nie spodobać i może cię od tak odstrzelić. A już pomijam strzelaniny w szkołach gdzie USA w tym przoduje. W  takiej szkole zazwyczaj znajduje się uzbrojony policjant, nazywany School Resource Officer. W tej ostatniej strzelaninie w szkole też był, ale jakoś w tym wypadku 'dobry człowiek z bronią' nie kwapił się żeby powstrzymać mordercę, zamiast tego czekał sobie w bezpiecznym miejscu, bo bał się postrzelenia.

widzisz, jak chcę powiesić na ścianie mausera z wykopków, którego pieczołowicie odrestaurowałem, to muszę mieć pozwolenie na broń i nikogo nie obchodzi, że ona nie jest w stanie wystrzelić, dodatkowo, muszę ja zniszczyć fizycznie, tzn zaspawać lufę, zniszczyc komorę zamkową

nigdzie na świecie nie ma takiego posranego prawa jak u nas, może poza Rosją , Chinami i KRL-D

twoje wywody są tak samo prawdziwe, jak to, że gry video powodują agresję

nie każdy jest John Rambo, nawet z bronią, wbrew pozorom twój przykład pokazuje, że ludzie by się nie wystrzelali nawzajem właśnie ze strachu, że sami moga zginąć.

w Szwecji chory na umyśle człowiek strzelał do ludzi na wyspie - gdyby miał taką potrzebe, strzelałby niezależnie od tego, czy miałby broń legalnie, czy nielegalnie

ja jestem za prawem do zakupu broni dla wszystkich niekaranych - do pierwszej wpadki, nawet typu przemoc w rodzinie czy jazda autem po pijaku, bo to oznacza, że człowiek ma problem z kontrolowaniem swojego zachowania w normach społecznych

Edytowane przez jahooo
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Moc fajna ale nie ten wygląd 🙈 szyby muszą być przyciemnione i samochód w ciemnym kolorze 

Innych nie trawie 🤭

kolor to mi lotto ,śniegu nie będzie widać na masce oraz dachu to nie trzeba będzie odśnieżać bo wystarczy tylko szyby skrobnąć 

but w podłoge na lewym pasie i na S8 i parę minut szybciej w domu oraz wyprzedzałbym jak człowiek, moje1,4 niby jeszcze lata ale na każdym stromszym podjeździe pod estakade/wiadukt czuć że klęka pomimo że ok2,3k się kreci

Opublikowano
18 minut temu, TheraRolnik napisał:

jak im Stonoga na tacy oddawał pedofilów to go w końcu do więzienia wsadzili, takie u nas prawo i sprawiedliwość. 

winny to guma na jajca i do kamieniołomów aż zdechnie, tak zdechnie bo umierają to ludzie, a toto już człowiekiem nie jest. 

Opublikowano
20 minut temu, tomek222 napisał:

Nie oglądam Cejrowskiego i nawet go nie lubię 

11 minut temu, lemik napisał:

Skąd wiesz?

Właściwie to sam nie wiem skąd 😉🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v